Korom od banane na Obamejanga?!

Totenhem pod istragom zbog kore od banane bačene na Obamejanga! Totenhem će se naći na udaru FA Engleske zbog incidenta čiji je akter bio jedan njihov navijač na gradskom derbiju sa Arsenalom.

Fudbal 03.12.2018 | 17:15
Korom od banane na Obamejanga?!
Jedan navijač Totenhema je uhapšen jer je bacio koru od banane na napadača Arsenala Pjera Ejmerika Obamejanga tokom utakmice koju su "tobdžije" dobile rezultatom 4:2.

Obamejang je prvi od dva gola postigao sa penala, gol je slavio pred protivničkim navijačima a kamere su zabeležila da je gađan raznim predmetima između ostalih i korom od banane.

TV snimak je korišćen da bi se identifikovao izgrednik koji je posle brze akcije uhapšen. Policija Londona je posle meča saopštila da je privela ukupno sedam lica, šest zbog remećenja javnog reda od kojih su bar dva navijači Arsenala koji su palili dimne bombe. 

"Takvo ponašanje je nedopustivo, navijač koji je bacio koru od banane biće sankcionisan, zabranićemo mu pristup stadionu", stoji u saopštenju Totenhema. 

Bio je to meč u kojem je svih 90 minuta bilo varnica. Posle izjednačujućeg gola Erika Dajera (1:1) došlo je do koškanja igrača dve strane. Rezervni igrači Arsenala koji su se zagrevali u blizini reagovali su, Stefan Lihtštajner je dotakao Dajera i to je bio znak da skoče i ostali. Navijači Arsenala su bacali razne predmete, reagovao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino da bi smirio strasti, dok je njegov pomoćnik Hezus Perez došao u sukob sa rezervistom Arsenala Mateom Guendozijem. 

"Bio sam okrenut leđima, ne znam šta se dogodilo. To je fudbal, ovo je derbi. Fudbal je sav u emocijama i nije mi jasno kako sam ja dobio žuti karton posle svega. Ako oduzmete emociju fudbalu, uništićete igru. Sudija mi je rekao da mi je pokazao karton jer je zbog mene sve počelo. Mi smo samo slavili. Nisam napustio teren ni za trenutak, a neki njihovi igrači su ušli unutra. Ne znam šta je bilo pogrešno s moje strane. Ali nije važno, nismo zbog toga izgubili", rekao je Daje po završetku meča. 

Trener Totenhema Maurisio Poketino rekao je da ni njemu nije bilo najjasnije šta se dešava, ali da je imao nameru da smiri situaciju, te je pozvao sve da analizom snimka utvrde šta je stvarno bilo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar