Завршен пројекат треба нови кредит

Завршен је главни пројекат за дуго најављивани Медицински кампус у Бањалуци, а када ће мајстори стићи на градилиште нико не може да потврди. Вриједност пројекта је око 45 милиона евра, а по свему судећи слиједи ново задужење код Европске инвестиционе банке.

Република Српска 03.12.2018 | 17:06
Завршен пројекат треба нови кредит
Ђаци и студенти медицине, који се генерацијама образују у веома тешким и неадекватним условима, још чекају кампус.

Пројекат је готов а радови би могли почети 2020. године. За то вријеме у Медицинској школи траже рјешење. Уговор који имају са бањалучким предузећем Космос истиче па би ученици и професори из ове школе могли остати на улици. Након земљотреса '69 године су без крова над главом и од тад чекају простор.

''Ако не будемо могли остати у Космосу, а видјећемо и потрудићемо се да останемо док се не изгради школа, највјероватније ће остати рјешење да школа користи слободан простор у другим школама али то ће бити врло компликовано'', каже директор Медицинске школе Владимир Јагодић.

Према пројекту Медицински кампус обухватиће 28 хиљада квадрата а планирано је да буду издрађена два објекта у склопу Универзитетског клиничког центра Републике Српске за шта је неопходно око 45 милиона евра. Још није ријешено ни питање земљишта а слиједи и процедура за изналажење најповољнијег извора финансирања изградње.

''Ми смо сада у фази да обезбјеђујемо пун износ, с тим да ћемо добити подршку и локалне заједнице а Владе РС већ имамо’’, рекао је помоћник министра здравља и социјалне заштите Синиша Јањетовић.

Прича о изградњи Медицинског кампуса почела је 2012. године. Раније је планирано да се све финансира новим задужењем код Европске инвестиционе банке, али за сада нико не жели да потврди такве планове.

Влада Републике Српске прихватила је на сједници, која је одржана 13. септембра, информацију о потреби изградње и опремања Медицинског кампуса и санацији и реконструкцији објеката Матернитеа и Клинике за инфективне болести Универзитетског клиничког центра.

Министарство финансија и здравља и социјалне заштите задужени су да покрену иницијативу према Европској инвестиционој банци за обезбјеђење кредита за изградњу и реконструкцију ових објеката.

За ове потребе планирано је задуживање од 100 милиона евра.



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ДОXА

03.12.2018 16:12

Па Миле без Кредита ни цумез немозе да направи камоли Кампус....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

03.12.2018 16:34

Је ли то декан види негдје"паре"? Значи опет фантазије кумова! Кога ће те лијечити,и пљчкат....мамицу вам........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзосуа

03.12.2018 16:40

Досао кум Скрба по своје. А ми цемо сви у.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

03.12.2018 17:35

Цекало се да се покраду избори па сад кад су на власти да се задузи и да се оперу милиони хоце ли Скрба јос један стан у Монте Карлу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

03.12.2018 17:52

Криминалац мора опрати паре сто нас је покрао,да би нас поново крао. Унистио здравство никада сw нw мозе опоравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недам кредит

03.12.2018 19:52

Удрите само по кредитима, ниста друго и не знате. Је ли заиста мислите, да се кредите не врацају? Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрс царолина

09.06.2020 10:55

Специјализовани смо за финансијске услуге, нудећи локалне / међународне зајмове, пружајући осигуране и необезбеђене могућности позајмљивања појединцима и кооперативним телима по веома конкурентним кредитним стопама и флексибилним условима за испуњавање било каквих финансијских околности. Није важно да ли имате лош кредитни резултат, и даље вам можемо пружити брзи новац за неочекивано. Контактирајте нас за брзе и повољне кредите који испуњавају све буџете и захтеве: мрсцароллиналаррyфастцасх@гмаил.цом

ОДГОВОРИТЕ