Клоп славио на пола терена: "А да је Мурињо тако?!"

"Сви га воле, па је изгледа то онда у реду. . . ", поручује један од критичара Јиргена Клопа.  Клоп тврди да се извинио Силви због лудовања по терену, овај то негира, а Дани Милс диже глас: Потез за затвор! Пост фестум Дербија Мерсисајда. . .

Фудбал 03.12.2018 | 20:00
Клоп славио на пола терена: "А да је Мурињо тако?!"
Јирген Клоп зна како до доброг резултата у "Мерсисајд" дербију!

Откако је сјео на клупу Ливерпула забиљежио је два ремија и остварио пет побједа са Ливерпулом, посљедњи у низу поготком Дивока Оригија у шестом минуту надокнаде времена (1:0), након прилично чудне ситуације пред голом Џордана Пикфорда, који није имао ни среће...

"Испуцана" лопта Вирџила ван Дајка је "пала" на пречку, а Ориги је искористио ријетку шансу ове сезоне и донио свом тиму велику побједу над локалним ривалом.

То је толико усрећило Јиргена Клопа да је отрчао голману у загрљај!

Меч још увијек није био завршен, па стога се дан касније у Енглеској говори о непоштовању које је Нијемац показао према ривалу, али и о могућој казни због "упада" на терен, уз неминовно поређење са човјеком који на сличан начин слави голове свог тима.

Погађате - Жозе Мурињо!

"Мислим да би Јирген Клоп могао да буде у проблему", рекао је бивши фудбалер Дани Милс коментаришући утакмицу, преносе британски медији.

"Да су то други менаџери урадили - и знамо добро једнога на кога мислим (Мурињо прим. аут.) - били би разапети. Шокантно је оно што је Клоп урадио. Ок, да је мало трчао око клупе, изашао из техничког простора или славио са штабом - то је у реду. Међутим, отрчао је на пола терена и показао непоштовање Евертона".

Некадашњи репрезентативац Енглеске је истакао и да је Јирген Клоп "миљеник медија" и да је неко други урадио исто што и он - прошао "голготу" у штампи.

"Сви га воле, па је изгледа то онда у реду...", навео је Милс.

Јирген Клоп је одмах послије утакмице упутио извињење Марку Силви и читавом клубу због онога што је урадио, али да просто није могао да "обузда" радост и да није могао да се заустави када је кренуо у наручје свог голмана Алисона Бекера.

"Нисам хтио да омаловажим Евертон, али десило се. Не знам како ФА реагује у овим ситуацијама, али изгледа да ћу морати да сачекам. Нисам планирао да трчим на терен, али десило се...", казао је Нијемац послије утакмице, а на том гесту му није замјерио колега са ривалске клупе Марко Силва.

"Није непоштовање, а можда бих и ја исто урадио да смо дали тако срећан гол".

Велика се џева дигла после Дербија Мерсисајда и свега што се дешавало у последњем минуту потпуно луде утакмице. Од несхватљивог кикса Џордана Пикфорда, поготка заборављеног Дивока Оригија, до новог лудовања Јиргена Клопа, којим је шокирао британску и европску јавност.

Иако врло харизматичан, Клоп је овог пута прешао границу доброг укуса, па је својим радовањем и трчањем по терену увредио све у Евертону. Схватио је Немац и сам шта је направио, па се после утакмице извињавао због непромишљених потеза којима је заталасао страсти.

“Стварно ми је жао, јер заиста нисам имао намеру да увредим било кога. Једноставно, нисам могао да се зауставим“, тврди Клоп и у даху наставља:

“Нисам имао идеју да утрчим на терен и славим онако. Када сам схватио да треба да престанем, већ сам био код Алисона. И он је био изненађен. Видели сте сви, била је то последња ситуација на утакмици, оба тима су се борила невероватно“.

Клоп не крије да га је у тренутку Оригијевог поготка обузела неописива радост.

“Када бих могао да опишем осећање, вероватно бих успео да се исконтролишем. Не желим да тражим изговоре, али тако је, како је. Нисам сигуран да ли су овде раније имали ситуацију сличну овој, мораћу да сачекам да видим шта ће се десити. Свакако није добро то што се десило, али десило се“.

Признаје да је ситуација која је претходила победничком голу – потпуно чудна.

“Не могу ни да замислим колико су у Евертону разочарани. Ми смо заслужили победу и узели смо је оберучке. Било је то бриљантно вече за нас. Дербији су увек јако тешки, а ова утакмица је била посебно тешка у односу на неке последњих година“.

О Оригијевом поготку и његовом повратку у тим...

“Много ми је драго због момка и што је причу употпунио он лепим голом. Много га дуго није било због повреде и добро је што је ту. Баш је кул што је он дао гол“.

О самој утакмици...

“Стање каже да смо имали доста добрих момената, покушали смо да контролишемо утакмицу, али било је тешко јер су добро затварали простор. Могло је да буде и боље, али и ово је добро“.

Немац каже да се после утакмице извини Марку Силви због онога што је урадио на терену.

“Пришао сам после утакмице Марку Силви и извинио му се. Причало смо и рекао му да имам велико поштовање за његов посао, јер ради велике ствари“.

Упркос овој изјави, тренер Евертона тврди супротно и каже да са Клопом – није разговарао.

“Не знам шта је радио, нисам видео. Мени се није извинио. Искрено мислим да ни он није очекивао да ће се онако нешто десити. Имали су много среће, али то је фудбал“, каже Силва.

Наравно, Португалац је упитан да додатно прокоментарише оно што је његов колега урадио...

“Не кажем да је у питању недостатак поштовања, јер нисам видео шта је урадио. Можда ћу моћи нешто више да кажем када будем погледао снимак те ситуације“.

Трагичар утакмице Џордан Пикфорд тврди да га помрачење ума у последњем минуту дербија неће поколебати у будућности.

“Сада више ништа не могу да променим. Јак сам човек, психички стабилан и проћи ће ме. Само желим да се извиним навијачима Евертона. Види се напредак целог тима, створили смо доста шанси и играли добар фудбал. Шта да кажем о себи и оном што сам направио. Увек постоји шанса да као голман погрешим и тако дам противнику шансу да постигне гол. Нажалост, то се десило против Ливерпула, где смо били одлични 96 минута“.

Клопове нове лудорије на нож је дочекао некадашњи енглески репрезентативац Дани Милс. Садашњи консултант радија ББЦ 6 каже да би Клопа требало да буде срамота због начина на који је прославио гол.

“Људи, оно је апсолутно шокантно. Слави крај аут-линије, са својим стручним штабом. Немам проблем с тим. Али оно... Да човек трчи по сред терена и онако се понаша... Да је у питању навијач, већ би завршио у затвору. Чисто непоштовање према Евертону и он то зна“, каже бивши десни бек Лидса и закључује:

“Да, јесте ово дерби, велика утакмица. Али не можеш себи да дозволиш да трчиш онако, неважно да ли је последњи минут утакмице или не“.

Јиргена Клопа казна чека, то је готово извесно. Само, видећемо колико озбиљна...

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар