Ред сунца, ред облака и кише

Током јутра температуре око 5 степени Целзијусових, а дневне мало изнад 10-ог подиока.  
Очекују нас умјерено високе температуре, али угођај нам може покварити киша коју метеоролози најављају за данас. Наредних дана слично, ред облака, ред сунца као и ред падавина.

Република Српска 03.12.2018 | 07:17
Ред сунца, ред облака и кише
Током дана умјерено до претежно облачно уз краће сунчане интервале и суво, а само понегдје на југу, југозападу и истоку може пасти мало кише. Вјетар слаб, јужних смјерова.

У уторак: Ујутро облачно са слабом кишом на западу и југозападу. Током дана киша се повремено очекује и у осталим крајевима, а на западу и сјеверозападу ће се постепено разведравати. До вечери у свим крајевима престанак падавина. Минимална температура од 6 до 11. Максималне од 12 до 15.

У сриједу: У јутарњим сатима мало до умјерено облачно са маглом и ниским облацима око ријека и по котлинама. Током дана сунчано уз малу или умјерену облачност. Вјетар слаб до умјерен, јужних смјерова. Минимална температура 2 до 5 степени, максимална од 8 до 13 на југу.

У четвртак: У ноћи постепено наоблачење са запада и сјеверозапада до јутра ће захватити већину крајева доносећи мјестимично кишу најприје на западу и сјеверозападу, а током пријеподнева повременао киша и у осталим крајевима.

У другом дијелу дана задржава се облачно са кишом понегдје, а у ноћи у вишим планинама понегдје и слаб снијег, уз престатанак падавина до наредног јутра. Јутарња температура од 1 до 5 степени, максимална дневна од 10 до 12 степени.

На западу умјерено облачно, углавном суво а само местимично су могуће и падавине. Вјетар јужни и југоисточни умјереног интензитета. Минималне температуре од 4 до 6, максималне од 9 до 12 степени.

На истоку умјерено до претежно облачно, а управо та облачност могла би у сјевероисточним предјелима доносити падавине током дана. Минималне температуре од 1 до 6, максималне дневне од 7 до 13 степени.

На југу претежно облачно такође са падавинама у првом дијелу дана. Најниже температуре од 2 до 8, највише дневне од 7 до 13 степени.

У Федерацији Босне и Херцеговине очекује се претежно облачно вријеме. Прије подне слаба киша у Крајини и на западу, те понегдје у централним подручјима, а у осталим дјеловима без падавина. До краја дана потпуни престанак падавина. Минималне температуре од 4 до 7 стпени, максималне дневне од 8 до 12 степени.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неко

03.12.2018 18:56

Прелијепа фотографија.

ОДГОВОРИТЕ