Dalić: Svi žele da igraju protiv nas!

Gigs kaže da smo favoriti! Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je cilj njegove ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbal 03.12.2018 | 16:45
Dalić: Svi žele da igraju protiv nas!
Dalić je dodao da kvalifikaciona grupa koju je dobila na današnjem žrebu u Dablinu "nije ni laka ni teška".

Svetski vicešampion Hrvatska igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Grupi E sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbejdžanom.

"Naš cilj je da prođemo grupu, bez obzira na protivnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža gostovanja, u Slovačkoj i Mađarskoj. Vels je po imenima druga reprezentacija, iza nas, ali ne smemo nikoga da potcenimo. Moramo da budemo najbolji u tih kratkih osam meseci kvalifikacija", rekao je Dalić, preneli su hrvatski mediji. 

Dalić je povodom žreba popričao i sa legendarnim Rajanom Gigsom. 

"Selektor Velsa Rajan Gigs pohvalio je našu igru na Svetskom prvenstvu i rekao je da smo mi favoriti, ali se slaže da bi moglo da bude neizvesno. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP prošli grupu, kao i Mađari", dodao je Dalić. 

On je rekao da će sve ekipe imati veliki motiv. 

"Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Vajsa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapiten i sa njima neće biti nimalo lako, kao ni sa Mađarima. Imaju veliki motiv. Sa Azerbejdžanom smo poslednji put tamo igrali 1:1, tako da svaku ekipu moramo ozbiljno da shvatimo'', naveo je Dalić. 

Kvalifikacije su na programu od marta do novembra naredne godine. 

"Moramo da verujemo u sebe, da poštujemo sebe i svoj kvalitet, ipak smo mi drugi na svetu. Naravno da sada svi žele da igraju najbolje protiv nas i da pobede, ali mi moramo da uradimo ono što moramo, da budemo među prve dve ekipe u grupi", rekao je Dalić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar