Završen projekat treba novi kredit

Završen je glavni projekat za dugo najavljivani Medicinski kampus u Banjaluci, a kada će majstori stići na gradilište niko ne može da potvrdi. Vrijednost projekta je oko 45 miliona evra, a po svemu sudeći slijedi novo zaduženje kod Evropske investicione banke.

Republika Srpska 03.12.2018 | 17:06
Završen projekat treba novi kredit
Đaci i studenti medicine, koji se generacijama obrazuju u veoma teškim i neadekvatnim uslovima, još čekaju kampus.

Projekat je gotov a radovi bi mogli početi 2020. godine. Za to vrijeme u Medicinskoj školi traže rješenje. Ugovor koji imaju sa banjalučkim preduzećem Kosmos ističe pa bi učenici i profesori iz ove škole mogli ostati na ulici. Nakon zemljotresa '69 godine su bez krova nad glavom i od tad čekaju prostor.

''Ako ne budemo mogli ostati u Kosmosu, a vidjećemo i potrudićemo se da ostanemo dok se ne izgradi škola, najvjerovatnije će ostati rješenje da škola koristi slobodan prostor u drugim školama ali to će biti vrlo komplikovano'', kaže direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić.

Prema projektu Medicinski kampus obuhvatiće 28 hiljada kvadrata a planirano je da budu izdrađena dva objekta u sklopu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za šta je neophodno oko 45 miliona evra. Još nije riješeno ni pitanje zemljišta a slijedi i procedura za iznalaženje najpovoljnijeg izvora finansiranja izgradnje.

''Mi smo sada u fazi da obezbjeđujemo pun iznos, s tim da ćemo dobiti podršku i lokalne zajednice a Vlade RS već imamo’’, rekao je pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Siniša Janjetović.

Priča o izgradnji Medicinskog kampusa počela je 2012. godine. Ranije je planirano da se sve finansira novim zaduženjem kod Evropske investicione banke, ali za sada niko ne želi da potvrdi takve planove.

Vlada Republike Srpske prihvatila je na sjednici, koja je održana 13. septembra, informaciju o potrebi izgradnje i opremanja Medicinskog kampusa i sanaciji i rekonstrukciji objekata Maternitea i Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra.

Ministarstvo finansija i zdravlja i socijalne zaštite zaduženi su da pokrenu inicijativu prema Evropskoj investicionoj banci za obezbjeđenje kredita za izgradnju i rekonstrukciju ovih objekata.

Za ove potrebe planirano je zaduživanje od 100 miliona evra.



BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

DOXA

03.12.2018 16:12

Pa Mile bez Kredita ni cumez nemoze da napravi kamoli Kampus....

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

03.12.2018 16:34

Je li to dekan vidi negdje"pare"? Znači opet fantazije kumova! Koga će te liječiti,i pljčkat....mamicu vam........

ODGOVORITE
Name

Dzosua

03.12.2018 16:40

Dosao kum Skrba po svoje. A mi cemo svi u.....

ODGOVORITE
Name

bl

03.12.2018 17:35

Cekalo se da se pokradu izbori pa sad kad su na vlasti da se zaduzi i da se operu milioni hoce li Skrba jos jedan stan u Monte Karlu

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

03.12.2018 17:52

Kriminalac mora oprati pare sto nas je pokrao,da bi nas ponovo krao. Unistio zdravstvo nikada sw nw moze oporaviti.

ODGOVORITE
Name

nedam kredit

03.12.2018 19:52

Udrite samo po kreditima, nista drugo i ne znate. Je li zaista mislite, da se kredite ne vracaju? Fuj

ODGOVORITE
Name

mrs carolina

09.06.2020 10:55

Специјализовани смо за финансијске услуге, нудећи локалне / међународне зајмове, пружајући осигуране и необезбеђене могућности позајмљивања појединцима и кооперативним телима по веома конкурентним кредитним стопама и флексибилним условима за испуњавање било каквих финансијских околности. Није важно да ли имате лош кредитни резултат, и даље вам можемо пружити брзи новац за неочекивано. Контактирајте нас за брзе и повољне кредите који испуњавају све буџете и захтеве: [email protected]

ODGOVORITE