ŠPA: Karles Alenja bocnuo maštu i poveo Kamp Nou u budućnost!

Kamp Nou upoznao Alenju: Mesijevski prvenac u Barsi! Na pas Lionela Mesija, poslednji "poletarac" iz La Masije postigao je prvenac u dresu Barselone baš mesijevskim potezom za konačnih 2:0.  Tek da Barsini navijači naslute šta ih čeka. . .

Fudbal 03.12.2018 | 09:00
ŠPA: Karles Alenja bocnuo maštu i poveo Kamp Nou u budućnost!
Upečatljivo!

Poslednji u nizu "poletaraca" iz La Masije, Karles Alenja, predstavio se navijačima na "Kamp nou" stadionu na adekvatan način - mesijevskim lob udarcem levom nogom ovaj 20-godišnji vezista postigao je prvenac u seniorskom fudbalu i stavio "tačku na i" u 87. minutu meča za konačnih:

Barselona - Viljareal 2:0 (1:0).

Alenji, kojem je trener "Blaugrane" Ernesto Valverde prethodno pružio 21 minut u porazu od Betisa pre dve nedelje na istom mestu (3:4), asistirao je upravo Lionel Mesi, sa kojim je odigrao prostu i tačnu akciju za koju kompletna odbrana "Žute podmornice" nije imala rešenje. 

Kao "ispred zgrade", Alenja je "bocnuo" loptu i prebacio Serhija Asenja, čoveka koji je branio izvanredno - bez obzira što ga je prethodno savladao i Đerar Pike za vođstvo domaćih u 34. minutu. 

JEDNIM  UDARCEM - TRI MUVE!

Štoper Barse ostao je u kaznenom prostoru gostiju i kada prvi centaršut Osmana Dembelea iz kornera nije stigao dalje od "prve stative", pa je za strpljenje nagrađen savršenim centaršutom francuskog napadača "iz popravnog" - ovog puta levom nogom - za zasluženo vođstvo favorita.

Viljareal, uprkos golu zaostatka, nije uputio udarac prema golu Marka Andrea Ter-Štegena u drugom poluvremenu, pa nije zaslužio ništa manje od četvrtog uzastopnog poraza od Barselone. Klub sa "El Madrigala" ima samo dve pobede u poslednjih 13 mečeva, jednu u Ligi Evrope nad Rapidom (5:0) i jednu u Primeri nad Betisom (2:1).

Valverdeov sastav sastav iskoristio je kiks Atletiko Madrida u Đironi da izbije na čelo tabele, gde će ostati i posle 14. kola La Lige, jer je u nedelju uveče još jedan rezultat išao na ruku šampionima Španije.

Poput Madriđana, i fudbaleri Sevilje odigrali su 1:1 na gostovanju Alavesu i prepustili lidersku poziciju plavo-crvenima iz Katalonije.

Alaves je do prednosti stigao golom Džonija u 37. minutu na asistenciju Džonatana Kaljerija. Sevilja je u nastavku meča bila za nijansu bolji rival, što je na kraju rezultiralo samo izjednačenjem. Jedini gol za ekipu iz Andaluzije postigao je Visam Ben-Jeder u 78. minutu, a asistenciju je upisao Pablo Saravija.

Đerar Pike se još ranije pobrinuo da bodovi ostanu u Barseloni. Usman Dembele je Triguerosaučinio legendom Jutjuba poslavši ga po burek pet puta u istoj akciji. Ali ako bismo morali da izaberemo najjači utisak meča sa Viljarealom onda je to prvenac 20-godišnjeg Karlesa Alenje za konačnih 2:0 u 14. kolu Primere. Jer ništa Katalonci ne vole koliko decu vaspitavanu na katalonski način. A Barsa - to je Katalonija.

Lionel Mesi je sve pripremio mlađem kolegi, jednom od najtalentovanijih igrača iz Barsinog podmlatka, a dugo već publika na stadionu Kamp Nou čeka nekoga u koga bi iskreno zaljubila, kao štose zaljubila, ondosno kao što je i dalje zaljubljena i u Mesija i u Ćavija i u Andresa Inijestu, bez obzira što ova dvojica poslednjih više nisu tu. Sada se razmažena Barsina publika - razmažena, jer tamo prolaze samo najveći i ništa manje od toga jednostavno nije dovoljno - da će Alenja nadomestiti barem delić magije.

Sudeći po prvim utiscima: ima tu nečega.

Fantastična lopta Mesija između četvorice Viljarealovih igrača, Alenja je pokazao da ima osećaj za prostor, ali i da ima hladnokrvnost na kojoj bi mu pozavidele i iskusnije kolege. U tek drugom ligaškom meču za prvi tim Blaugrane, mirno je prihvatio Mesijev pas i onda loptu mangupski bocnuo preko Serhija Asenha. Za prvenac – više nego šmekerski. Tek da publika na Kamp Nou nastavi da mašta. Ništa tamo ne vole kao momke koji osećaju ovaj klub.

Ben Jeder spasio Sevilju u Baskiji! Alaves na kraju osvojio samo bod.

Sevilja je visila u Vitoriji, bila na ivici poraza od Alavesa, ali je Visam ben Jeder doneo bod gostima iz Andaluzije (1:1) u utakmici 14. kola španske Primere, na čijem čelu se sada ponovo nalazi Barselona.

Bila je to tvrda utakmica u prvom poluvremenu, a jednu od retkih prilika i to posle kontranapada uspeo je da iskoristi Alaves. Džonatan Kaljeri je došao do lopte i sa desnog krila zavrnuo loptu na peterac, a tamo ju je spremno dočekao Žoni i zakucao pod prečku.

 Tek u drugom poluvremenu Sevilja je krenula u totalnu ofanzivu, a takav pristup isplatio joj se u 78. minutu, kada je Sarabija majstorski proigrao Bin Jedera a ovaj zatresao mrežu iz neposredne blizine.

Srpski internacionalac Darko Brašanac zaigrao je za Alaves u 73. minutu kada je na terenu zamenio Vakasa.

Poslednje uzbuđenje na utakmici viđeno je pet minuta pre kraja, ali je Ruben Sobrino sa ivice kaznenog prostora šutirao malo iznad prečke.

Rezultati 14. kola:

nedelja

Betis - Real Sosijedad 1:0 (1:0)
/Žunior 33/

Đirona - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Stuani 45 - Ramaljo ag 82/

Barselona - Viljareal 2:0 (1:0)
/Pike 36, Alenja 87/

Alaves - Sevilja 1:1 (1:0)
/Honi 37 - Ven Jeder 78/

subota

Selta - Ueska 2:0 (1:0)
/Aspas 38, 77/

Valjadolid - Leganes 2:4 (0:2)
/Toni 50, Unal 90+4 - Siovas 11, Oskar 42, Kariljo 66, 75/

Hetafe - Espanjol 3:0 (0:0)
/Molina 55, Mata 65, Antunes 80/

Real Madrid - Valensija 2:0 (1:0)
/Vas 8ag, Lukas 83/

petak

Rajo Valjekano - Eibar 1:0 (0:0)
/Embarba 53/

ponedeljak

Levante - Atletik Bilbao 21.00

Tabela:Barselona 28, Sevilja 27, Atletiko 25, Alaves 24, Real 23, Espanjol 21, Hetafe 20, Đirona 21, Sosijedad 19, Betis 19, Levante (-1) 18, Eibar 18, Selta 17, Valensija 17, Valjadolid 17, Leganes 16, Viljareal 14, Bilbao (-1) 11, Rajo Valjekano 10, Ueska 7.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar