Čikago Bulsi otpustili Freda Hojberga!

Čikago Bulsi otpustili su svog dosadašnjeg trenera Freda Hojberga, posle nezadovoljavajućeg starta sezone NBA lige.  Čikago smenio trenera - pet pobeda je malo! Bulsi napravili radikalan "rez" posle lošeg početka sezone.

Košarka 04.12.2018 | 09:30
Čikago Bulsi otpustili Freda Hojberga!
Hojberg je otpušten dok je ekipu vodio tokom svoje četvrte godine ugovora potpisanog na pet godina, vrednog 25 miliona dolara.

Čikago je objavio da će na Hojbergovo mesto doći dosadašnji pomoćnik Džim Bojlen.

Bojlen sa Bulsima ima ugovor do kraja naredne sezone po kojem bi trebalo da zaradi nešto manje od milion dolara godišnjeg, ali još uvek nije poznato da li će sa svojom trenutnom franšizom potpisati neku vrstu produžetka saradnje.

Otpušteni trener je i kao igrač nastupao za Bulse, dok je kao trener te ekipe počeo da radi 2015. godine.

U karijeri je, kao trener Čikaga, upisao 110 pobeda i 136 poraza sve do ove sezone, koju je njegova ekipa počela učinkom od pet pobeđenih i 19 izgubljenih utakmica.

Čikago Buls ušao je u takmičarsku 2018/19 sa skorom 5-19 i to je učinilo da rukovodstvo nekadašnjeg šampiona napravi "dubok rez".

Fred Hojberg (46) više nije trener "bikova" i u nastavku sezone zameniće ga Džim Bojlen, koji je promovisan u šefa stručnog štaba.

Nekadašnji trener koledža Ajova stejt bio je na čelu Čikaga od juna 2015. godine. Pod njegovim vođstvom, Bulsi su ostvarili skor 115-155, a u poslednjih 11 mečeva izgubili su deset puta.

Hojbergov odlazak je ujedno prva smena ove sezone u NBA ligi od rastanka Klivlenda i Tajrona Lua krajem oktobra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar