Hjuz otpušten u Sautemptonu!

Fudbalski klub Sautempton otpustio je trenera Marka Hjuza posle osam meseci na toj poziciji.  Remizirao s Junajtedom, pa dobio otkaz! Među potencijalnim naslednicima ima zanimljivih imena. . .

Fudbal 03.12.2018 | 19:45
Hjuz otpušten u Sautemptonu!
"Potraga za novim trenerom je već počela", navodi se u saopštenju Sautemptona povodom otkaza Hjuzu, sa kojim su otišli i pomoćnici Mark Bouven i Edi Nidžvicki.

Ekipu će u sledećoj utakmici u sredu protiv Totenhema u engleskom prvenstvu voditi član stručnog štaba Kelvin Dejvis. Sautempton je posle 14 kola u zoni ispadanja iz Premijer lige, na 18. mestu sa devet bodova.

Otkaz Hjuzu je došao dva dana posle nerešenog rezultata 2:2 sa Mančester junajtedom, u utakmici u kojoj je Sautempton imao dva gola prednosti.

Mark Hjuz je drugi otpušteni menadžer u Premijer ligi ove sezone.

Nakon Fulama, koji je otpustio Slavišu Jokanovića, drugi "rez" je napravio Sautempton koji je u dosadašnjih 14 kola sakupio tek devet bodova, što je trenutno dovoljno za treću poziciju od dole na tabeli engleskog šampionata.

Ipak, zanimljivo je da je otkaz usledio nakon remija protiv Junajteda (2:2), u kom je tim sa "Sent Merisa" čak i vodio 2:0, ali je već do poluvremena ispustio prednost.

Legendarni velški napadač, bivši član Mančester junajteda i Čelsija, je Sautempton preuzeo pre osam meseci od Maurisija Pelegrina, ali je od marta do decembra upisao samo pet pobeda, deset remija i 12 poraza.

Engleski mediji prenose da je favorit za njegovo mesto Ralf Hasenhitl, bivši trener Lajpciga, dok se spominju i Sem Alerdajs, Dejvid Mojes, Paulo Sousa i Kike Sančez Flores.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar