BL: Novi gol Jovića, ali poraz "Orlova"!

Jović ne prestaje sa golovima, Volfsburg prekinuo seriju Ajntrahta! Srpski napadač Luka Jović nastavio je svoju golgetersku seriju u Bundesligi, ali ovog puta njegov Ajntraht nije uspeo da upiše pobedu.  Pobjeda Volfzburga u Frankfurtu, iako je Ajntraht bio mnogo bolji rival, stvorio veliki broj prilika, ali one se ne broje. .  Jovićevih DEVET za mesec dana! Malo za Volfzburg. . .

Fudbal 03.12.2018 | 08:00
BL: Novi gol Jovića, ali poraz "Orlova"!
Tim iz Frankfurta je izgubio kod kuće od Volfsburga 1:2 u meču koji je obeležio i veliki broj žutih kartona, ali i prekid serije Ajntrahta od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Volfsburg je poveo u 31. minutu golom švajcarskog internacionalca Admira Mehmedija. On je dobio loptu od Ginčeka i iskosa gađao suprotan ugao gola Ajntrahta za 1:0.

Asistent kod prvog gola Danijel Ginček duplirao je prednost Volfsburga u 68. minutu. On je na drugoj stativi sačekao fantastičan centaršut Redžbečaja. Pet minuta ranije u Ajntrahtu je iz igre izašao Mijat Gaćinović, a ceo meč je odigrao Filip Kostić. 

Ajntraht uspeva da smanji zaostatak tek u finišu. Haler je dobro ispratio centaršut posle prekida, bio je nesebičan i spustio je glavom loptu Joviću u peterac. 

Srpskom fudbaleru nije bilo teško da to iskoristi i sa tri, četiri metra zatrese mrežu za 1:2. Njegov tim je posle ovog poraza peti sa 23 boda, dok je Volfsburg13. sa 18 bodova.

Moralo je i to jednom da se desi. Samo možda nije moralo baš u Frankfurtu. Danijel Ginček bio je raspoložen za igru i Volfzburg je Ajntrahtu naneo prvi poraz posle 10 pobeda u 11 utakmica, računajući i one u Ligi Evrope. Međutim, u 14. kolu Bundeslige, 2:1 za Vukove, a za Ajntraht propuštena šansa da se domognu deobe drugog mesta na tabeli sa Borusijom iz Menhengladbaha.

Ginček je prvo asistirao Admiru Mehmediju za vođstvo od 1:0 posle pola sata igre, da bi potom, nakon greške Mijata Gaćinovića i izgubljene lopte duboko na Ajntrahtovoj polovnio terena, u 68. minutu i sam matirao Kevina Trapa i ostavio Frankfurt u čudu.

Večeras se jednostavno nije dalo Ajntrahtu. Sudija Saša Štegeman im je već u devetom minutu dosudio penal, pa se na asistenciju ljudi iz kabine sa video tenologijom predomislio. Mogao je zato u 65. minutu da mirne duše svirne jedanaesterac za domaće, pošto je Robin Nohe rukom zaustavio udarac Anta Rebića, ali tada je zaćutao. I on i asistenti pred kamerama. Nije ni samo do sudijskih odluka. Luka Jović sam na šest metara od gola – promašuje ceo fudbal. U 81. minutu Mijat Gaćinović hvata sjajan volej, Volfzburgov golman Koen Kastels ne uspeva da taj šut ukroti iz prvog pokušaja, prolazi mu lopta kroz noge, ali je on stiže na gol liniji... I još nekoliko situacija u kojima lopta prosto nije htela u mrežu gostujućeg tima.

Sve do 87. minuta kada je posle slobodnog udarca Sebastijan Ale glavom skrenuo loptu na suprotnu stativu, a Jović po običaju bio na pravom mestu i postigao 15. gol u sezoni, deseti bundesligaški čime se na čelu liste najboljih strelaca izjednačio sa Borusijinim Pakom Alkaserom.

Nažalost, bilo je tada već kasno za potpuni povratak u život, iako ne bi on bio nezaslužen, ali je barem Jović nastavio čudesnu golgetersku seriju i na ličnom i na klupskom nivou. Bio je naime ovo deveti Jovićev gol u poslednjih mesec dana (od 2. novembra na šest utakmica). A onaj avgustovski debakl u Superkupu Nemačke protiv Bajerna (0:5) ostao je jedini takmičarski meč ove jeseni u kojem Ajntraht nije zatresao protivničku mrežu.

Gol mašina Adija Hitera.

Ajntrahtov niz od 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima je okončan.

Taj niz je ostvaren prvenstveno zahvaljujući napadačkom trojcu, a zbog njega je i završen, iako je Luka Jović u završnici po deseti put ove sezone u Bundesligi pronašao "metu" i tako se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Pakom Alkaserom .

Srpski napadač, kao i njegove kolege, Ante Rebić i Sebastijan Aler su imali priliku za mnogo više ali nisu bili efikasni kao u dosadašnjem dijelu sezone pa je Volfsburg uzeo ono što mu je ponuđeno.

AJNTRAHT - VOLFSBURG 1:2 (0:1)!

Na prepunoj "Komercbank areni" domaćini su vezali četiri bundesligaške pobjede u nizu i nošeni velikom podrškom domaćih navijača, puni samopuzdanja, već od samog starta zagospodarili terenom. Nakon devet minuta igre izborili su i jedanaesterac, koji je uz pomoć VAR-a poništen, dok ih je stativa spriječila da dođu do vođstva u 15. minutu nakon udarca Manuela Fernandesa.

"Vukovi" su boravili u svojoj polovini, ali zanimljivo, držali su u svakom trenutku tri igrača na polovini terena želeći na taj način da imaju brojčanu prednost u kontranapadu. Odbrana Ajntrahta je stajala visoko i uspijevala da se izbori sa napadačima gostiju i drži svoj tim u protivničkoj polovini.

Ali, kada to nije uspjela "kocka" gostujućeg trenera se umalo isplatila. Vut Veghorst se našao na ivici kaznenog prostora, prebacio loptu na desnu nogu i sjajnim udarcem savladao Kevina Trapa, ali je lopta završila na prečki.

Ipak, fudbaleri Volfsburga su bili dosta uspješniji u ponovnom pokušaju.

Domaći fudbaleri su izgubili loptu na sredini terena, a Daniel Ginček je na ivici šesnaesterca pronašao Admira Mehmedija koji je prizemnim udarcem pronašao dalji ugao i šokirao domaće navijače.

U nastavku susreta, isti scenario.

Ajntraht osjetno bolji, ali Luka Jović, Ante Rebić i Sebastijan Aler bez "ubilačkog" instinkta u napadu. Iako su imali i nekoliko "zicera".

Na njihovu nesreću, rutine u napadu nije nedostajalo u gostujućem timu.

"Orlovi" su ponovo izgubili loptu u svojoj polovini, a gosti su ponovo bili brojčano nadmoćniji i nakon centaršuta Elvisa Rehbečaja potpuno sam na drugoj stativi je ostao Ginček i smireno poslao loptu iz Trapa.

Jović je do kraja na asistenciju Alera smanjio rezultat, ali do su gosti ipak izdržali do kraja i odnijeli sva tri boda iz Frankfurta.

REZULTATI 13. KOLA:

RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0)
/Verner 3, 45+1/

Ajntraht - Volfsburg 1:2 (0:1)
/Jović 87 - Mehmedi 31, Ginček 68/

odigrano u subotu

Borusija Dortmund - Frajburg 2:0 (1:0)
/Rojs 40p, Alkaser 90+1/

Hanover - Herta 0:2 (0:1)
/Torunariga 44, Ibišević 73/

Štutgart - Augzburg 1:0 (1:0)
/Donis 39/

Verder - Bajern 1:2 (0:1)
/Osaka 33 - Gnabri 20, 50/

Hofenhajm - Šalke 1:1 (0:0)
/Kramarić 59 - Bentaleb 73/

u ponedjeljak:

Nirnberg - Bajer Leverkuzen 20.30

odigrano u petak:

Fortuna Diseldorf - Majnc 0:1 (0:0)
/Mateta 67/

TABELA: Borusija D. 33, Borusija M. 26, Lajpcig 25, Bajern 24, Ajntraht 23, Hofenhajm 21, Herta 20, Volfsburg 18, Verder 18, Majnc 18, Šalke 14, Bajer (-1) 14, Frajburg 14, Augzburg 13, Štutgart 11, Nirnberg (-1) 10, Hanover 9, Diseldorf 9.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar