Хјуз отпуштен у Саутемптону!

Фудбалски клуб Саутемптон отпустио је тренера Марка Хјуза после осам месеци на тој позицији.  Ремизирао с Јунајтедом, па добио отказ! Међу потенцијалним наследницима има занимљивих имена. . .

Фудбал 03.12.2018 | 19:45
Хјуз отпуштен у Саутемптону!
"Потрага за новим тренером је већ почела", наводи се у саопштењу Саутемптона поводом отказа Хјузу, са којим су отишли и помоћници Марк Боувен и Еди Ниџвицки.

Екипу ће у следећој утакмици у среду против Тотенхема у енглеском првенству водити члан стручног штаба Келвин Дејвис. Саутемптон је после 14 кола у зони испадања из Премијер лиге, на 18. месту са девет бодова.

Отказ Хјузу је дошао два дана после нерешеног резултата 2:2 са Манчестер јунајтедом, у утакмици у којој је Саутемптон имао два гола предности.

Марк Хјуз је други отпуштени менаџер у Премијер лиги ове сезоне.

Након Фулама, који је отпустио Славишу Јокановића, други "рез" је направио Саутемптон који је у досадашњих 14 кола сакупио тек девет бодова, што је тренутно довољно за трећу позицију од доле на табели енглеског шампионата.

Ипак, занимљиво је да је отказ уследио након ремија против Јунајтеда (2:2), у ком је тим са "Сент Мериса" чак и водио 2:0, али је већ до полувремена испустио предност.

Легендарни велшки нападач, бивши члан Манчестер јунајтеда и Челсија, је Саутемптон преузео пре осам месеци од Маурисија Пелегрина, али је од марта до децембра уписао само пет победа, десет ремија и 12 пораза.

Енглески медији преносе да је фаворит за његово место Ралф Хасенхитл, бивши тренер Лајпцига, док се спомињу и Сем Алердајс, Дејвид Мојес, Пауло Соуса и Кике Санчез Флорес.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар