Englez iznervirao Albance: Kosovo ne postoji!

Engleski novinar Sem Strit uspeo je da jednim tvitom uzburka deo balkanske javnosti u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Fudbal 03.12.2018 | 20:15
Englez iznervirao Albance: Kosovo ne postoji!
On je nakon žreba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu ostavio komentar na grupu u kojoj se nalazi i tzv. Kosovo.

Dok pored zastava ostalih zemalja u grupi stoje njihova imena, pored zastave ove sporne teritorije Strit je napisao kompjuterski kod "404 Not Found", aludirajući da Kosovo ne postoji kao država.

U grupi sa južnom srpskom pokrajinom su još i Engleska, Češka, Bugarska i Crna Gora, a predsednik FS Kosova Agim Ademi rekao je da veruje kako će ta ekipa biti među dve najbolje u grupi.

Ovakva konstatacija nije se dopala Albancima sa Kosova i Metohije jer su pre deset godina, februara 2008. godine jednostrano proglasili nezavisnost.

Premda nemaju stolicu u UN, FIFA im je omogućila da se takmiče u njenim takmičenjima, a Kosovo* je ovoj organizaciji priključeno maja 2016. godine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jana

03.12.2018 21:37

Molimvas sve srbe širom sveta zaštose neprave demostracie po celom svetu protiv šiptara šta rade Hapse srbe brane ulazak brane pomoć brane srbsku robu ma sve gdesu ti srbi šta čekamo ja vas nerazumem baš vas briga

ODGOVORITE