Заслужио послије 11 мјесеци: Капитен Митровић!

Дошао је последњег дана јануара у Фулам и брзо је купио навијаче. На јучерашњој утакмици против Челсија, понео је и капитенску траку тима са "Крејвен котиџа".

Фудбал 03.12.2018 | 13:45
Заслужио послије 11 мјесеци: Капитен Митровић!
Велико признање за Александра Митровића.

Дошао је у Фулам (на позајмицу) из Њукасла последњег дана јануара, а већ 2. децембра - дакле после 11 месеци - понео је капитенску траку тима са "Крејвен котиџа", и то у великом дербију западног Лондона против Челсија.

Након изласка Тома Кернија из игре у 75. минуту, улогу капитена преузео је Митровић, али није успео да буде иницијатор преокрета пошто је Челси постигао још један гол и славио 2:0 (1:0).

Овај потез јасно говори колико верују Александру Митровићу у Фуламу, па је тако после само 35 одиграних утакмица за клуб преузео и званичну улогу лидера коју му је тако указао нови менаџер клуба са "Крејвен котиџа" Клаудио Ранијери.

У поменутих 35 утакмица истакао се головима, па је тако на 12 у Чемпионшипу додао још седам у овој сезони Премијер лиге, откако је званично откупљен од Њукасл јунајтеда.

Србија је тако добила и другог капитена ове сезоне у Премијер лиги пошто Лука Миливојевић већ дуже време предводник Кристал Паласа, а раније је Жозе Мурињо говорио о томе да би ту улогу радо поверио и Немањи Матић.

Овог викенда су капитенске траке у Премијер лиги биле у ЛГБТ бојама у оквиру сада већ традционалне кампање подршке ЛГБТ особама и њиховом учешћу у спорту.

Поједини играчи носили су и пертле у дугиним бојама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар