Red sunca, red oblaka i kiše

Tokom jutra temperature oko 5 stepeni Celzijusovih, a dnevne malo iznad 10-og podioka.  
Očekuju nas umjereno visoke temperature, ali ugođaj nam može pokvariti kiša koju meteorolozi najavljaju za danas. Narednih dana slično, red oblaka, red sunca kao i red padavina.

Republika Srpska 03.12.2018 | 07:17
Red sunca, red oblaka i kiše
Tokom dana umjereno do pretežno oblačno uz kraće sunčane intervale i suvo, a samo ponegdje na jugu, jugozapadu i istoku može pasti malo kiše. Vjetar slab, južnih smjerova.

U utorak: Ujutro oblačno sa slabom kišom na zapadu i jugozapadu. Tokom dana kiša se povremeno očekuje i u ostalim krajevima, a na zapadu i sjeverozapadu će se postepeno razvedravati. Do večeri u svim krajevima prestanak padavina. Minimalna temperatura od 6 do 11. Maksimalne od 12 do 15.

U srijedu: U jutarnjim satima malo do umjereno oblačno sa maglom i niskim oblacima oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova. Minimalna temperatura 2 do 5 stepeni, maksimalna od 8 do 13 na jugu.

U četvrtak: U noći postepeno naoblačenje sa zapada i sjeverozapada do jutra će zahvatiti većinu krajeva donoseći mjestimično kišu najprije na zapadu i sjeverozapadu, a tokom prijepodneva povremenao kiša i u ostalim krajevima.

U drugom dijelu dana zadržava se oblačno sa kišom ponegdje, a u noći u višim planinama ponegdje i slab snijeg, uz prestatanak padavina do narednog jutra. Jutarnja temperatura od 1 do 5 stepeni, maksimalna dnevna od 10 do 12 stepeni.

Na zapadu umjereno oblačno, uglavnom suvo a samo mestimično su moguće i padavine. Vjetar južni i jugoistočni umjerenog intenziteta. Minimalne temperature od 4 do 6, maksimalne od 9 do 12 stepeni.

Na istoku umjereno do pretežno oblačno, a upravo ta oblačnost mogla bi u sjeveroistočnim predjelima donositi padavine tokom dana. Minimalne temperature od 1 do 6, maksimalne dnevne od 7 do 13 stepeni.

Na jugu pretežno oblačno takođe sa padavinama u prvom dijelu dana. Najniže temperature od 2 do 8, najviše dnevne od 7 do 13 stepeni.

U Federaciji Bosne i Hercegovine očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u Кrajini i na zapadu, te ponegdje u centralnim područjima, a u ostalim djelovima bez padavina. Do kraja dana potpuni prestanak padavina. Minimalne temperature od 4 do 7 stpeni, maksimalne dnevne od 8 do 12 stepeni.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neko

03.12.2018 18:56

Prelijepa fotografija.

ODGOVORITE