ИТА: Ђеновино самоубиство, Торо лети ка Европи!

Торино до победе над Ђеновом са пенала! Фудбалери Торина забележили су победу у сусрету 14. кола Серије А са Ђеновом, 2:1.  Фрозиноне тоне.

Фудбал 02.12.2018 | 20:20
ИТА: Ђеновино самоубиство, Торо лети ка Европи!
Екипа са Олимпијског стадиона у Торину забележила је тако поету победу у сезонби чиме се попела на шесто место, док је Ђенови ово био седми пораз.

Занимљиво је да је све решено у првом полувремену када је Торино успео да преокрене резултат и то головима у надокнади времена.

Гости су од 28. минута играли са играчем мање јер је Ромуло у распону од свега три минута добио два жута картона, тако је је аутоматски зарадио искључење. 

Ипак, Ђенова је стигла до предности у 36. минуту преко Куамеа. После центаршута са десне стране, лопта је дошла до играча из Обале Слоноваче којем није било тешко да је са два три метра проследи у мрежу. 

Торино је изједначио у другом минуту надокнаде првог дела. Био је то сјајан волеј ударац Ансалдија са 18 метара, лопта је завршила у левом доњем углу гола Ђенове. 

Када се очекивао крај првог дела, содуђен је пенал за Торино који је репрезентативац Андреа Белоти претворио у гол за победу. 

У тиму Ђенове свих 90 минута одиграо је бивши играч Црвене звезде Дарко Лазовић. 

Голова није било у дуелу Сасуола и Удинезеа. У домаћем тиму од 66. минута играо је бивши репрезентативац Србије Филип Ђуричић. 

Коначно, Фрозиноне и Каљари су поделили плен, одиграли су нерешено, 1:1. Франческо Касата је донео предност Фрозинонеу у 14. минуту, да би изједначио Бразилац Дијего Фаријса у 77. минуту.

Да је Ђенова имала мало више среће и памети, могла је данас да се врати са капиталом из Торина, али је урадила све да саму себе саплете и Бикови су победом од 2:1 полетели ка Европи. Торо је скочио на шесто место на табели и планови газде Каира делују све реалнији.

Али, имао је Торо и много среће против Грифона. Већ на поечтку меча је Пјонтек погодио пречку, да би Ромуло у 27. минуту кунг-фу ударцем зарадио други жути и искључење. Чак и са играчем мање је Ђенова успела да поведе. Није погодио Пјонтек, али јесте друга сензација сезоне – Кристијан Куаме. Млади нападач је после прекида остао потпуно сам на петерцу и затресао мрежу.

Ипак, Ђенова није издржала. На глуп начин је у другом минуту надокнаде првог полувремена примила гол. Уместо да испуцају лопту, гости су с еиграли око шеснаестерца што је искористио Ансалдида изненађујућим волеј ударцем поравна резултат. Ту није био крај шоковима за Ђенову! Минут касније је Сандро направио пенал над Фалкеом који је Белоти претврио у преокрет! Очајних неколико минута Ђеновљана који су их скупо коштали...

До краја је Торо могао да слави и убедљивије али су се Белоти и Фалке испромашивали. Српски репрезентативац Лукић је цео меч преседео на клупи Торина, Лазовић је одиграо цео меч за Ђенову док је Лакићевић био на клупи. 

Фрозиноне и Каљари су одиграли 1:1 што свакако више одговара гостима са Сардиније. Фрозиноне полако тоне и чини се да им се опет смеши експресан повратак у Серију Б. Иако су данас добро почели. После школске акције је Касата погодио за 1:0, а потом јер голман Крањо спасао Сарде да не оду на два гола минуса. Казна за промашаје је стигла Фрозиноне у другом полувремену. Паволети је пропустио две шансе, али је Фаријас у 77. минуту искористио успаваност домаће одбране и центаршут Педра претворио у бод. 

Сасуоло и удинезе су одиграли 0:0 чиме су дефинитивно задовољнији гости који полако излазе из кризе. Ђуричић је у домаћем тиму добио шансу од 66. минута. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар