Liverpul - Everton: Kakav bizaran poraz u 96. minutu!

Origi u poslednji čas za pobedu Liverpula! Fudbaleri Liverpula savladali su u velikom gradskom derbiju ekipu Evertona sa 1:0. Pred punim tribinama "Enfilda" odluka je pala u šestom minutu nadoknade.  Klop je u neverici trčao naokolo, a tribine "Enfilda" pretile su da se uruše od euforije. Nezaboravan Mersisajd derbi.  Za koga 80. 000. 000?! Pikford kao Auman protiv Zvezde ‘91, Liverpul promašio sve pa dobio dar s neba! Neverovatan meč na Enfildu!

Fudbal 02.12.2018 | 21:20
Liverpul - Everton: Kakav bizaran poraz u 96. minutu!
Bio je to odličan meč sa dosta ritma i nekoliko odličnih prilika za oba tima, na kraju, presudio je pogodak Divoka Origija kada su svi očekivali kraj.

Napadač Liverpula, koji je u 84. minutu ušao u igru umesto Roberta Firmina, iskoristio je neshvatljivu grešku odbrane "karamela" da savlada Džordana Pikforda.

Bio je to komičan pogodak "crvenih". Posle jednog očajničkog pokušaja domaćina, lopta je u visokom luku pogodila gornji deo prečke gola Liverpula, Pikford se spetljao, lopta je pala pravo na glavu Origija koji je poslao u mrežu. 

Tako je Klopov tim stigao do bodova, a mogao je i ranije. Istina, Everrton je u prvom delu imao barem dve dobre prilike da povede, ali i crveni su promašivali. 

Šaćiri je u 34. minutu bio u prilici, potom i Sadio Mane u 53. minutu, a onda i Origi u 88. Everton je sve to uspeo da izdrži i odbrani se, ali ne i tu komičnu situaciju u poslednjem napadu domaćina. 

Posle ovog kola, Liverpul je drugi sa 36 bodova, ima dva manje od vodećeg Mančester sitija, dok je Everton ostao šesti sa 22 boda.

Prvi Mersisajd derbi u sezoni 2018/19 mogao bi da stane ceo u tri-četiri reda teksta, konstatacijom da nijedan od rivala nije preterano želeo pobedu nad komšijama.

Međutim, u 96. minutu meča na "Enfildu" viđena je scena kakva se retko događa na fudbalskim terenima, naročito na nivou koji donosi Premijer liga.

Odbrana Evertona nije najsrećnije ispucala u polje jednu "bunar" loptu sa desne strane, koja je "pala" pravo na volej Virdžila van Dajka, a koliko je štoper "redsa" loše šutirao sa ivice šesnaesterca najbolje je posvedočila njegova reakcija - odmahnuo je rukom i nevoljno se okrenuo svom golu, uveren da je udarcem "nebu pod oblake" propustio poslednju šansu da savlada Džordana Pikforda.

Nije, kao i ostali, očekivao da bi Džordana Pikforda mogao da savlada upravo Džordan Pikford.

Reprezentativac Engleske "čitavu večnost" čekao je da Van Dajkov "volej" padne sa neba, a kada je shvatio da lopta ide pravo prema prečki, panično je reagovao, udario "gredu" umesto loptu, koja se vratila u polje i to pravo na nogu znatiželjnog rezerviste Divoka Origija - jedinog fudbalera dva tima koji nije pomislio da je "to bilo to" i da će 232. derbi dva liverpulska kluba biti završen bez golova.

Belgijanac, kog je menadžer Jirgen Klop uveo u 84. minutu umesto Roberta Firmina, samo je postavio nogu i prosledio loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na tribinama i novu epsku proslavu temperamentnog nemačkog menadžera, koji je oduševljen trčao po terenu i slavio kao da je on bio strelac:

Liverpul - Everton 1:0 (0:0) u poslednjoj utakmici 14. kola, 18. u nizu u kojoj "karamele" nisu pobedile uspešnijeg komšiju.

Jirgen Klop nije mogao da obuzda emocije. Sve do tog 96. minuta iščuđavao se neverovatnim promašajima svojih igrača, verovatno se već pomirio sa bodom u Mersisajd derbiju i rastućim zaostatkom za Mančester Sitiju. Ali onda se do tog trenutka odličnom Džordanu Pikfordu desio “Rajmond Auman momenat”. Neverovatna greška Evertonovog golmana dozvolila je Divoku Origiju da izraste u junaka Enfilda i pogotkom u 96. minutu sudara odluči gradski derbi – 1:0 u 14. kolu Premijer lige.

Svaka se pobeda nad lokalnim rivalom pamti, ali ova će se posebno slaviti. Jer delovalo je kao da Redsi ni vazduh ne bi mogli da pogode. Ni Mohamed Salah, ni Sadio Mane, a ni Džerdan Šaćirinisu uspevali da materijalizuju šanse koje su jedni drugima pripremali, iako su ispred sebe imali samo Džordana Pikforda. Origi je uspeo da sa tri metra pogodi prečku.

Već su engleski tabloidi počeli da oštre pero i Pikforda proglase za prirodnog naslednika Davida De Hee u Mančester junajtedu. Danas se ponovo aktuelizovala tema. Navodno, ako De Hea ode istrešće Crveni đavoli 80.000.000 evra za Pikforda.

Posle ovoga? Razmisliće opet. Već se Virdžil van Dajk okrenuo ka svom golu i počeo da sam sebe psuje u bradu zbog očajnog voleja. Išla je lopta ka oblacima, ali kao da je neka nevidljiva sila sa neba htela da Liverpul večeras dobije. Survala se lopta nazad, Pikford nije lepo procenio situaciju. Nije baš kao Auman 1991. u duelu Bajerna sa Crvenom zvezdom na “Marakani” ušla sama u mrežu, ali se o prečku dva puta obila pre no što je pala Origiju na glavu. Uzalud je Pikford dizao galamu, sam je kriv za ovo.

Liverpul i dalje diše za vrat Sitiju. Pikford ne veruje šta mu se upravo desilo. I zaista, ne dešava se ovo svaki dan. Ne dešava se ni svake godine. 

PREMIJER LIGA, 14. kolo:

nedelja

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)
/Pedro 4, Loftus-Čik 82/

Arsenal - Totenhem 4:2 (1:2)
/Obamejang 10p, 56, Lakazet 74, Toreira 77 - Dajer 30, Kejn 34p/

Liverpul - Everton 1:0 (0:0)
/Origi 96/

subota

Kristal Palas - Barnli 2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Taunsend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Lester - Votford 2:0 (2:0))
/Vardi 12p, Medison 23/

Mančester siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Čičarito 11, 64/

Sautempton - Mančester junajted 2:2 (2:2)
/Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39/

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18/

TABELA: Mančester siti 38, Liverpul 36, Čelsi 31, Totenhem 30, Arsenal 30, Everton 22, Mančester junajted 22, Lester 21, Bornmut 20, Votford 20, Brajton 18, Vulverhempton 16, Vest Hem 15, Kristal Palas 12, Njukasl 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar