Енглез изнервирао Албанце: Косово не постоји!

Енглески новинар Сем Стрит успео је да једним твитом узбурка део балканске јавности у Србији и на Косову и Метохији.

Фудбал 03.12.2018 | 20:15
Енглез изнервирао Албанце: Косово не постоји!
Он је након жреба квалификација за Европско првенство у фудбалу оставио коментар на групу у којој се налази и тзв. Косово.

Док поред застава осталих земаља у групи стоје њихова имена, поред заставе ове спорне територије Стрит је написао компјутерски код "404 Нот Фоунд", алудирајући да Косово не постоји као држава.

У групи са јужном српском покрајином су још и Енглеска, Чешка, Бугарска и Црна Гора, а председник ФС Косова Агим Адеми рекао је да верује како ће та екипа бити међу две најбоље у групи.

Оваква констатација није се допала Албанцима са Косова и Метохије јер су пре десет година, фебруара 2008. године једнострано прогласили независност.

Премда немају столицу у УН, ФИФА им је омогућила да се такмиче у њеним такмичењима, а Косово* је овој организацији прикључено маја 2016. године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јана

03.12.2018 21:37

Молимвас све србе широм света заштосе неправе демострацие по целом свету против шиптара шта раде Хапсе србе бране улазак бране помоћ бране србску робу ма све гдесу ти срби шта чекамо ја вас неразумем баш вас брига

ОДГОВОРИТЕ