Ливерпул - Евертон: Какав бизаран пораз у 96. минуту!

Ориги у последњи час за победу Ливерпула! Фудбалери Ливерпула савладали су у великом градском дербију екипу Евертона са 1:0. Пред пуним трибинама "Енфилда" одлука је пала у шестом минуту надокнаде.  Клоп је у неверици трчао наоколо, а трибине "Енфилда" претиле су да се уруше од еуфорије. Незабораван Мерсисајд дерби.  За кога 80. 000. 000?! Пикфорд као Ауман против Звезде ‘91, Ливерпул промашио све па добио дар с неба! Невероватан меч на Енфилду!

Фудбал 02.12.2018 | 21:20
Ливерпул - Евертон: Какав бизаран пораз у 96. минуту!
Био је то одличан меч са доста ритма и неколико одличних прилика за оба тима, на крају, пресудио је погодак Дивока Оригија када су сви очекивали крај.

Нападач Ливерпула, који је у 84. минуту ушао у игру уместо Роберта Фирмина, искористио је несхватљиву грешку одбране "карамела" да савлада Џордана Пикфорда.

Био је то комичан погодак "црвених". После једног очајничког покушаја домаћина, лопта је у високом луку погодила горњи део пречке гола Ливерпула, Пикфорд се спетљао, лопта је пала право на главу Оригија који је послао у мрежу. 

Тако је Клопов тим стигао до бодова, а могао је и раније. Истина, Еверртон је у првом делу имао барем две добре прилике да поведе, али и црвени су промашивали. 

Шаћири је у 34. минуту био у прилици, потом и Садио Мане у 53. минуту, а онда и Ориги у 88. Евертон је све то успео да издржи и одбрани се, али не и ту комичну ситуацију у последњем нападу домаћина. 

После овог кола, Ливерпул је други са 36 бодова, има два мање од водећег Манчестер ситија, док је Евертон остао шести са 22 бода.

Први Мерсисајд дерби у сезони 2018/19 могао би да стане цео у три-четири реда текста, констатацијом да ниједан од ривала није претерано желео победу над комшијама.

Међутим, у 96. минуту меча на "Енфилду" виђена је сцена каква се ретко догађа на фудбалским теренима, нарочито на нивоу који доноси Премијер лига.

Одбрана Евертона није најсрећније испуцала у поље једну "бунар" лопту са десне стране, која је "пала" право на волеј Вирџила ван Дајка, а колико је штопер "редса" лоше шутирао са ивице шеснаестерца најбоље је посведочила његова реакција - одмахнуо је руком и невољно се окренуо свом голу, уверен да је ударцем "небу под облаке" пропустио последњу шансу да савлада Џордана Пикфорда.

Није, као и остали, очекивао да би Џордана Пикфорда могао да савлада управо Џордан Пикфорд.

Репрезентативац Енглеске "читаву вечност" чекао је да Ван Дајков "волеј" падне са неба, а када је схватио да лопта иде право према пречки, панично је реаговао, ударио "греду" уместо лопту, која се вратила у поље и то право на ногу знатижељног резервисте Дивока Оригија - јединог фудбалера два тима који није помислио да је "то било то" и да ће 232. дерби два ливерпулска клуба бити завршен без голова.

Белгијанац, ког је менаџер Јирген Клоп увео у 84. минуту уместо Роберта Фирмина, само је поставио ногу и проследио лопту у мрежу за ерупцију одушевљења на трибинама и нову епску прославу темпераментног немачког менаџера, који је одушевљен трчао по терену и славио као да је он био стрелац:

Ливерпул - Евертон 1:0 (0:0) у последњој утакмици 14. кола, 18. у низу у којој "карамеле" нису победиле успешнијег комшију.

Јирген Клоп није могао да обузда емоције. Све до тог 96. минута ишчуђавао се невероватним промашајима својих играча, вероватно се већ помирио са бодом у Мерсисајд дербију и растућим заостатком за Манчестер Ситију. Али онда се до тог тренутка одличном Џордану Пикфорду десио “Рајмонд Ауман моменат”. Невероватна грешка Евертоновог голмана дозволила је Дивоку Оригију да израсте у јунака Енфилда и поготком у 96. минуту судара одлучи градски дерби – 1:0 у 14. колу Премијер лиге.

Свака се победа над локалним ривалом памти, али ова ће се посебно славити. Јер деловало је као да Редси ни ваздух не би могли да погоде. Ни Мохамед Салах, ни Садио Мане, а ни Џердан Шаћиринису успевали да материјализују шансе које су једни другима припремали, иако су испред себе имали само Џордана Пикфорда. Ориги је успео да са три метра погоди пречку.

Већ су енглески таблоиди почели да оштре перо и Пикфорда прогласе за природног наследника Давида Де Хее у Манчестер јунајтеду. Данас се поново актуелизовала тема. Наводно, ако Де Хеа оде истрешће Црвени ђаволи 80.000.000 евра за Пикфорда.

После овога? Размислиће опет. Већ се Вирџил ван Дајк окренуо ка свом голу и почео да сам себе псује у браду због очајног волеја. Ишла је лопта ка облацима, али као да је нека невидљива сила са неба хтела да Ливерпул вечерас добије. Сурвала се лопта назад, Пикфорд није лепо проценио ситуацију. Није баш као Ауман 1991. у дуелу Бајерна са Црвеном звездом на “Маракани” ушла сама у мрежу, али се о пречку два пута обила пре но што је пала Оригију на главу. Узалуд је Пикфорд дизао галаму, сам је крив за ово.

Ливерпул и даље дише за врат Ситију. Пикфорд не верује шта му се управо десило. И заиста, не дешава се ово сваки дан. Не дешава се ни сваке године. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 14. коло:

недеља

Челси - Фулам 2:0 (1:0)
/Педро 4, Лофтус-Чик 82/

Арсенал - Тотенхем 4:2 (1:2)
/Обамејанг 10п, 56, Лаказет 74, Тореира 77 - Дајер 30, Кејн 34п/

Ливерпул - Евертон 1:0 (0:0)
/Ориги 96/

субота

Кристал Палас - Барнли 2:0 (1:0)
/Мекартур 16, Таунсенд 77/

Хадерсфилд - Брајтон 1:2 (1:1)
/Јергенсен 1 - Дафи 45+4, Андоне 69/

Лестер - Вотфорд 2:0 (2:0))
/Варди 12п, Медисон 23/

Манчестер сити - Борнмут 3:1 (1:1)
/Б. Силва 16, Стерлинг 57, Гундоган 70 - Вилсон 44/

Њукасл - Вест Хем 0:3 (0:1)
/Чичарито 11, 64/

Саутемптон - Манчестер јунајтед 2:2 (2:2)
/Армстронг 13, Соареш 20 - Лукаку 33, Ерера 39/

Кардиф - Вулверхемптон 2:1 (0:1)
/Гунарсон 65, Хојле 77 - Доерти 18/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 38, Ливерпул 36, Челси 31, Тотенхем 30, Арсенал 30, Евертон 22, Манчестер јунајтед 22, Лестер 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Брајтон 18, Вулверхемптон 16, Вест Хем 15, Кристал Палас 12, Њукасл 12, Кардиф 11, Хадерсфилд 10, Саутемптон 9, Барнли 9, Фулам 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар