Zaslužio poslije 11 mjeseci: Kapiten Mitrović!

Došao je poslednjeg dana januara u Fulam i brzo je kupio navijače. Na jučerašnjoj utakmici protiv Čelsija, poneo je i kapitensku traku tima sa "Krejven kotidža".

Fudbal 03.12.2018 | 13:45
Zaslužio poslije 11 mjeseci: Kapiten Mitrović!
Veliko priznanje za Aleksandra Mitrovića.

Došao je u Fulam (na pozajmicu) iz Njukasla poslednjeg dana januara, a već 2. decembra - dakle posle 11 meseci - poneo je kapitensku traku tima sa "Krejven kotidža", i to u velikom derbiju zapadnog Londona protiv Čelsija.

Nakon izlaska Toma Kernija iz igre u 75. minutu, ulogu kapitena preuzeo je Mitrović, ali nije uspeo da bude inicijator preokreta pošto je Čelsi postigao još jedan gol i slavio 2:0 (1:0).

Ovaj potez jasno govori koliko veruju Aleksandru Mitroviću u Fulamu, pa je tako posle samo 35 odigranih utakmica za klub preuzeo i zvaničnu ulogu lidera koju mu je tako ukazao novi menadžer kluba sa "Krejven kotidža" Klaudio Ranijeri.

U pomenutih 35 utakmica istakao se golovima, pa je tako na 12 u Čempionšipu dodao još sedam u ovoj sezoni Premijer lige, otkako je zvanično otkupljen od Njukasl junajteda.

Srbija je tako dobila i drugog kapitena ove sezone u Premijer ligi pošto Luka Milivojević već duže vreme predvodnik Kristal Palasa, a ranije je Žoze Murinjo govorio o tome da bi tu ulogu rado poverio i Nemanji Matić.

Ovog vikenda su kapitenske trake u Premijer ligi bile u LGBT bojama u okviru sada već tradcionalne kampanje podrške LGBT osobama i njihovom učešću u sportu.

Pojedini igrači nosili su i pertle u duginim bojama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar