Далић: Сви желе да играју против нас!

Гигс каже да смо фаворити! Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да је циљ његове екипе да се пласира на Европско првенство 2020. године.

Фудбал 03.12.2018 | 16:45
Далић: Сви желе да играју против нас!
Далић је додао да квалификациона група коју је добила на данашњем жребу у Даблину "није ни лака ни тешка".

Светски вицешампион Хрватска играће у квалификацијама за Европско првенство 2020. године у Групи Е са Велсом, Словачком, Мађарском и Азербејџаном.

"Наш циљ је да прођемо групу, без обзира на противнике. Није лако, није тешко, имамо два ближа гостовања, у Словачкој и Мађарској. Велс је по именима друга репрезентација, иза нас, али не смемо никога да потценимо. Морамо да будемо најбољи у тих кратких осам месеци квалификација", рекао је Далић, пренели су хрватски медији. 

Далић је поводом жреба попричао и са легендарним Рајаном Гигсом. 

"Селектор Велса Рајан Гигс похвалио је нашу игру на Светском првенству и рекао је да смо ми фаворити, али се слаже да би могло да буде неизвесно. И ја очекујем велику борбу. Словаци су на прошлом ЕП прошли групу, као и Мађари", додао је Далић. 

Он је рекао да ће све екипе имати велики мотив. 

"Словачка има Шкртела, Шкрињара и Вајса, неке играче који су квалитетни, Хамшика који је њихов капитен и са њима неће бити нимало лако, као ни са Мађарима. Имају велики мотив. Са Азербејџаном смо последњи пут тамо играли 1:1, тако да сваку екипу морамо озбиљно да схватимо'', навео је Далић. 

Квалификације су на програму од марта до новембра наредне године. 

"Морамо да верујемо у себе, да поштујемо себе и свој квалитет, ипак смо ми други на свету. Наравно да сада сви желе да играју најбоље против нас и да победе, али ми морамо да урадимо оно што морамо, да будемо међу прве две екипе у групи", рекао је Далић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар