Грешке судија су прескупе! ВАР у ЛШ од 1/8-финала!

Видео технологија (ВАР) биће постављена већ од ове сезоне на утакмицама осмине финала Лиге шампиона, јавља Скај Спорт.  Промена правила на пола ЛШ: Већ се уводи ВАР! Они који су се жалили на суђење у Лиги шампиона сада ће имати додатну сигурност.

Фудбал 05.12.2018 | 11:00
Грешке судија су прескупе! ВАР у ЛШ од 1/8-финала!
Иако је објављено да ће следеће сезоне ВАР бити уведен у елитно такмичење, Европска фудбалска унија (УЕФА) одлучила је да га раније користи због честих грешака судија.

Угледни Скај истиче да ће ускоро све бити озваничено, јер се ВАР добро показао на Мундијалу у Русији, али у најјачим националним лигама.

ВАР постоји у немачкој Бундеслиги, шпанској ЛаЛиги и италијанској Серији А, али и у још неким лигама Европе, док ће у енглеској Премијер лиги бити од наредне сезоне.

УЕФА је у септембру саопштила да ће ВАР технологија бити на снази у најјачем такмичењу од наредне сезоне 2019/2020, али је из за сада необјашњених разлога променила одлуку и овај новитет ће се на мечевима Лиге шампиона користити већ од фебруара.

Из европске "куће фудбала" је саопштено да је током претходних месеци ВАР технологија успешно тестирана, тако да раније него што је најављено стиже у елитно такмичење.

"Спремни смо да користимо ВАР раније него што је планирано пошто смо добили потврде да ће то бити добро за наше такмичење. То ће изузетно помоћи арбитрима и смањити број грешака на утакмицама", навео је председник тог тела Александар Чеферин.

Могуће да су грешке арбитара на мечевима Лиге шампиона убрзале овакву одлуку, тако да ће они који су се жалили - већ од нокаут фазе имати и овакву врсту сигурности од грешака судија.

Из УЕФА је такође саопштено да ће се ВАР технологија примењивати и у финалу Лиге Европе 2019. године, завршном турниру Лиге нација (Португал 2019) и завршном турниру Европског првенства за младе 2019. у Италији.

ВАР технологију од раније користе Италијани и Немци, од ове сезоне Французи и Шпанци, док ће од наредне године бити кориштена и у Премијер лиги.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар