ХОЛ: Игра мачке и миша! Тигањ спржио ПСВ!

Ајакс лагано изашао на крај с Ден Хагом - 5:1.  Гори Ротердам, Тигањ спржио ПСВ! Први пораз Филипсоваца у сезони, тек сада креће оно право у Холандији - 2:1.

Фудбал 02.12.2018 | 19:20
ХОЛ: Игра мачке и миша! Тигањ спржио ПСВ!
Ајакс наставља потеру за ПСВ-ом. Копљаници су дочекали Ден Хаг и буквално се поиграли са овим противником. На крају је семафор показивао резултат 5:1 (3:1). Могло је и убедљивије да буде. Игра мачке и миша... Да је Копљаницима била потребна убедљивија победа, ко зна колико би дали.

Гост је дошао у Амстердам да се брани. Да паркира аутобус и да проба да прође што безболније. Али, Ајакс је одмах узео посед лопте и почео да бије из свих оружја.

Буквално је тим Ерика Тен Хага сабио противника и унео све противничке одбрамбене играче у крило голману. Једноставно од тога није било одбране.

Када је пао први гол, а играо се 15. минут када је погодио Давид Нерес, било је јасно какав нас меч чека. Потом је прецизан био Николас Таљифико у 21. минуту, а сјајан шут показао је и Матијс Де Лихт у 43. минуту. На старту другог дела прецизан је био и Ван де Бек у 49. минуту.

Тачку на победу ставио је Каспер Долберг лепим лобом у завршници меча...

Са ова три бода Ајакс је стигао до 37. освојеног бода, док је ПСВ први са 39. Ден Хаг је остао на 15 и ближи је дну табеле него горњем делу. 

Ајакс ће наставити да игра овако и чека кикс Филипсоваца.

Гори Ротердам, Тигањ спржио ПСВ! Први пораз Филипсоваца у сезони, тек сада креће оно право у Холандији - 2:1.

Нема више непоражених у првенству Холандије! ПСВ је нанизао 13 победа, али је онда дошао на Де Кајп где је популарни Тигањ у Ротердаму учинио своје. Тим Ђованија ван Бронхорста је одиграо јуначки и успео да изненади фаворизоване госте из Ајндховена за земљотрес на трибинама свог чувеног стадиона - 2:1 (2:0).

Дошао је ПСВ на овај дерби са ореолом непобедивог клуба, али је он пао на траву већ у првом полувремену. Фајенорд је кренуо паметно, а у 28. минуту је Јоргенсен довео домаћина у предност.

Била је то контра, прилично брза. Једно додавање, друго, треће, Берхуис је додао до Николаја Јоргенсена, а овај прецизним ударцем погодио угао гола ПСВ-а.

После тог гола, Фајенорд је попут ајкуле намирисао крв. Кренуо је домаћин у нападе, почео је да врши висок пресинг, а све се исплатило у 33. минуту.

Опет је гол постигнут са полуодстојања,Сем Ларсон се овом приликом наместио, одапео праћку, а лопта је улетела у мрежу Филипсоваца.

Имао је Фајенорд шансу и у 53. минтуу када је Џорди Класи извео слободан ударац, али је голман Зут у тој ситуацији добро одреаговао. ПСВ је у 72. минуту смањио на 2:1, имао је шансу да дође до бода и избегне први пораз у сезони, али није успео у тој намери. Фајенорд је успео да издржи до краја.

Фајенорд је пре ове утакмице добио два од последња три меча против Филипсоваца код куће. И сада је додатно појачао тај скор на домаћем терену. И то је успео да уради са Робином ван Персијем који је остао на клупи због повреде.

Пред утакмицу се претпостављало да је ПСВ искуснија екипа и тим са већим самопоуздањем, али је Фајенорд успео да изненади.

Можемо да кажемо да се тек сада захуктава трка за шампиона Холандије. ПСВ је и даље први са 39 бодова, а Ајакс се приближио на 37. Фајенорд је с овим тријумфом стигао до 29. бода тако да и тим Ван Бронхорста може да се умеша у борбу до краја сезоне.

ХОЛАНДИЈА 1 - 14. КОЛО:

Петак

Ексцелзиор -  Утрехт 3:3 (3:0)
/Омарсон 6, Колвајк 8, Бруинс 26 - Керк 55, Венема 61, Густафсон 65пен/

Субота

Витесе - Емен 1:1 (1:0)
/Линсен 32 - Кавлан 51/

АЗ Алкмар - Виљем ИИ 0:2 (0:2)
/Сол 3, 30/

Де Графшап - Цволе 0:2 (0:1)
/Леманс 14, Намли 75/

Херенвен - Фортуна Ситард 3:1 (1:0)
/Хое 43, Зенели 47, Ван Амерсфорт 79 - Лампру 48/

Недеља

Ајакс - Ден Хаг 5:1 (3:1)
/Нерес 15, Таљифико 21, Де Лихт 43, Ван де Бек 49, Долберг 83 - Мејерс 39/

Фајенорд - ПСВ 2:1 (2:0)
/Јоргенсен 28, Ларсон 33 - Бергвајн 72/

Хераклес - ВВВ Венло 4:1 (1:0)
/Далмау 3, Дуарте 49, 69, Петерсон 55пен - Розелер 66/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар