ŠPA: Mislili smo da je ovo Atletikova godina...!

Đirona vodila, Atletiko se izvukao auto-golom i osvojio bod! Fudbaleri Atletiko Madrida odigrali su nerešeno sa Đironom u meču 14. kola španske LaLige 1:1.  Previše kikseva, ali opet i dalje su u samom vrhu i ravnopravno konkurišu za titulu prvaka Španije.  Katalonska kletva nad Atletikom, nepogrešivi Stuani i Korein periskop! Na Montiliviju 1:1.

Fudbal 02.12.2018 | 20:30
ŠPA: Mislili smo da je ovo Atletikova godina...!
Đirona je vodila skoro tokom čitavog drugog poluvrmena jer je Stuani sa bele tačke dao gol za 1:0 U 45. minutu.

Atletiko je u drugom poluvremenu pokušavao da izjednači i to je uspeo, a da nije postigao gol jer je svoju mrežu zatresao Ramaljo u 83. minutu.

Ni Đirona ni Atletiko posle osam minuta nadokanade nisu uspeli da odluče pobednika pa su dve ekipe podelile po bod. Atletiko je posle 14. kola sa 25 bodova na trećem mestu iza Barselone i Sevilje. 

Đirona je šesta sa 21 osvojenim bodom do sada. 

Bez poraza su "jorgandžije" završile derbije s Barselonom i Realom, međutim kikseve su pravili na drugim mestima...

Izgubili su od Selte, dok su Leganes, Eibar, pa i ove godine loši Viljareal, uspevali da osvoje bod, kao i Đirona koja će više žaliti zbog nerešenog ishoda pošto je u petom minutu nadoknade vremena preko Portua mogla i do pobedničkog gola.

Pogrešio je Stefan Savić, stavio u nepriliku svog golmana, ali se spetljao Portu:

ĐIRONA - ATLETIKO 1:1 (1:0)

Domaćin je poveo krajem prvog poluvremena golom Kristijana Stuanija iz penala koji je i sam izborio posle loše intervencije Jana Oblaka.

Slovenac je istrčao i srušio prvog strelca Primere (11 golova), a arbitar je prvobitno pokazao na slobodan udarac, ispravio na jedanaesterac posle asistencije VAR tehnologije

Đirona je doživela peh kada se povredio golman Bono, ušao je sa klupe iskusni i deset godina stariji čuvar mreže Gorka Iraizoz (37), a onda u 77. minutu refleksno - kao u najboljim danima - rukom skinuo brzi šut Saula sa pet metara.

Nije se dalo danas vezisti Atletika pošto je u prvom poluvremenu pogodio i prečku.

Međutim, samo pet minuta kasnije, posle nestvarnog pasa Koree dugačkog 40 metara i savršenog prijema Koste - Ramaljo je u pokušaju da interveniše pogodio sopstvenu mrežu.

Mnogi su mislili da će Atletiko Madrid iskoristiti to što će se Barselona "fokusirati" na Ligu šampiona i na činjenicu da je Real Madrid drastično slabiji nego lane, međutim tim "Čola" Simeonea je već sada možda napravio previše kikseva.

Na njihovu sreću, pravili su ih i drugi, tako da i dalje konkurišu za titulu...

Dugo Real i Barselona nisu u ovoj fazi sezone ispustili ovoliki broj bodova, u nekim ranijim sezonama već bi se spekulisalo da li bi Atletiko mogao da ponovi podvig iz 2014, ali ove jeseni tim Dijega Simeonea ne igra ni izbliza na nivou koji se očekivao posle prelaznog roka u kome su Madriđani potrošili 123.500.000 evra. Štaviše, čini se da se problem samo gomilaju. U 14. kolu Primere Đirona je otkrila mnogo od njih i pogotkom Kristijana Stuanija opasno zapretila Jorgandžijama, ali je autogol Honasa Ramalja goste iz Madrida spasio poraza. Na kraju 1:1 i treći remi ova dva rivala u tri prvoligaška okršaja.

Na prvom iz prošle sezone na Montilivju 2:2 – Stuani je tada bio dvostruki strelac za Đironu – danas jedan njegov pogodak, ali kao i pre godinu dana, kao da je Urugvajac samo probudioAnhela Koreu. U tom remiju 2:2 Korea je postigao gol za 1:2 i najavio povratak Atletika. Danas, neverovatna duga lopta Argentinca – kao da je mu je iz glave iznikao periskop i dozvolio da izračuna gde treba da pošalje loptu - i savršen prijem Dijega Koste na ivici kaznenog prostora, a onda i neoprezni Ramaljo da ukrade slavu Atletikovom tandemu. Manje bitno, zadatak je izvršen.

Delimično doduše, s obzirom da su Madriđani svakako išli na tri boda protiv Đirone, ali Dijego Simeone nikako da skine “katalonsku kletvu”, kako je jutros nazvao dnevnik As. Prošle sezone je naime Atletiko od 18 mogućih bodova u duelima sa Barselonom, Espanjolom i Đironom osvojio samo tri boda. Prošlog vikenda mu je Barsa oduzela dva boda pogotkom u poslednjim trenucima duela na Vanda Metropolitano stadionu, a sada i Stuanijeva Đirona.

Gol domaćih ide na dušu jednog od tih Atletikovih famoznih letnjih pojačanja, koja nikako ne uspevaju da opravdaju uloženi novac. Rodri je pogrešio i na polovini terena gostujućeg tima predao loptu 21-godišnjem Patriku Robertsu, vezisti Mančester Sitija koji se kali na Montiliviju. On je odmah izbacio Stuanija, a Jan Oblak je zakasnio sa izletanjem i oborio najboljeg strelca Primere. Isprva se mislilo van kaznenog prostora, ali je VAR pokazao da je prekršaj bio u 16. Penal i samo žuti karton za Oblaka.

Stuani je sa kreča nepogrešiv: njegov 11. gol u sezoni, 13. iz 13 pokušaja sa penala u Primeri.

Bila je to sudijska nadoknada prvog poluvremena u kome je Atletiko imao najbolju šansu, ali je Saul – zbog brojnih povreda danas na mestu levog beka – uzdrmao okvir gola. U drugom poluvremenu, kad se očekivala reakcija Jorgandžija, mršava igra sve do pred kraj meča. Tradicionalno se Simeone muče sa ekipama koje igraju sa tri štopera i ofanzivnim bekovima.

Suvi kvalitet je doduše morao da ispliva na površinu, ali se onda isprsio iskusni golman Gorka Iraizoz. Prvo zaustavivši još jedan pokušaj Saula, a u nadoknadi i udarac Želsona Martinsa koji je mogao da znači potpuni preokret.

Ovako, Atletiko je ostao na samo jednoj pobedi iz sedam gostovanja. Tako se ne osvaja titula.

La Liga – 14. kolo: 

Đirona – Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
Stuani 45 p – Ramaljo ag 83 

Betis – Real Sosijedad 1:0 (1:0)
Žunior 33

18.30 Barselona – Viljareal
20.45 Alaves – Sevilja 

Ponedeljak:

21.00 Levante – Atletik Bilbao

Petak:

Rajo Valjekano – Eibar 1:0 (0:0)
Embarba 53 

Subota:

Selta Vigo – Ueska 2:0 (1:0)
Aspas 38, 77

Valjadolid – Leganes 2:4 (0:2)
Toni 50, Unal 90+4 - Siovas 11, Oskar 42, Kariljo 66,75

Hetafe – Espanjol 3:0 (0:0)
Molina 55, Mata 65, Antuneš 80

Real – Valensija 2:0 (1:0)
Vas 8ag, Vaskez 83

TABELA: Sevilja (-1) 26, Barselona (-1) 25, Atletiko 25, Alaves (-1) 23, Real 23, Espanjol 21, Hetafe 20, Đirona 21, Sosijedad 19, Betis 19, Levante (-1) 18, Eibar 18, Selta 17, Valensija 17, Valjadolid 17, Leganes 16, Viljareal (-1) 14, Bilbao (-1) 11, Rajo Valjekano 10, Ueska 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar