Klop slavio na pola terena: "A da je Murinjo tako?!"

"Svi ga vole, pa je izgleda to onda u redu. . . ", poručuje jedan od kritičara Jirgena Klopa.  Klop tvrdi da se izvinio Silvi zbog ludovanja po terenu, ovaj to negira, a Dani Mils diže glas: Potez za zatvor! Post festum Derbija Mersisajda. . .

Fudbal 03.12.2018 | 20:00
Klop slavio na pola terena: "A da je Murinjo tako?!"
Jirgen Klop zna kako do dobrog rezultata u "Mersisajd" derbiju!

Otkako je sjeo na klupu Liverpula zabilježio je dva remija i ostvario pet pobjeda sa Liverpulom, posljednji u nizu pogotkom Divoka Origija u šestom minutu nadoknade vremena (1:0), nakon prilično čudne situacije pred golom Džordana Pikforda, koji nije imao ni sreće...

"Ispucana" lopta Virdžila van Dajka je "pala" na prečku, a Origi je iskoristio rijetku šansu ove sezone i donio svom timu veliku pobjedu nad lokalnim rivalom.

To je toliko usrećilo Jirgena Klopa da je otrčao golmanu u zagrljaj!

Meč još uvijek nije bio završen, pa stoga se dan kasnije u Engleskoj govori o nepoštovanju koje je Nijemac pokazao prema rivalu, ali i o mogućoj kazni zbog "upada" na teren, uz neminovno poređenje sa čovjekom koji na sličan način slavi golove svog tima.

Pogađate - Žoze Murinjo!

"Mislim da bi Jirgen Klop mogao da bude u problemu", rekao je bivši fudbaler Dani Mils komentarišući utakmicu, prenose britanski mediji.

"Da su to drugi menadžeri uradili - i znamo dobro jednoga na koga mislim (Murinjo prim. aut.) - bili bi razapeti. Šokantno je ono što je Klop uradio. Ok, da je malo trčao oko klupe, izašao iz tehničkog prostora ili slavio sa štabom - to je u redu. Međutim, otrčao je na pola terena i pokazao nepoštovanje Evertona".

Nekadašnji reprezentativac Engleske je istakao i da je Jirgen Klop "miljenik medija" i da je neko drugi uradio isto što i on - prošao "golgotu" u štampi.

"Svi ga vole, pa je izgleda to onda u redu...", naveo je Mils.

Jirgen Klop je odmah poslije utakmice uputio izvinjenje Marku Silvi i čitavom klubu zbog onoga što je uradio, ali da prosto nije mogao da "obuzda" radost i da nije mogao da se zaustavi kada je krenuo u naručje svog golmana Alisona Bekera.

"Nisam htio da omalovažim Everton, ali desilo se. Ne znam kako FA reaguje u ovim situacijama, ali izgleda da ću morati da sačekam. Nisam planirao da trčim na teren, ali desilo se...", kazao je Nijemac poslije utakmice, a na tom gestu mu nije zamjerio kolega sa rivalske klupe Marko Silva.

"Nije nepoštovanje, a možda bih i ja isto uradio da smo dali tako srećan gol".

Velika se dževa digla posle Derbija Mersisajda i svega što se dešavalo u poslednjem minutu potpuno lude utakmice. Od neshvatljivog kiksa Džordana Pikforda, pogotka zaboravljenog Divoka Origija, do novog ludovanja Jirgena Klopa, kojim je šokirao britansku i evropsku javnost.

Iako vrlo harizmatičan, Klop je ovog puta prešao granicu dobrog ukusa, pa je svojim radovanjem i trčanjem po terenu uvredio sve u Evertonu. Shvatio je Nemac i sam šta je napravio, pa se posle utakmice izvinjavao zbog nepromišljenih poteza kojima je zatalasao strasti.

“Stvarno mi je žao, jer zaista nisam imao nameru da uvredim bilo koga. Jednostavno, nisam mogao da se zaustavim“, tvrdi Klop i u dahu nastavlja:

“Nisam imao ideju da utrčim na teren i slavim onako. Kada sam shvatio da treba da prestanem, već sam bio kod Alisona. I on je bio iznenađen. Videli ste svi, bila je to poslednja situacija na utakmici, oba tima su se borila neverovatno“.

Klop ne krije da ga je u trenutku Origijevog pogotka obuzela neopisiva radost.

“Kada bih mogao da opišem osećanje, verovatno bih uspeo da se iskontrolišem. Ne želim da tražim izgovore, ali tako je, kako je. Nisam siguran da li su ovde ranije imali situaciju sličnu ovoj, moraću da sačekam da vidim šta će se desiti. Svakako nije dobro to što se desilo, ali desilo se“.

Priznaje da je situacija koja je prethodila pobedničkom golu – potpuno čudna.

“Ne mogu ni da zamislim koliko su u Evertonu razočarani. Mi smo zaslužili pobedu i uzeli smo je oberučke. Bilo je to briljantno veče za nas. Derbiji su uvek jako teški, a ova utakmica je bila posebno teška u odnosu na neke poslednjih godina“.

O Origijevom pogotku i njegovom povratku u tim...

“Mnogo mi je drago zbog momka i što je priču upotpunio on lepim golom. Mnogo ga dugo nije bilo zbog povrede i dobro je što je tu. Baš je kul što je on dao gol“.

O samoj utakmici...

“Stanje kaže da smo imali dosta dobrih momenata, pokušali smo da kontrolišemo utakmicu, ali bilo je teško jer su dobro zatvarali prostor. Moglo je da bude i bolje, ali i ovo je dobro“.

Nemac kaže da se posle utakmice izvini Marku Silvi zbog onoga što je uradio na terenu.

“Prišao sam posle utakmice Marku Silvi i izvinio mu se. Pričalo smo i rekao mu da imam veliko poštovanje za njegov posao, jer radi velike stvari“.

Uprkos ovoj izjavi, trener Evertona tvrdi suprotno i kaže da sa Klopom – nije razgovarao.

“Ne znam šta je radio, nisam video. Meni se nije izvinio. Iskreno mislim da ni on nije očekivao da će se onako nešto desiti. Imali su mnogo sreće, ali to je fudbal“, kaže Silva.

Naravno, Portugalac je upitan da dodatno prokomentariše ono što je njegov kolega uradio...

“Ne kažem da je u pitanju nedostatak poštovanja, jer nisam video šta je uradio. Možda ću moći nešto više da kažem kada budem pogledao snimak te situacije“.

Tragičar utakmice Džordan Pikford tvrdi da ga pomračenje uma u poslednjem minutu derbija neće pokolebati u budućnosti.

“Sada više ništa ne mogu da promenim. Jak sam čovek, psihički stabilan i proći će me. Samo želim da se izvinim navijačima Evertona. Vidi se napredak celog tima, stvorili smo dosta šansi i igrali dobar fudbal. Šta da kažem o sebi i onom što sam napravio. Uvek postoji šansa da kao golman pogrešim i tako dam protivniku šansu da postigne gol. Nažalost, to se desilo protiv Liverpula, gde smo bili odlični 96 minuta“.

Klopove nove ludorije na nož je dočekao nekadašnji engleski reprezentativac Dani Mils. Sadašnji konsultant radija BBC 6 kaže da bi Klopa trebalo da bude sramota zbog načina na koji je proslavio gol.

“Ljudi, ono je apsolutno šokantno. Slavi kraj aut-linije, sa svojim stručnim štabom. Nemam problem s tim. Ali ono... Da čovek trči po sred terena i onako se ponaša... Da je u pitanju navijač, već bi završio u zatvoru. Čisto nepoštovanje prema Evertonu i on to zna“, kaže bivši desni bek Lidsa i zaključuje:

“Da, jeste ovo derbi, velika utakmica. Ali ne možeš sebi da dozvoliš da trčiš onako, nevažno da li je poslednji minut utakmice ili ne“.

Jirgena Klopa kazna čeka, to je gotovo izvesno. Samo, videćemo koliko ozbiljna...

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar