ШПА: Карлес Алења боцнуо машту и повео Камп Ноу у будућност!

Камп Ноу упознао Алењу: Месијевски првенац у Барси! На пас Лионела Месија, последњи "полетарац" из Ла Масије постигао је првенац у дресу Барселоне баш месијевским потезом за коначних 2:0.  Тек да Барсини навијачи наслуте шта их чека. . .

Фудбал 03.12.2018 | 09:00
ШПА: Карлес Алења боцнуо машту и повео Камп Ноу у будућност!
Упечатљиво!

Последњи у низу "полетараца" из Ла Масије, Карлес Алења, представио се навијачима на "Камп ноу" стадиону на адекватан начин - месијевским лоб ударцем левом ногом овај 20-годишњи везиста постигао је првенац у сениорском фудбалу и ставио "тачку на и" у 87. минуту меча за коначних:

Барселона - Виљареал 2:0 (1:0).

Алењи, којем је тренер "Блаугране" Ернесто Валверде претходно пружио 21 минут у поразу од Бетиса пре две недеље на истом месту (3:4), асистирао је управо Лионел Меси, са којим је одиграо просту и тачну акцију за коју комплетна одбрана "Жуте подморнице" није имала решење. 

Као "испред зграде", Алења је "боцнуо" лопту и пребацио Серхија Асења, човека који је бранио изванредно - без обзира што га је претходно савладао и Ђерар Пике за вођство домаћих у 34. минуту. 

ЈЕДНИМ  УДАРЦЕМ - ТРИ МУВЕ!

Штопер Барсе остао је у казненом простору гостију и када први центаршут Османа Дембелеа из корнера није стигао даље од "прве стативе", па је за стрпљење награђен савршеним центаршутом француског нападача "из поправног" - овог пута левом ногом - за заслужено вођство фаворита.

Виљареал, упркос голу заостатка, није упутио ударац према голу Марка Андреа Тер-Штегена у другом полувремену, па није заслужио ништа мање од четвртог узастопног пораза од Барселоне. Клуб са "Ел Мадригала" има само две победе у последњих 13 мечева, једну у Лиги Европе над Рапидом (5:0) и једну у Примери над Бетисом (2:1).

Валвердеов састав састав искористио је кикс Атлетико Мадрида у Ђирони да избије на чело табеле, где ће остати и после 14. кола Ла Лиге, јер је у недељу увече још један резултат ишао на руку шампионима Шпаније.

Попут Мадриђана, и фудбалери Севиље одиграли су 1:1 на гостовању Алавесу и препустили лидерску позицију плаво-црвенима из Каталоније.

Алавес је до предности стигао голом Џонија у 37. минуту на асистенцију Џонатана Каљерија. Севиља је у наставку меча била за нијансу бољи ривал, што је на крају резултирало само изједначењем. Једини гол за екипу из Андалузије постигао је Висам Бен-Једер у 78. минуту, а асистенцију је уписао Пабло Саравија.

Ђерар Пике се још раније побринуо да бодови остану у Барселони. Усман Дембеле је Тригуеросаучинио легендом Јутјуба пославши га по бурек пет пута у истој акцији. Али ако бисмо морали да изаберемо најјачи утисак меча са Виљареалом онда је то првенац 20-годишњег Карлеса Алење за коначних 2:0 у 14. колу Примере. Јер ништа Каталонци не воле колико децу васпитавану на каталонски начин. А Барса - то је Каталонија.

Лионел Меси је све припремио млађем колеги, једном од најталентованијих играча из Барсиног подмлатка, а дуго већ публика на стадиону Камп Ноу чека некога у кога би искрено заљубила, као штосе заљубила, ондосно као што је и даље заљубљена и у Месија и у Ћавија и у Андреса Инијесту, без обзира што ова двојица последњих више нису ту. Сада се размажена Барсина публика - размажена, јер тамо пролазе само највећи и ништа мање од тога једноставно није довољно - да ће Алења надоместити барем делић магије.

Судећи по првим утисцима: има ту нечега.

Фантастична лопта Месија између четворице Виљареалових играча, Алења је показао да има осећај за простор, али и да има хладнокрвност на којој би му позавиделе и искусније колеге. У тек другом лигашком мечу за први тим Блаугране, мирно је прихватио Месијев пас и онда лопту мангупски боцнуо преко Серхија Асенха. За првенац – више него шмекерски. Тек да публика на Камп Ноу настави да машта. Ништа тамо не воле као момке који осећају овај клуб.

Бен Једер спасио Севиљу у Баскији! Алавес на крају освојио само бод.

Севиља је висила у Виторији, била на ивици пораза од Алавеса, али је Висам бен Једер донео бод гостима из Андалузије (1:1) у утакмици 14. кола шпанске Примере, на чијем челу се сада поново налази Барселона.

Била је то тврда утакмица у првом полувремену, а једну од ретких прилика и то после контранапада успео је да искористи Алавес. Џонатан Каљери је дошао до лопте и са десног крила заврнуо лопту на петерац, а тамо ју је спремно дочекао Жони и закуцао под пречку.

 Тек у другом полувремену Севиља је кренула у тоталну офанзиву, а такав приступ исплатио јој се у 78. минуту, када је Сарабија мајсторски проиграо Бин Једера а овај затресао мрежу из непосредне близине.

Српски интернационалац Дарко Брашанац заиграо је за Алавес у 73. минуту када је на терену заменио Вакаса.

Последње узбуђење на утакмици виђено је пет минута пре краја, али је Рубен Собрино са ивице казненог простора шутирао мало изнад пречке.

Резултати 14. кола:

недеља

Бетис - Реал Сосиједад 1:0 (1:0)
/Жуниор 33/

Ђирона - Атлетико Мадрид 1:1 (1:0)
/Стуани 45 - Рамаљо аг 82/

Барселона - Виљареал 2:0 (1:0)
/Пике 36, Алења 87/

Алавес - Севиља 1:1 (1:0)
/Хони 37 - Вен Једер 78/

субота

Селта - Уеска 2:0 (1:0)
/Аспас 38, 77/

Ваљадолид - Леганес 2:4 (0:2)
/Тони 50, Унал 90+4 - Сиовас 11, Оскар 42, Кариљо 66, 75/

Хетафе - Еспањол 3:0 (0:0)
/Молина 55, Мата 65, Антунес 80/

Реал Мадрид - Валенсија 2:0 (1:0)
/Вас 8аг, Лукас 83/

петак

Рајо Ваљекано - Еибар 1:0 (0:0)
/Ембарба 53/

понедељак

Леванте - Атлетик Билбао 21.00

Табела:Барселона 28, Севиља 27, Атлетико 25, Алавес 24, Реал 23, Еспањол 21, Хетафе 20, Ђирона 21, Сосиједад 19, Бетис 19, Леванте (-1) 18, Еибар 18, Селта 17, Валенсија 17, Ваљадолид 17, Леганес 16, Виљареал 14, Билбао (-1) 11, Рајо Ваљекано 10, Уеска 7.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар