ШПА: Мислили смо да је ово Атлетикова година...!

Ђирона водила, Атлетико се извукао ауто-голом и освојио бод! Фудбалери Атлетико Мадрида одиграли су нерешено са Ђироном у мечу 14. кола шпанске ЛаЛиге 1:1.  Превише киксева, али опет и даље су у самом врху и равноправно конкуришу за титулу првака Шпаније.  Каталонска клетва над Атлетиком, непогрешиви Стуани и Кореин перископ! На Монтиливију 1:1.

Фудбал 02.12.2018 | 20:30
ШПА: Мислили смо да је ово Атлетикова година...!
Ђирона је водила скоро током читавог другог полуврмена јер је Стуани са беле тачке дао гол за 1:0 У 45. минуту.

Атлетико је у другом полувремену покушавао да изједначи и то је успео, а да није постигао гол јер је своју мрежу затресао Рамаљо у 83. минуту.

Ни Ђирона ни Атлетико после осам минута надоканаде нису успели да одлуче победника па су две екипе поделиле по бод. Атлетико је после 14. кола са 25 бодова на трећем месту иза Барселоне и Севиље. 

Ђирона је шеста са 21 освојеним бодом до сада. 

Без пораза су "јорганџије" завршиле дербије с Барселоном и Реалом, међутим киксеве су правили на другим местима...

Изгубили су од Селте, док су Леганес, Еибар, па и ове године лоши Виљареал, успевали да освоје бод, као и Ђирона која ће више жалити због нерешеног исхода пошто је у петом минуту надокнаде времена преко Портуа могла и до победничког гола.

Погрешио је Стефан Савић, ставио у неприлику свог голмана, али се спетљао Порту:

ЂИРОНА - АТЛЕТИКО 1:1 (1:0)

Домаћин је повео крајем првог полувремена голом Кристијана Стуанија из пенала који је и сам изборио после лоше интервенције Јана Облака.

Словенац је истрчао и срушио првог стрелца Примере (11 голова), а арбитар је првобитно показао на слободан ударац, исправио на једанаестерац после асистенције ВАР технологије

Ђирона је доживела пех када се повредио голман Боно, ушао је са клупе искусни и десет година старији чувар мреже Горка Ираизоз (37), а онда у 77. минуту рефлексно - као у најбољим данима - руком скинуо брзи шут Саула са пет метара.

Није се дало данас везисти Атлетика пошто је у првом полувремену погодио и пречку.

Међутим, само пет минута касније, после нестварног паса Корее дугачког 40 метара и савршеног пријема Косте - Рамаљо је у покушају да интервенише погодио сопствену мрежу.

Многи су мислили да ће Атлетико Мадрид искористити то што ће се Барселона "фокусирати" на Лигу шампиона и на чињеницу да је Реал Мадрид драстично слабији него лане, међутим тим "Чола" Симеонеа је већ сада можда направио превише киксева.

На њихову срећу, правили су их и други, тако да и даље конкуришу за титулу...

Дуго Реал и Барселона нису у овој фази сезоне испустили оволики број бодова, у неким ранијим сезонама већ би се спекулисало да ли би Атлетико могао да понови подвиг из 2014, али ове јесени тим Дијега Симеонеа не игра ни изблиза на нивоу који се очекивао после прелазног рока у коме су Мадриђани потрошили 123.500.000 евра. Штавише, чини се да се проблем само гомилају. У 14. колу Примере Ђирона је открила много од њих и поготком Кристијана Стуанија опасно запретила Јорганџијама, али је аутогол Хонаса Рамаља госте из Мадрида спасио пораза. На крају 1:1 и трећи реми ова два ривала у три прволигашка окршаја.

На првом из прошле сезоне на Монтиливју 2:2 – Стуани је тада био двоструки стрелац за Ђирону – данас један његов погодак, али као и пре годину дана, као да је Уругвајац само пробудиоАнхела Кореу. У том ремију 2:2 Кореа је постигао гол за 1:2 и најавио повратак Атлетика. Данас, невероватна дуга лопта Аргентинца – као да је му је из главе изникао перископ и дозволио да израчуна где треба да пошаље лопту - и савршен пријем Дијега Косте на ивици казненог простора, а онда и неопрезни Рамаљо да украде славу Атлетиковом тандему. Мање битно, задатак је извршен.

Делимично додуше, с обзиром да су Мадриђани свакако ишли на три бода против Ђироне, али Дијего Симеоне никако да скине “каталонску клетву”, како је јутрос назвао дневник Ас. Прошле сезоне је наиме Атлетико од 18 могућих бодова у дуелима са Барселоном, Еспањолом и Ђироном освојио само три бода. Прошлог викенда му је Барса одузела два бода поготком у последњим тренуцима дуела на Ванда Метрополитано стадиону, а сада и Стуанијева Ђирона.

Гол домаћих иде на душу једног од тих Атлетикових фамозних летњих појачања, која никако не успевају да оправдају уложени новац. Родри је погрешио и на половини терена гостујућег тима предао лопту 21-годишњем Патрику Робертсу, везисти Манчестер Ситија који се кали на Монтиливију. Он је одмах избацио Стуанија, а Јан Облак је закаснио са излетањем и оборио најбољег стрелца Примере. Испрва се мислило ван казненог простора, али је ВАР показао да је прекршај био у 16. Пенал и само жути картон за Облака.

Стуани је са креча непогрешив: његов 11. гол у сезони, 13. из 13 покушаја са пенала у Примери.

Била је то судијска надокнада првог полувремена у коме је Атлетико имао најбољу шансу, али је Саул – због бројних повреда данас на месту левог бека – уздрмао оквир гола. У другом полувремену, кад се очекивала реакција Јорганџија, мршава игра све до пред крај меча. Традиционално се Симеоне муче са екипама које играју са три штопера и офанзивним бековима.

Суви квалитет је додуше морао да исплива на површину, али се онда испрсио искусни голман Горка Ираизоз. Прво зауставивши још један покушај Саула, а у надокнади и ударац Желсона Мартинса који је могао да значи потпуни преокрет.

Овако, Атлетико је остао на само једној победи из седам гостовања. Тако се не осваја титула.

Ла Лига – 14. коло: 

Ђирона – Атлетико Мадрид 1:1 (1:0)
Стуани 45 п – Рамаљо аг 83 

Бетис – Реал Сосиједад 1:0 (1:0)
Жуниор 33

18.30 Барселона – Виљареал
20.45 Алавес – Севиља 

Понедељак:

21.00 Леванте – Атлетик Билбао

Петак:

Рајо Ваљекано – Еибар 1:0 (0:0)
Ембарба 53 

Субота:

Селта Виго – Уеска 2:0 (1:0)
Аспас 38, 77

Ваљадолид – Леганес 2:4 (0:2)
Тони 50, Унал 90+4 - Сиовас 11, Оскар 42, Кариљо 66,75

Хетафе – Еспањол 3:0 (0:0)
Молина 55, Мата 65, Антунеш 80

Реал – Валенсија 2:0 (1:0)
Вас 8аг, Васкез 83

ТАБЕЛА: Севиља (-1) 26, Барселона (-1) 25, Атлетико 25, Алавес (-1) 23, Реал 23, Еспањол 21, Хетафе 20, Ђирона 21, Сосиједад 19, Бетис 19, Леванте (-1) 18, Еибар 18, Селта 17, Валенсија 17, Ваљадолид 17, Леганес 16, Виљареал (-1) 14, Билбао (-1) 11, Рајо Ваљекано 10, Уеска 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар