ITA: Đenovino samoubistvo, Toro leti ka Evropi!

Torino do pobede nad Đenovom sa penala! Fudbaleri Torina zabeležili su pobedu u susretu 14. kola Serije A sa Đenovom, 2:1.  Frozinone tone.

Fudbal 02.12.2018 | 20:20
ITA: Đenovino samoubistvo, Toro leti ka Evropi!
Ekipa sa Olimpijskog stadiona u Torinu zabeležila je tako poetu pobedu u sezonbi čime se popela na šesto mesto, dok je Đenovi ovo bio sedmi poraz.

Zanimljivo je da je sve rešeno u prvom poluvremenu kada je Torino uspeo da preokrene rezultat i to golovima u nadoknadi vremena.

Gosti su od 28. minuta igrali sa igračem manje jer je Romulo u rasponu od svega tri minuta dobio dva žuta kartona, tako je je automatski zaradio isključenje. 

Ipak, Đenova je stigla do prednosti u 36. minutu preko Kuamea. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je došla do igrača iz Obale Slonovače kojem nije bilo teško da je sa dva tri metra prosledi u mrežu. 

Torino je izjednačio u drugom minutu nadoknade prvog dela. Bio je to sjajan volej udarac Ansaldija sa 18 metara, lopta je završila u levom donjem uglu gola Đenove. 

Kada se očekivao kraj prvog dela, soduđen je penal za Torino koji je reprezentativac Andrea Beloti pretvorio u gol za pobedu. 

U timu Đenove svih 90 minuta odigrao je bivši igrač Crvene zvezde Darko Lazović. 

Golova nije bilo u duelu Sasuola i Udinezea. U domaćem timu od 66. minuta igrao je bivši reprezentativac Srbije Filip Đuričić. 

Konačno, Frozinone i Kaljari su podelili plen, odigrali su nerešeno, 1:1. Frančesko Kasata je doneo prednost Frozinoneu u 14. minutu, da bi izjednačio Brazilac Dijego Farijsa u 77. minutu.

Da je Đenova imala malo više sreće i pameti, mogla je danas da se vrati sa kapitalom iz Torina, ali je uradila sve da samu sebe saplete i Bikovi su pobedom od 2:1 poleteli ka Evropi. Toro je skočio na šesto mesto na tabeli i planovi gazde Kaira deluju sve realniji.

Ali, imao je Toro i mnogo sreće protiv Grifona. Već na poečtku meča je Pjontek pogodio prečku, da bi Romulo u 27. minutu kung-fu udarcem zaradio drugi žuti i isključenje. Čak i sa igračem manje je Đenova uspela da povede. Nije pogodio Pjontek, ali jeste druga senzacija sezone – Kristijan Kuame. Mladi napadač je posle prekida ostao potpuno sam na petercu i zatresao mrežu.

Ipak, Đenova nije izdržala. Na glup način je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena primila gol. Umesto da ispucaju loptu, gosti su s eigrali oko šesnaesterca što je iskoristio Ansaldida iznenađujućim volej udarcem poravna rezultat. Tu nije bio kraj šokovima za Đenovu! Minut kasnije je Sandro napravio penal nad Falkeom koji je Beloti pretvrio u preokret! Očajnih nekoliko minuta Đenovljana koji su ih skupo koštali...

Do kraja je Toro mogao da slavi i ubedljivije ali su se Beloti i Falke ispromašivali. Srpski reprezentativac Lukić je ceo meč presedeo na klupi Torina, Lazović je odigrao ceo meč za Đenovu dok je Lakićević bio na klupi. 

Frozinone i Kaljari su odigrali 1:1 što svakako više odgovara gostima sa Sardinije. Frozinone polako tone i čini se da im se opet smeši ekspresan povratak u Seriju B. Iako su danas dobro počeli. Posle školske akcije je Kasata pogodio za 1:0, a potom jer golman Kranjo spasao Sarde da ne odu na dva gola minusa. Kazna za promašaje je stigla Frozinone u drugom poluvremenu. Pavoleti je propustio dve šanse, ali je Farijas u 77. minutu iskoristio uspavanost domaće odbrane i centaršut Pedra pretvorio u bod. 

Sasuolo i udineze su odigrali 0:0 čime su definitivno zadovoljniji gosti koji polako izlaze iz krize. Đuričić je u domaćem timu dobio šansu od 66. minuta. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar