Војне вјежбе на руској граници

Предсједник Украјине Петро Порошенко изјавио је да ц́е у оквиру ратног стања бити извршено премијештање одреда због "појачавања одбране" на граници са Русијом и најавио војне вјежбе у пограничним областима.

Свијет 03.12.2018 | 13:06
Војне вјежбе на руској граници
"Биц́е извршена дислокација одговарајуц́их јединица за јачање одбране границе и одржане војне вјежбе. У областима гдје је проглашено ратно стање биц́е одржана обука резервиста", изјавио је Порошенко.

Врховна рада је у понедјељак 26. новембра одобрила указ предсједника Украјине о увођењу ратног стања у 10 региона земље на 30 дана након што су бродови украјинске ратне морнарице незаконито пресјекли границу Русије послије чега су задржани у руској луци.

Овај режим пружа могуц́ност привременог ограничавања уставних права и слобода грађана, укључујуц́и и право на учешц́е на изборима и на слободу говора. 

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да је инцидент у Керчком мореузу био провокација напомињуц́и да су се међу члановима посаде на украјинским бродовима налазила двојица припадника Службе безбједности Украјине који су фактички и руководили овом специјалном операцијом.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да

03.12.2018 20:05

А јадна ти мајка када те нагаре!

ОДГОВОРИТЕ