Zvezda stavila jesenju krunu na glavu!

Ebisilio i Ben rešili meč, Zvezda rutinski s Voždovcem! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 2:0 u meču 18. kola Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić" i osvojili titulu jesenjeg prvaka.  Zvezda na 50 bodova! Izabranici Vladana Milojevića sigurnom igrom do pobede protiv Voždovca. Ebisilio upisao superligaški prvenac.  

Fudbal 02.12.2018 | 23:20
Zvezda stavila jesenju krunu na glavu!
Golove za domaćina su postigli Lorenco Ebisilio i El Fardu Ben, a Zvezda je bila bolji protivnik, iako je svojih prilika imao i Voždovac.

Već posle osamdeset sekundi na gol Voždovca je šutirao Krstičić i zamalo pogodio. Prvu bolju šansu za domaćina propušta Babić pred golom u šestom minutu.

Milan Pavkov je potom u 11. imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Markom Ilićem, ali je čuvar mreže Voždovca uspeo da odbrani. 

Luković i Stuparević su pokušavali na drugoj strani da ugroze Milana Borjana, ali je bolje šanse stvarala Zvezda, pa je samo puka sreća spasla "Zmajeve" u 14. minutu kada je Veljko Simić sa desetak metara promašio loptu. 

U 26. minutu je u kaznenom prostoru Voždovca nastao "karambol" kada su šanse promašivali Simić i Ben, ali samo tri minuta kasnije, domaćin stiže do gola. Pavkov dodaje isturenom Gobeljiću, a ovaj sa desnog krila ubacuje za Ebisilija koji glavom pogađa ugao za 1:0. 

Četiri minuta kasnije, opet je Pavkov akter u akciji za gol, samo što je ovog puta glavom direktno asistirao Benu, koji neometan sa peterca potura loptu pored Ilića za 2:0.

Zvezda je imala još nekoliko dobrih šansi do poluvremena, a Mihajlov je umalo zatresao mrežu Zvezde u 38. minutu kada je odbranio Borjan. Već posle 11 sekundi nastavka je Ben lepo izveo "sombrero" i predriblao svog čuvara, ali je previsoko gađao kada je probao da lobuje Ilića. 

Usledili su pokušaji Rodića i Ebisilija do 60. minuta, kada se Voždovac isključivo branio, a Zvezda tražila put do svog trećeg gola. Niti je Zvezda uspevala da postigne gol, niti Voždovac da ozbiljnije zapreti sve do 65. minuta kada je Stuparević istrčao kontru, izgubio korak i slabo šutirao. 

Domaćin je čuvao loptu, kontrolisao igru i igrao uglavnom na polovini Voždovca. U međuvremenu su u igru ušli i Marko Marin i Goran Čaušić umesto Jovančića i Simića, ali se tempo igre nije značajno menjao. 

Ušao je do kraja i Ričmond Boaći umesto Milana Pavkova, ubacio se nekoliko puta po bokovima da bi asistirao, ali se rezultat do kraja nije menjao. 

Zvezda posle ove pobede ima 50 bodova i prva je na tabeli, a Voždovac ima 16 bodova i nalazi se na 13. mestu Superlige.

Posle remija u Nišu i poraza u Napulju, fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek. Bez većih problema, izabranici Vladana Milojevića savladali su Voždovac 2:0 (2:0)u poslednjoj utakmici 18. kola Superlige Srbije.

Već od prvog sudijskog zvižduka domaći fudbaleri uspostavili su inicijativu, gosti su odolevali nešto manje od pola sata, ali su potom brzo primili dva gola. 

Prvi u 28. minutu, kada je Lorenco Ebisilio lepo šutirao glavom na centaršut Marka Gobeljića i upisao svoj superligaški prvenac, a drugi u 33, kada je El Fardu Ben rutinski završio dodavanje Milana Pavkova glavom. 

Junak Zvezdine pobede nad Liverpulom vratio se na teren posle nekoliko utakmica pauze zbog povrede, a pored asistencije idu mu zasluge i za započetu akciju koja je prethodila vodećem golu. Mogao je Pavkov i sam da se upiše u strelce u 12. minutu, ali je Marko Ilić sjajno intervenisao. Mladi golman Voždovca je i najzaslužniji što njegov tim nije pretrpeo ubedljiviji poraz. 

Pored Pavkova, u startnu postavu Crvene zvezde vratio se i oporavljeni Dušan Jovančić, dok su u drugom poluvremenu zaigrali Goran Čaušić i Ričmond Boaći, što može da raduje Milojevića pred naredne izazove u domaćem prvenstvu do zimske pauze, ali i utakmicu poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, u utorak 11. decembra u Beogradu. Eventualna pobeda mogla bi da donese crveno-belima drugo uzastopno "evropsko proleće", odnosno seobu u Ligu Evrope. 

Sa tri boda protiv Voždovca, Zvezdini fudbaleri su stigli do sjajnih 50 u 18 utakmica Superlige ove sezone! I dalje su bez poraza, ovo im je bila 16. pobeda, a imaju i dva remija. Toliko bodova mnogi timovi ne osvoje za celu sezonu...

Već u sredu očekuje ih duel u Subotici protiv Spartaka (16 časova, TV Arena Sport), a potom za vikend (verovatno u subotu) dočekuju Napredak.

Ovom pobedom, takođe, crveno-beli su se vratili na devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, dok posle remija Partizana u Lučanima imaju 13 bodova više od "večitog rivala", koji je na trećem mestu.

Zvezda je stavila jesenju krunu na glavu! Šampion Srbije imaće ulogu lidera Superlige bar do marta naredne godine, pošto je pobedom nad Voždovcem (2:0) sačuvao devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Radnički iz Niša. Za Vladana Milojevića sve nabrojano biće samo nebitni statistički podaci, jer će, sasvim sigurno, želeti da u preostala tri kola prvog dela sačuva veliku zalihu.

Trener Crvene zvezde najviše može da bude zadovoljan činjenicom da je njegov tim rutinski došao do nova tri boda, a da je kadar proširen povratničkim nastupima dojučerašnjih rekovalescentata Dušana Jovančića i Milana Pavkova. Videlo se koliko pomenuti momci znače crveno-belima. Jovančić je oplemenio igru Zvezde, učinio je lepšom za gledanje, a Pavkov je pokazao da može da bude jednako opasan i kao asistent. Minute su u nastavku dobili Goran Čaušić i Ričmond Boaći. Sluti da bi Milojević sve nabrojane mogao da koristi u duelu protiv PSŽ.

Kada se tome doda da je Lorenco Ebisilio odigrao jedan od najboljih mečeva od kada je došao na Marakanu, jasno je da Voždovac na Marakani mogao samo do dobrog utiska u Ljutice Bogdana.

Ne kažemo da bi u Evropi bilo tako – posebno mislimo na Napulj, ali u igri Crvene zvezde deluje sve lepše i pismenije kada su u tandemu na terenu Lorenco Ebisilio i povratnik u startnu postavu Dušan Jovančić. Snažni Holanđanin je u prvom dodiru sa loptom stavio do znanja da je željan da se nametne Vladanu Milojeviću.

Voždovac je bio defanzivno orjentisan, ali je Crvena zvezda stalno pronalazila rupe u bedemu Zmajeva. Golman gostiju, mladi Ilić, spšavao je saigrače odbranjenim zicerima u seriji. Bacao je u očaj Pavkova, Simića, zatim i Bena. Međutim, pošto je lako zauzimala prostor i još lakše ulazila u šanse Crvena zvezda nije delovala nervozno. Razigrani Ebisilio dočekao je svoj trenutak u 28. minutu. I to na atipičan način. Akciju je tapočeo Pavkov loptu na bok, usledio je centaršut Gobeljića, a Ebisilio je bio na drugoj stativi i udarcem glavom pogodio malu mrežu.

Dobri Jovančić i vrlo dobri Ebisilio bili su  samo deo trijumfalnog Zvezdinog pazla. Jeste Milan Pavkov promašio veliku priliku, ali je ubrzo posle vođstva domaćina pokazao koliko može da bude opasan. I to kao asistent. Jednu dugu loptu junak pobede nad Liverpulom je trzajem glavom spustio tačnu na nogu El Fardu Benu za dupliranje prednosti.

Imali su šta da vide promrzli gledaoci na Marakani. Zvezda je stalno gurala loptu napred, Voždovac je postao opasan u finišu. Naterao je Mihajlov, Borjana da se istakne.

Zadovoljni vođstvom crveno-beli su u nastavku spustili gas. Trener Vladan Milojević iskoristio je priliku da šansu ukaže još jednom povratniku Goranu Čaušiću, te da isprobava neketaktičke varijente. Tako je publika na Marakani u jednom trenutku videla zajedno na terenu Lorenca Ebisilija i Marka Marina. Ipak, bio je to mnogo slabiji tempo nego u prvom poluvremenu. Verovatno su se i jedni i drugi čuvali za zgusnut zimski raspored.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:0 (2:0)

/Ebesilio 29, Ben 33/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 8.123

Sudija: Petar Piper

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Jovančić (od 61. Marin), Krstičić – Ben, Ebisilio, Simić (od 61. Čaušić) – Pavkov (od 79. Boaći).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Ilić – Maksimović (od 76. Mašović), Kovačević, Mihajlov, Purtić – Pavlović (od 64. Zličić), Luković – Jovanović (od 64. Duronjić), Stuparević, Ćirković - Milunović.

TABELA: Zvezda 50, Radnički 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25 (plej-of), Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Rad 15, Zemun 15, Dinamo 7.

Iyvor> B92/mondo.rs/moyyartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar