СП: Наш град, наша сала и наши навијачи!

Србија са Грчком на још тежем испиту! Кошаркашка репрезентација Србије игра против Грчке у Београду врло важну утакмицу у борби за пласман на Светско првентство у Кини следеће године.  Србија тражи своје место међу 32 учесника шампионата света! Као учеснику финала претходна три највећа такмичења (Мундобаскет, Еуробаскет и Олимпијске игре), донекле је било логично да "орлови" своје место имају на Светском првенству, међутим нови систем квалификација отежао је посао и српској репрезентацији. . .

Кошарка 03.12.2018 | 15:30
СП: Наш град, наша сала и наши навијачи!
Србија је у петак изгубила у Израелу (83:74) и угрозила треће место које води у Кину, последње да заједно са Грцима и Немцима избори Мундобаскет.

Тријумф над "хеленима" би је приближио том циљу. Треба напоменути да су за наш састав тада играли и Богдан Богдановић и Немања Бјелица и још момака из евролигашких екипа.

Зато је селектор "Орлова" Александар Ђорђевић позвао навијаче да пруже подршку и испуне трибине дворане "Александар Николић".

"Наши навијаци много пута су показали да схватају када је битан тренутак и знају да га препознају. Увек су ту да пруже подршку, верујем да ће тако бити и против Грчке", рекао је Ђорђевић на последњем тренингу.

У односу на претходни меч Србија ће бити јача за двојицу евролигаша Василија Мицића и Стефана Јовића, док ће Грци бити без вође тима у квалификацијама Јаниса Бурусиса.

После пораза од Израела, пут Србије ка Светском првенству значајно је отежан, а да би уопште остали у игри, Орлови вечерас морају да победе Грчку.  

Србија је тренутно трећа у групи са скором 5-4 три рунде пре краја квалификација, а иза су Грузија и Израел са 4-5 који се састају у Тбилисију. Утакмица између Србије и Грчке игра се од 20:15.

Видели смо већ да "ослабљени" Словенци, шампиони Европе, неће ићи у Кину 2019. године, само пука теорија води Хрвате од истог сценарија, док је у бољој ситуацији Црна Гора.

Србија је имала проблема у досадашњем делу квалификација због изостанка кључних играча и тренутно заузима трећу позицију у групи "Л" иза Грчке и Немачке, а управо са "хеленима" играмо једну од најважнијих мечева.

Понедељак, хала "Александар Николић" у 20.15!

"Сигуран сам да ће навијачи као и увек до сада осетити тренутак да помогну. Србија је земља спорта, кошарке, користим прилику да их позовем!", поручио је Бранко Лазић.

На последњем тренингу пред меч са старим познаником Грчком за медије је говорио и селектор Александар Ђорђевић да је разговарао са играчима, да су анализирали грешке, и да се пад у игри какав је виђен против Израела (83:74) неће поновити.

И не сме!

"Мало је тај пораз закомпликовао ситуацију, али и даље је све у нашим рукама. Искористили смо два дана да се одморимо, анализирамо грешке, а у понедељак ћемо гледати да исправимо тај кикс из Израела", навео је Бранко Лазић и додао:

"Овде, у нашем граду, у нашој сали, пред нашим навијачима - да добијемо утакмицу!".

Српски бек је навео да су погледали скаутинг видео Грчке и да међу њима има доста играча који су "непознати" за њих, али да се неће много освртати на састав у коме они долазе (без Јаниса Бурусиса) - него искључиво на себе.

"Они су се већ пласирали даље, а то с којом екипом долазе... Не улазимо у то, гледаћемо нас и нама је битно да добијемо. С том филозофијом долазимо на меч".

Па, тако да буде!

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар