ITA: Prštalo na "Olimpiku", sjajan derbi Rome i Intera!

Publika u Rimu mogla je da uživa, četiri gola, još toliko odličnih prilika, ali na kraju pobjednika nije bilo. Aleksandar Kolarov pogodio s "kreča".  Bilo je svega u derbiju, Kolarov iz penala ostavio Romu u životu i Inter bez pobede! Dobar fudbal, evrogol Undera, još jedna sjajna reakcija Maura Ikardija.

Fudbal 03.12.2018 | 09:45
ITA: Prštalo na "Olimpiku", sjajan derbi Rome i Intera!
Svega je bila u derbiju kola Serije A: dobrog fudbala, lepih golova, kontroverzi, uzbuđenja... Inter je dva puta vodio, Roma se dva puta vraćala, a golom Aleksandra Kolarova sa 11 metara je stavljena tačka na derbi 2:2.

Kome više odgovara ovakav ishod, teško je ogonetnuti. Inter bi možda pre meča bio zadovoljniji bodom, ali s obzirom na razvoj situacije na terenu, teško da Nerazuri ovaj remi smatraju neuspehom. Pogotovo što u naredna četiri kola igraju protiv najtežih rivala Juventusa i Napolija. Bod ni Vučici nije mnogo doneo. Roma sada kasni pet bodova za četvrtopalsiranim Milanom koji ima lakši raspored do kraja godine. 

Roma je ušla u meč bez gomile povređenih igrača (Džeko, El Šaravi, De Rosi, Pelegrini) i sa pritiskom na trenera Di Frančeska da mora da pobedi u ovom meču ili... Interu je nedostajao samo Najnoglan, a Spaleti je dočekan zvižducima na Olimpiku.

Posle nekoliko soldinih pokušaja na obe strane u prvih pola sata, u 35. minutu je došlo do pravih uzbuđenja. Mladi Zaniolo, koji je letos došao kao kusur iz Intera za Najnoglana je bio u solo prodoru, ušao je u šesnaeterac i tamo ga je sapleo Dambrozio. Neiskusni vezista je pao teatralno, ali kontakt je definitivno postojao i Dambrozio je namernim truzajem noge dokačio rivala po nozi. Ono što čudi je da sudija Roki nije ni želeo da konsultuje VAR tehnologiju?!

A već u sledećem napadu je Keita Balde krunisao Interovu kontru golom za 1:0 pa je frustracija na Olimpiku bila ogromna. Posle takvog finiša prvog poluvremena, moglo je da se očekuje uzbudljivije drugo.

I krenulo je idealno za Romu! Džengiz Under je još jednom pokazao da ima jednu od najopasnijih levica u Evropi. Turčin je u svom stilu povukao unutra sa levog krila, a onda ispalio projektil koji Handanović nije uspeo ni pogledom da isprati.

Nzonzi je ubrzo imao sjajnu šansu za 2:1 i taman kada je izgledalo da Roma preuzima kontrolu nad utakmicom. Mauro Ikardi je insitnktom ubitačnog golgetera ohladio Olimpiko. Očajno su reagovali Romini štoperi na korneru, a neumoljivi Argentinac je sjajno skočio i poslao loptu glavom u mrežu.

Di Framčesko ja bacio sve karte u napad, uveo Klajverta i uspeo da na sličan način uzvrati interu. Posle kornera, nespretni Brozović je rukom udario loptu, a Roki posle VAR snimka vratio Romi ono što joj je uzeo u prvom poluvremenu. Kolarov je bio siguran sa bele tačke i zakucao loptu u mrežu.

Ostalo je malo vremena da neko uzme ceo plen, pa su oba tima uglavnom vodila brigu o svom golu. Brozović je imao solidan šut, Manolas je pokušao dobro glavom u poslednjem minutu, ali se rezultat nije menjao. Što je bio možda i najpošteniji epilog.

Odličan derbi odigrali su Roma i Inter na "Olimpiku", a na kraju obje ekipe morale su da se zadovolje osvojenim bodom.

U meču sa četiri pogotka, i bar još toliko odličnih prilika:

ROMA - INTER 2:2 (0:1)

Već od početka utakmice vidjelo se da obje strane kreću po pobjedu.

Fudbaleri Intera željeli su da iskoriste činjenicu da je Roma u rezultatskoj krizi, te da kuburi sa povredama (Edin Džeko, Stefan El Šaravi, Lorenco Pelegrini i Danijele De Rosi nisu igrali), dok je tim Euzebija di Frančeska nastojao da eventualnim trijumfom krene ka pozicijama koje vode u Evropu.

Ipak, na kraju pobjednika nije bilo, a čini se da je rezultat 2:2 i najrealniji ishod meča.

Nekoliko veoma dobrih prilika viđeno je na obje strane u uvodnih desetak minuta meča, ali se mreže nisu tresle. Zatim je uslijedio period igre gdje se borba vodila uglavnom između dva šesnaesterca, da bi prvu stopostotnu šansu stvorili domaći igrači.

U 26. minutu viđen je sjajan prodor Patrika Šika, koji je uputio povratnu loptu u srce šesnaesterca, ali kapiten "vučice" Alesandro Florenci pogodio je stativu.

Samo četiri minuta kasnije, veliku šansu imao je Mauro Ikardi na drugoj strani, ali golman Rome Robine Olsen je uspio da izblokira njegov šut. U 35. minutu i Keita Balde glavom je pokušao da ugrozi Olsena, ali Šveđanin je ponovo bio na visini zadatka.

Već u narednom napadu u šesnaestercu gostiju Danilo D'Ambrozio srušio je raspoloženog Nikola Zanjola, protestovali su igrači Rome, ali arbitar Tomazo Roki nije smatrao da se radi o prekršaju.

Samo minut kasnije, 0:1.

Keita Balde našao se sam na petercu, iskoristio odličan centaršut D'Ambrozija i pogodio za vođstvo "nerazura".

Do kraja poluvremena pokušao je još jednom 19-godišnji Zanjolo, koji je upravo iz Intera stigao na "Olimpiko" prošlog ljeta, zatim i Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca, ali na odmor se otišlo s prednošću gostiju.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme - izjednačenje.

Čengiz Under uputio je pravu "bombu", Samir Handanović ostao je nepomičan i Turčin je pogodio za 1:1.

Pokušali su domaći da iskoriste rani pogodak i ekspresno stignu do preokreta, ali nije im to pošlo za rukom. Naprotiv. Inter je uspio ponovo da uspostavi ravnotežu, a onda, praktično ni iz čega, dođe do nove prednosti.

Davide Santon bespotrebno je komplikovao, gosti su stigli do kornera, iz kojeg je Mauri Ikardisjajno ciljao glavom i pogodio za 1:2.

Ipak, Roma je još jednom uspjela brzo da se vrati.

Trener Intera Lučano Spaleti, koji je na klupi Rome proveo pet i po godina, isključen je u finišu utakmice zbog neprimjerene reakcije na jednu odluku Rokija.

U 72. Marcelo Brozović je bez ikakvog razloga igrao rukom, Roki ni to nije video, ali je ovaj put iz VAR sobe dobio signal, te poslije pregledanog snimka, dosudio jedanaesterac. Aleksandar Kolarov bio je neumoljiv sa 11 metara, za drugo izjednačenje na meču.

Iako poprilično potrošeni, igrači oba tima pokušali su do kraja susreta doći do cijelog plijena, ali ostalo je 2:2.

ROMA: Olsen - Santon (69. Klajvert), Manolas, Žuan Žezus, Kolarov - Kristante, Nzonzi - Florenci, Zanjolo (77. Peroti), Under (83. Pastore) - Šik.

INTER: Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Asamoa - Borha Valero (80. Vesino), Brozović - Keita Balde (62. Politano), Žoao Mario, Perišić (80. Lautaro Martinez) - Ikardi.

SERIJA A - 14. KOLO:

Milan - Parma 2:1 (0:0)
/Kutrone 55, Kesi 71 penal - Ingleze 49/

Frozinone - Kaljari 1:1 (1:0)
/Kasata 14 - Farijas 77/

Sasuolo - Udineze 0:0

Torino - Đenova 2:1 (2:1)
/Ansaldi 45+2, Beloti 45+5 pen - Kuame 36/

Kjevo - Lacio 1:1 (1:0)
/Pelisijer 25 - Imobile 66/

Roma - Inter 2:2 (0:1)
/Under 51, Kolarov 73 pen - Keita Balde 37, Ikardi 66/

Odigrano u subotu

SPAL - Empoli 2:2 (1:2)
/Kurtić 5, 67 - Kaputo 24, Krunić 43/

Fiorentina - Juventus 0:3 (0:1)
/Bentankur 31, Kjelini 69, Ronaldo 79 pen/

Sampdorija - Bolonja 4:1 (3:1)
/Prat 10, Kvaljarela 25, 68, Ramirez 40 - Poli 17/

U ponedjeljak:

Atalanta - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus 40, Inter 29, Napoli (-1) 29, Milan 25, Lacio 24, Torino 21, Roma 20, Sasuolo 20, Parma 20, Sampdorija 19, Atalanta (-1) 18, Fiorentina 18, Kaljari 16, Đenova 15, SPAL 14, Udineze 13, Empoli 13, Bolonja 11, Frozinone 8, Kjevo 2*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar