Чикаго Булси отпустили Фреда Хојберга!

Чикаго Булси отпустили су свог досадашњег тренера Фреда Хојберга, после незадовољавајућег старта сезоне НБА лиге.  Чикаго сменио тренера - пет победа је мало! Булси направили радикалан "рез" после лошег почетка сезоне.

Кошарка 04.12.2018 | 09:30
Чикаго Булси отпустили Фреда Хојберга!
Хојберг је отпуштен док је екипу водио током своје четврте године уговора потписаног на пет година, вредног 25 милиона долара.

Чикаго је објавио да ће на Хојбергово место доћи досадашњи помоћник Џим Бојлен.

Бојлен са Булсима има уговор до краја наредне сезоне по којем би требало да заради нешто мање од милион долара годишњег, али још увек није познато да ли ће са својом тренутном франшизом потписати неку врсту продужетка сарадње.

Отпуштени тренер је и као играч наступао за Булсе, док је као тренер те екипе почео да ради 2015. године.

У каријери је, као тренер Чикага, уписао 110 победа и 136 пораза све до ове сезоне, коју је његова екипа почела учинком од пет побеђених и 19 изгубљених утакмица.

Чикаго Булс ушао је у такмичарску 2018/19 са скором 5-19 и то је учинило да руководство некадашњег шампиона направи "дубок рез".

Фред Хојберг (46) више није тренер "бикова" и у наставку сезоне замениће га Џим Бојлен, који је промовисан у шефа стручног штаба.

Некадашњи тренер колеџа Ајова стејт био је на челу Чикага од јуна 2015. године. Под његовим вођством, Булси су остварили скор 115-155, а у последњих 11 мечева изгубили су десет пута.

Хојбергов одлазак је уједно прва смена ове сезоне у НБА лиги од растанка Кливленда и Тајрона Луа крајем октобра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар