Кором од банане на Обамејанга?!

Тотенхем под истрагом због коре од банане бачене на Обамејанга! Тотенхем ће се наћи на удару ФА Енглеске због инцидента чији је актер био један њихов навијач на градском дербију са Арсеналом.

Фудбал 03.12.2018 | 17:15
Кором од банане на Обамејанга?!
Један навијач Тотенхема је ухапшен јер је бацио кору од банане на нападача Арсенала Пјера Ејмерика Обамејанга током утакмице коју су "тобџије" добиле резултатом 4:2.

Обамејанг је први од два гола постигао са пенала, гол је славио пред противничким навијачима а камере су забележила да је гађан разним предметима између осталих и кором од банане.

ТВ снимак је коришћен да би се идентификовао изгредник који је после брзе акције ухапшен. Полиција Лондона је после меча саопштила да је привела укупно седам лица, шест због ремећења јавног реда од којих су бар два навијачи Арсенала који су палили димне бомбе. 

"Такво понашање је недопустиво, навијач који је бацио кору од банане биће санкционисан, забранићемо му приступ стадиону", стоји у саопштењу Тотенхема. 

Био је то меч у којем је свих 90 минута било варница. После изједначујућег гола Ерика Дајера (1:1) дошло је до кошкања играча две стране. Резервни играчи Арсенала који су се загревали у близини реаговали су, Стефан Лихтштајнер је дотакао Дајера и то је био знак да скоче и остали. Навијачи Арсенала су бацали разне предмете, реаговао је менаџер Тотенхема Маурисио Покетино да би смирио страсти, док је његов помоћник Хезус Перез дошао у сукоб са резервистом Арсенала Матеом Гуендозијем. 

"Био сам окренут леђима, не знам шта се догодило. То је фудбал, ово је дерби. Фудбал је сав у емоцијама и није ми јасно како сам ја добио жути картон после свега. Ако одузмете емоцију фудбалу, уништићете игру. Судија ми је рекао да ми је показао картон јер је због мене све почело. Ми смо само славили. Нисам напустио терен ни за тренутак, а неки њихови играчи су ушли унутра. Не знам шта је било погрешно с моје стране. Али није важно, нисмо због тога изгубили", рекао је Даје по завршетку меча. 

Тренер Тотенхема Маурисио Покетино рекао је да ни њему није било најјасније шта се дешава, али да је имао намеру да смири ситуацију, те је позвао све да анализом снимка утврде шта је стварно било.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар