ИТА: Прштало на "Олимпику", сјајан дерби Роме и Интера!

Публика у Риму могла је да ужива, четири гола, још толико одличних прилика, али на крају побједника није било. Александар Коларов погодио с "креча".  Било је свега у дербију, Коларов из пенала оставио Рому у животу и Интер без победе! Добар фудбал, еврогол Ундера, још једна сјајна реакција Маура Икардија.

Фудбал 03.12.2018 | 09:45
ИТА: Прштало на "Олимпику", сјајан дерби Роме и Интера!
Свега је била у дербију кола Серије А: доброг фудбала, лепих голова, контроверзи, узбуђења... Интер је два пута водио, Рома се два пута враћала, а голом Александра Коларова са 11 метара је стављена тачка на дерби 2:2.

Коме више одговара овакав исход, тешко је огонетнути. Интер би можда пре меча био задовољнији бодом, али с обзиром на развој ситуације на терену, тешко да Неразури овај реми сматрају неуспехом. Поготово што у наредна четири кола играју против најтежих ривала Јувентуса и Наполија. Бод ни Вучици није много донео. Рома сада касни пет бодова за четвртопалсираним Миланом који има лакши распоред до краја године. 

Рома је ушла у меч без гомиле повређених играча (Џеко, Ел Шарави, Де Роси, Пелегрини) и са притиском на тренера Ди Франческа да мора да победи у овом мечу или... Интеру је недостајао само Најноглан, а Спалети је дочекан звиждуцима на Олимпику.

После неколико солдиних покушаја на обе стране у првих пола сата, у 35. минуту је дошло до правих узбуђења. Млади Заниоло, који је летос дошао као кусур из Интера за Најноглана је био у соло продору, ушао је у шеснаетерац и тамо га је саплео Дамброзио. Неискусни везиста је пао театрално, али контакт је дефинитивно постојао и Дамброзио је намерним трузајем ноге докачио ривала по нози. Оно што чуди је да судија Роки није ни желео да консултује ВАР технологију?!

А већ у следећем нападу је Кеита Балде крунисао Интерову контру голом за 1:0 па је фрустрација на Олимпику била огромна. После таквог финиша првог полувремена, могло је да се очекује узбудљивије друго.

И кренуло је идеално за Рому! Џенгиз Ундер је још једном показао да има једну од најопаснијих левица у Европи. Турчин је у свом стилу повукао унутра са левог крила, а онда испалио пројектил који Хандановић није успео ни погледом да испрати.

Нзонзи је убрзо имао сјајну шансу за 2:1 и таман када је изгледало да Рома преузима контролу над утакмицом. Мауро Икарди је инситнктом убитачног голгетера охладио Олимпико. Очајно су реаговали Ромини штопери на корнеру, а неумољиви Аргентинац је сјајно скочио и послао лопту главом у мрежу.

Ди Фрамческо ја бацио све карте у напад, увео Клајверта и успео да на сличан начин узврати интеру. После корнера, неспретни Брозовић је руком ударио лопту, а Роки после ВАР снимка вратио Роми оно што јој је узео у првом полувремену. Коларов је био сигуран са беле тачке и закуцао лопту у мрежу.

Остало је мало времена да неко узме цео плен, па су оба тима углавном водила бригу о свом голу. Брозовић је имао солидан шут, Манолас је покушао добро главом у последњем минуту, али се резултат није мењао. Што је био можда и најпоштенији епилог.

Одличан дерби одиграли су Рома и Интер на "Олимпику", а на крају обје екипе морале су да се задовоље освојеним бодом.

У мечу са четири поготка, и бар још толико одличних прилика:

РОМА - ИНТЕР 2:2 (0:1)

Већ од почетка утакмице видјело се да обје стране крећу по побједу.

Фудбалери Интера жељели су да искористе чињеницу да је Рома у резултатској кризи, те да кубури са повредама (Един Џеко, Стефан Ел Шарави, Лоренцо Пелегрини и Данијеле Де Роси нису играли), док је тим Еузебија ди Франческа настојао да евентуалним тријумфом крене ка позицијама које воде у Европу.

Ипак, на крају побједника није било, а чини се да је резултат 2:2 и најреалнији исход меча.

Неколико веома добрих прилика виђено је на обје стране у уводних десетак минута меча, али се мреже нису тресле. Затим је услиједио период игре гдје се борба водила углавном између два шеснаестерца, да би прву стопостотну шансу створили домаћи играчи.

У 26. минуту виђен је сјајан продор Патрика Шика, који је упутио повратну лопту у срце шеснаестерца, али капитен "вучице" Алесандро Флоренци погодио је стативу.

Само четири минута касније, велику шансу имао је Мауро Икарди на другој страни, али голман Роме Робине Олсен је успио да изблокира његов шут. У 35. минуту и Кеита Балде главом је покушао да угрози Олсена, али Швеђанин је поново био на висини задатка.

Већ у наредном нападу у шеснаестерцу гостију Данило Д'Амброзио срушио је расположеног Никола Зањола, протестовали су играчи Роме, али арбитар Томазо Роки није сматрао да се ради о прекршају.

Само минут касније, 0:1.

Кеита Балде нашао се сам на петерцу, искористио одличан центаршут Д'Амброзија и погодио за вођство "неразура".

До краја полувремена покушао је још једном 19-годишњи Зањоло, који је управо из Интера стигао на "Олимпико" прошлог љета, затим и Александар Коларов из слободног ударца, али на одмор се отишло с предношћу гостију.

Само што је почело друго полувријеме - изједначење.

Ченгиз Ундер упутио је праву "бомбу", Самир Хандановић остао је непомичан и Турчин је погодио за 1:1.

Покушали су домаћи да искористе рани погодак и експресно стигну до преокрета, али није им то пошло за руком. Напротив. Интер је успио поново да успостави равнотежу, а онда, практично ни из чега, дође до нове предности.

Давиде Сантон беспотребно је компликовао, гости су стигли до корнера, из којег је Маури Икардисјајно циљао главом и погодио за 1:2.

Ипак, Рома је још једном успјела брзо да се врати.

Тренер Интера Лучано Спалети, који је на клупи Роме провео пет и по година, искључен је у финишу утакмице због непримјерене реакције на једну одлуку Рокија.

У 72. Марцело Брозовић је без икаквог разлога играо руком, Роки ни то није видео, али је овај пут из ВАР собе добио сигнал, те послије прегледаног снимка, досудио једанаестерац. Александар Коларов био је неумољив са 11 метара, за друго изједначење на мечу.

Иако поприлично потрошени, играчи оба тима покушали су до краја сусрета доћи до цијелог плијена, али остало је 2:2.

РОМА: Олсен - Сантон (69. Клајверт), Манолас, Жуан Жезус, Коларов - Кристанте, Нзонзи - Флоренци, Зањоло (77. Пероти), Ундер (83. Пасторе) - Шик.

ИНТЕР: Хандановић - Д'Амброзио, Де Фрај, Шкрињар, Асамоа - Борха Валеро (80. Весино), Брозовић - Кеита Балде (62. Политано), Жоао Марио, Перишић (80. Лаутаро Мартинез) - Икарди.

СЕРИЈА А - 14. КОЛО:

Милан - Парма 2:1 (0:0)
/Кутроне 55, Кеси 71 пенал - Инглезе 49/

Фрозиноне - Каљари 1:1 (1:0)
/Касата 14 - Фаријас 77/

Сасуоло - Удинезе 0:0

Торино - Ђенова 2:1 (2:1)
/Ансалди 45+2, Белоти 45+5 пен - Куаме 36/

Кјево - Лацио 1:1 (1:0)
/Пелисијер 25 - Имобиле 66/

Рома - Интер 2:2 (0:1)
/Ундер 51, Коларов 73 пен - Кеита Балде 37, Икарди 66/

Одиграно у суботу

СПАЛ - Емполи 2:2 (1:2)
/Куртић 5, 67 - Капуто 24, Крунић 43/

Фиорентина - Јувентус 0:3 (0:1)
/Бентанкур 31, Кјелини 69, Роналдо 79 пен/

Сампдорија - Болоња 4:1 (3:1)
/Прат 10, Кваљарела 25, 68, Рамирез 40 - Поли 17/

У понедјељак:

Аталанта - Наполи (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 40, Интер 29, Наполи (-1) 29, Милан 25, Лацио 24, Торино 21, Рома 20, Сасуоло 20, Парма 20, Сампдорија 19, Аталанта (-1) 18, Фиорентина 18, Каљари 16, Ђенова 15, СПАЛ 14, Удинезе 13, Емполи 13, Болоња 11, Фрозиноне 8, Кјево 2*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар