БЛ: Нови гол Јовића, али пораз "Орлова"!

Јовић не престаје са головима, Волфсбург прекинуо серију Ајнтрахта! Српски нападач Лука Јовић наставио је своју голгетерску серију у Бундеслиги, али овог пута његов Ајнтрахт није успео да упише победу.  Побједа Волфзбурга у Франкфурту, иако је Ајнтрахт био много бољи ривал, створио велики број прилика, али оне се не броје. .  Јовићевих ДЕВЕТ за месец дана! Мало за Волфзбург. . .

Фудбал 03.12.2018 | 08:00
БЛ: Нови гол Јовића, али пораз "Орлова"!
Тим из Франкфурта је изгубио код куће од Волфсбурга 1:2 у мечу који је обележио и велики број жутих картона, али и прекид серије Ајнтрахта од пет узастопних победа у свим такмичењима.

Волфсбург је повео у 31. минуту голом швајцарског интернационалца Адмира Мехмедија. Он је добио лопту од Гинчека и искоса гађао супротан угао гола Ајнтрахта за 1:0.

Асистент код првог гола Данијел Гинчек дуплирао је предност Волфсбурга у 68. минуту. Он је на другој стативи сачекао фантастичан центаршут Реџбечаја. Пет минута раније у Ајнтрахту је из игре изашао Мијат Гаћиновић, а цео меч је одиграо Филип Костић. 

Ајнтрахт успева да смањи заостатак тек у финишу. Халер је добро испратио центаршут после прекида, био је несебичан и спустио је главом лопту Јовићу у петерац. 

Српском фудбалеру није било тешко да то искористи и са три, четири метра затресе мрежу за 1:2. Његов тим је после овог пораза пети са 23 бода, док је Волфсбург13. са 18 бодова.

Морало је и то једном да се деси. Само можда није морало баш у Франкфурту. Данијел Гинчек био је расположен за игру и Волфзбург је Ајнтрахту нанео први пораз после 10 победа у 11 утакмица, рачунајући и оне у Лиги Европе. Међутим, у 14. колу Бундеслиге, 2:1 за Вукове, а за Ајнтрахт пропуштена шанса да се домогну деобе другог места на табели са Борусијом из Менхенгладбаха.

Гинчек је прво асистирао Адмиру Мехмедију за вођство од 1:0 после пола сата игре, да би потом, након грешке Мијата Гаћиновића и изгубљене лопте дубоко на Ајнтрахтовој половнио терена, у 68. минуту и сам матирао Кевина Трапа и оставио Франкфурт у чуду.

Вечерас се једноставно није дало Ајнтрахту. Судија Саша Штегеман им је већ у деветом минуту досудио пенал, па се на асистенцију људи из кабине са видео тенологијом предомислио. Могао је зато у 65. минуту да мирне душе свирне једанаестерац за домаће, пошто је Робин Нохе руком зауставио ударац Анта Ребића, али тада је заћутао. И он и асистенти пред камерама. Није ни само до судијских одлука. Лука Јовић сам на шест метара од гола – промашује цео фудбал. У 81. минуту Мијат Гаћиновић хвата сјајан волеј, Волфзбургов голман Коен Кастелс не успева да тај шут укроти из првог покушаја, пролази му лопта кроз ноге, али је он стиже на гол линији... И још неколико ситуација у којима лопта просто није хтела у мрежу гостујућег тима.

Све до 87. минута када је после слободног ударца Себастијан Але главом скренуо лопту на супротну стативу, а Јовић по обичају био на правом месту и постигао 15. гол у сезони, десети бундеслигашки чиме се на челу листе најбољих стрелаца изједначио са Борусијиним Паком Алкасером.

Нажалост, било је тада већ касно за потпуни повратак у живот, иако не би он био незаслужен, али је барем Јовић наставио чудесну голгетерску серију и на личном и на клупском нивоу. Био је наиме ово девети Јовићев гол у последњих месец дана (од 2. новембра на шест утакмица). А онај августовски дебакл у Суперкупу Немачке против Бајерна (0:5) остао је једини такмичарски меч ове јесени у којем Ајнтрахт није затресао противничку мрежу.

Гол машина Адија Хитера.

Ајнтрахтов низ од 12 утакмица без пораза у свим такмичењима је окончан.

Тај низ је остварен првенствено захваљујући нападачком тројцу, а због њега је и завршен, иако је Лука Јовић у завршници по десети пут ове сезоне у Бундеслиги пронашао "мету" и тако се изједначио на врху листе стријелаца са Паком Алкасером .

Српски нападач, као и његове колеге, Анте Ребић и Себастијан Алер су имали прилику за много више али нису били ефикасни као у досадашњем дијелу сезоне па је Волфсбург узео оно што му је понуђено.

АЈНТРАХТ - ВОЛФСБУРГ 1:2 (0:1)!

На препуној "Комерцбанк арени" домаћини су везали четири бундеслигашке побједе у низу и ношени великом подршком домаћих навијача, пуни самопуздања, већ од самог старта загосподарили тереном. Након девет минута игре изборили су и једанаестерац, који је уз помоћ ВАР-а поништен, док их је статива спријечила да дођу до вођства у 15. минуту након ударца Мануела Фернандеса.

"Вукови" су боравили у својој половини, али занимљиво, држали су у сваком тренутку три играча на половини терена желећи на тај начин да имају бројчану предност у контранападу. Одбрана Ајнтрахта је стајала високо и успијевала да се избори са нападачима гостију и држи свој тим у противничкој половини.

Али, када то није успјела "коцка" гостујућег тренера се умало исплатила. Вут Вегхорст се нашао на ивици казненог простора, пребацио лопту на десну ногу и сјајним ударцем савладао Кевина Трапа, али је лопта завршила на пречки.

Ипак, фудбалери Волфсбурга су били доста успјешнији у поновном покушају.

Домаћи фудбалери су изгубили лопту на средини терена, а Даниел Гинчек је на ивици шеснаестерца пронашао Адмира Мехмедија који је приземним ударцем пронашао даљи угао и шокирао домаће навијаче.

У наставку сусрета, исти сценарио.

Ајнтрахт осјетно бољи, али Лука Јовић, Анте Ребић и Себастијан Алер без "убилачког" инстинкта у нападу. Иако су имали и неколико "зицера".

На њихову несрећу, рутине у нападу није недостајало у гостујућем тиму.

"Орлови" су поново изгубили лопту у својој половини, а гости су поново били бројчано надмоћнији и након центаршута Елвиса Рехбечаја потпуно сам на другој стативи је остао Гинчек и смирено послао лопту из Трапа.

Јовић је до краја на асистенцију Алера смањио резултат, али до су гости ипак издржали до краја и однијели сва три бода из Франкфурта.

РЕЗУЛТАТИ 13. КОЛА:

РБ Лајпциг - Борусија Менхенгладбах 2:0 (2:0)
/Вернер 3, 45+1/

Ајнтрахт - Волфсбург 1:2 (0:1)
/Јовић 87 - Мехмеди 31, Гинчек 68/

одиграно у суботу

Борусија Дортмунд - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Ројс 40п, Алкасер 90+1/

Хановер - Херта 0:2 (0:1)
/Торунарига 44, Ибишевић 73/

Штутгарт - Аугзбург 1:0 (1:0)
/Донис 39/

Вердер - Бајерн 1:2 (0:1)
/Осака 33 - Гнабри 20, 50/

Хофенхајм - Шалке 1:1 (0:0)
/Крамарић 59 - Бенталеб 73/

у понедјељак:

Нирнберг - Бајер Леверкузен 20.30

одиграно у петак:

Фортуна Диселдорф - Мајнц 0:1 (0:0)
/Матета 67/

ТАБЕЛА: Борусија Д. 33, Борусија М. 26, Лајпциг 25, Бајерн 24, Ајнтрахт 23, Хофенхајм 21, Херта 20, Волфсбург 18, Вердер 18, Мајнц 18, Шалке 14, Бајер (-1) 14, Фрајбург 14, Аугзбург 13, Штутгарт 11, Нирнберг (-1) 10, Хановер 9, Диселдорф 9.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар