Звезда ставила јесењу круну на главу!

Ебисилио и Бен решили меч, Звезда рутински с Вождовцем! Фудбалери Црвене звезде победили су Вождовац са 2:0 у мечу 18. кола Суперлиге Србије на стадиону "Рајко Митић" и освојили титулу јесењег првака.  Звезда на 50 бодова! Изабраници Владана Милојевића сигурном игром до победе против Вождовца. Ебисилио уписао суперлигашки првенац.  

Фудбал 02.12.2018 | 23:20
Звезда ставила јесењу круну на главу!
Голове за домаћина су постигли Лоренцо Ебисилио и Ел Фарду Бен, а Звезда је била бољи противник, иако је својих прилика имао и Вождовац.

Већ после осамдесет секунди на гол Вождовца је шутирао Крстичић и замало погодио. Прву бољу шансу за домаћина пропушта Бабић пред голом у шестом минуту.

Милан Павков је потом у 11. имао ситуацију један на један са голманом Марком Илићем, али је чувар мреже Вождовца успео да одбрани. 

Луковић и Ступаревић су покушавали на другој страни да угрозе Милана Борјана, али је боље шансе стварала Звезда, па је само пука срећа спасла "Змајеве" у 14. минуту када је Вељко Симић са десетак метара промашио лопту. 

У 26. минуту је у казненом простору Вождовца настао "карамбол" када су шансе промашивали Симић и Бен, али само три минута касније, домаћин стиже до гола. Павков додаје истуреном Гобељићу, а овај са десног крила убацује за Ебисилија који главом погађа угао за 1:0. 

Четири минута касније, опет је Павков актер у акцији за гол, само што је овог пута главом директно асистирао Бену, који неометан са петерца потура лопту поред Илића за 2:0.

Звезда је имала још неколико добрих шанси до полувремена, а Михајлов је умало затресао мрежу Звезде у 38. минуту када је одбранио Борјан. Већ после 11 секунди наставка је Бен лепо извео "сомбреро" и предриблао свог чувара, али је превисоко гађао када је пробао да лобује Илића. 

Уследили су покушаји Родића и Ебисилија до 60. минута, када се Вождовац искључиво бранио, а Звезда тражила пут до свог трећег гола. Нити је Звезда успевала да постигне гол, нити Вождовац да озбиљније запрети све до 65. минута када је Ступаревић истрчао контру, изгубио корак и слабо шутирао. 

Домаћин је чувао лопту, контролисао игру и играо углавном на половини Вождовца. У међувремену су у игру ушли и Марко Марин и Горан Чаушић уместо Јованчића и Симића, али се темпо игре није значајно мењао. 

Ушао је до краја и Ричмонд Боаћи уместо Милана Павкова, убацио се неколико пута по боковима да би асистирао, али се резултат до краја није мењао. 

Звезда после ове победе има 50 бодова и прва је на табели, а Вождовац има 16 бодова и налази се на 13. месту Суперлиге.

После ремија у Нишу и пораза у Напуљу, фудбалери Црвене звезде вратили су се на победнички колосек. Без већих проблема, изабраници Владана Милојевића савладали су Вождовац 2:0 (2:0)у последњој утакмици 18. кола Суперлиге Србије.

Већ од првог судијског звиждука домаћи фудбалери успоставили су иницијативу, гости су одолевали нешто мање од пола сата, али су потом брзо примили два гола. 

Први у 28. минуту, када је Лоренцо Ебисилио лепо шутирао главом на центаршут Марка Гобељића и уписао свој суперлигашки првенац, а други у 33, када је Ел Фарду Бен рутински завршио додавање Милана Павкова главом. 

Јунак Звездине победе над Ливерпулом вратио се на терен после неколико утакмица паузе због повреде, а поред асистенције иду му заслуге и за започету акцију која је претходила водећем голу. Могао је Павков и сам да се упише у стрелце у 12. минуту, али је Марко Илић сјајно интервенисао. Млади голман Вождовца је и најзаслужнији што његов тим није претрпео убедљивији пораз. 

Поред Павкова, у стартну поставу Црвене звезде вратио се и опорављени Душан Јованчић, док су у другом полувремену заиграли Горан Чаушић и Ричмонд Боаћи, што може да радује Милојевића пред наредне изазове у домаћем првенству до зимске паузе, али и утакмицу последњег кола групне фазе Лиге шампиона са Пари Сен Жерменом, у уторак 11. децембра у Београду. Евентуална победа могла би да донесе црвено-белима друго узастопно "европско пролеће", односно сеобу у Лигу Европе. 

Са три бода против Вождовца, Звездини фудбалери су стигли до сјајних 50 у 18 утакмица Суперлиге ове сезоне! И даље су без пораза, ово им је била 16. победа, а имају и два ремија. Толико бодова многи тимови не освоје за целу сезону...

Већ у среду очекује их дуел у Суботици против Спартака (16 часова, ТВ Арена Спорт), а потом за викенд (вероватно у суботу) дочекују Напредак.

Овом победом, такође, црвено-бели су се вратили на девет бодова више од другопласираног Радничког из Ниша, док после ремија Партизана у Лучанима имају 13 бодова више од "вечитог ривала", који је на трећем месту.

Звезда је ставила јесењу круну на главу! Шампион Србије имаће улогу лидера Суперлиге бар до марта наредне године, пошто је победом над Вождовцем (2:0) сачувао девет бодова предности у односу на најближег пратиоца Раднички из Ниша. За Владана Милојевића све набројано биће само небитни статистички подаци, јер ће, сасвим сигурно, желети да у преостала три кола првог дела сачува велику залиху.

Тренер Црвене звезде највише може да буде задовољан чињеницом да је његов тим рутински дошао до нова три бода, а да је кадар проширен повратничким наступима дојучерашњих рековалесцентата Душана Јованчића и Милана Павкова. Видело се колико поменути момци значе црвено-белима. Јованчић је оплеменио игру Звезде, учинио је лепшом за гледање, а Павков је показао да може да буде једнако опасан и као асистент. Минуте су у наставку добили Горан Чаушић и Ричмонд Боаћи. Слути да би Милојевић све набројане могао да користи у дуелу против ПСЖ.

Када се томе дода да је Лоренцо Ебисилио одиграо један од најбољих мечева од када је дошао на Маракану, јасно је да Вождовац на Маракани могао само до доброг утиска у Љутице Богдана.

Не кажемо да би у Европи било тако – посебно мислимо на Напуљ, али у игри Црвене звезде делује све лепше и писменије када су у тандему на терену Лоренцо Ебисилио и повратник у стартну поставу Душан Јованчић. Снажни Холанђанин је у првом додиру са лоптом ставио до знања да је жељан да се наметне Владану Милојевићу.

Вождовац је био дефанзивно орјентисан, али је Црвена звезда стално проналазила рупе у бедему Змајева. Голман гостију, млади Илић, спшавао је саиграче одбрањеним зицерима у серији. Бацао је у очај Павкова, Симића, затим и Бена. Међутим, пошто је лако заузимала простор и још лакше улазила у шансе Црвена звезда није деловала нервозно. Разиграни Ебисилио дочекао је свој тренутак у 28. минуту. И то на атипичан начин. Акцију је тапочео Павков лопту на бок, уследио је центаршут Гобељића, а Ебисилио је био на другој стативи и ударцем главом погодио малу мрежу.

Добри Јованчић и врло добри Ебисилио били су  само део тријумфалног Звездиног пазла. Јесте Милан Павков промашио велику прилику, али је убрзо после вођства домаћина показао колико може да буде опасан. И то као асистент. Једну дугу лопту јунак победе над Ливерпулом је трзајем главом спустио тачну на ногу Ел Фарду Бену за дуплирање предности.

Имали су шта да виде промрзли гледаоци на Маракани. Звезда је стално гурала лопту напред, Вождовац је постао опасан у финишу. Натерао је Михајлов, Борјана да се истакне.

Задовољни вођством црвено-бели су у наставку спустили гас. Тренер Владан Милојевић искористио је прилику да шансу укаже још једном повратнику Горану Чаушићу, те да испробава некетактичке варијенте. Тако је публика на Маракани у једном тренутку видела заједно на терену Лоренца Ебисилија и Марка Марина. Ипак, био је то много слабији темпо него у првом полувремену. Вероватно су се и једни и други чували за згуснут зимски распоред.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ 2:0 (2:0)

/Ебесилио 29, Бен 33/

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 8.123

Судија: Петар Пипер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић – Јованчић (од 61. Марин), Крстичић – Бен, Ебисилио, Симић (од 61. Чаушић) – Павков (од 79. Боаћи).

ВОЖДОВАЦ (4-2-3-1): Илић – Максимовић (од 76. Машовић), Ковачевић, Михајлов, Пуртић – Павловић (од 64. Зличић), Луковић – Јовановић (од 64. Дуроњић), Ступаревић, Ћирковић - Милуновић.

ТАБЕЛА: Звезда 50, Раднички 41, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Пролетер 25, Војводина 25 (плеј-оф), Мачва 20, Радник 19, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Рад 15, Земун 15, Динамо 7.

Иyвор> Б92/мондо.рс/моyyартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар