SP: Naš grad, naša sala i naši navijači!

Srbija sa Grčkom na još težem ispitu! Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Grčke u Beogradu vrlo važnu utakmicu u borbi za plasman na Svetsko prventstvo u Kini sledeće godine.  Srbija traži svoje mesto među 32 učesnika šampionata sveta! Kao učesniku finala prethodna tri najveća takmičenja (Mundobasket, Eurobasket i Olimpijske igre), donekle je bilo logično da "orlovi" svoje mesto imaju na Svetskom prvenstvu, međutim novi sistem kvalifikacija otežao je posao i srpskoj reprezentaciji. . .

Košarka 03.12.2018 | 15:30
SP: Naš grad, naša sala i naši navijači!
Srbija je u petak izgubila u Izraelu (83:74) i ugrozila treće mesto koje vodi u Kinu, poslednje da zajedno sa Grcima i Nemcima izbori Mundobasket.

Trijumf nad "helenima" bi je približio tom cilju. Treba napomenuti da su za naš sastav tada igrali i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica i još momaka iz evroligaških ekipa.

Zato je selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević pozvao navijače da pruže podršku i ispune tribine dvorane "Aleksandar Nikolić".

"Naši navijaci mnogo puta su pokazali da shvataju kada je bitan trenutak i znaju da ga prepoznaju. Uvek su tu da pruže podršku, verujem da će tako biti i protiv Grčke", rekao je Đorđević na poslednjem treningu.

U odnosu na prethodni meč Srbija će biti jača za dvojicu evroligaša Vasilija Micića i Stefana Jovića, dok će Grci biti bez vođe tima u kvalifikacijama Janisa Burusisa.

Posle poraza od Izraela, put Srbije ka Svetskom prvenstvu značajno je otežan, a da bi uopšte ostali u igri, Orlovi večeras moraju da pobede Grčku.  

Srbija je trenutno treća u grupi sa skorom 5-4 tri runde pre kraja kvalifikacija, a iza su Gruzija i Izrael sa 4-5 koji se sastaju u Tbilisiju. Utakmica između Srbije i Grčke igra se od 20:15.

Videli smo već da "oslabljeni" Slovenci, šampioni Evrope, neće ići u Kinu 2019. godine, samo puka teorija vodi Hrvate od istog scenarija, dok je u boljoj situaciji Crna Gora.

Srbija je imala problema u dosadašnjem delu kvalifikacija zbog izostanka ključnih igrača i trenutno zauzima treću poziciju u grupi "L" iza Grčke i Nemačke, a upravo sa "helenima" igramo jednu od najvažnijih mečeva.

Ponedeljak, hala "Aleksandar Nikolić" u 20.15!

"Siguran sam da će navijači kao i uvek do sada osetiti trenutak da pomognu. Srbija je zemlja sporta, košarke, koristim priliku da ih pozovem!", poručio je Branko Lazić.

Na poslednjem treningu pred meč sa starim poznanikom Grčkom za medije je govorio i selektor Aleksandar Đorđević da je razgovarao sa igračima, da su analizirali greške, i da se pad u igri kakav je viđen protiv Izraela (83:74) neće ponoviti.

I ne sme!

"Malo je taj poraz zakomplikovao situaciju, ali i dalje je sve u našim rukama. Iskoristili smo dva dana da se odmorimo, analiziramo greške, a u ponedeljak ćemo gledati da ispravimo taj kiks iz Izraela", naveo je Branko Lazić i dodao:

"Ovde, u našem gradu, u našoj sali, pred našim navijačima - da dobijemo utakmicu!".

Srpski bek je naveo da su pogledali skauting video Grčke i da među njima ima dosta igrača koji su "nepoznati" za njih, ali da se neće mnogo osvrtati na sastav u kome oni dolaze (bez Janisa Burusisa) - nego isključivo na sebe.

"Oni su se već plasirali dalje, a to s kojom ekipom dolaze... Ne ulazimo u to, gledaćemo nas i nama je bitno da dobijemo. S tom filozofijom dolazimo na meč".

Pa, tako da bude!

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar