HOL: Igra mačke i miša! Tiganj spržio PSV!

Ajaks lagano izašao na kraj s Den Hagom - 5:1.  Gori Roterdam, Tiganj spržio PSV! Prvi poraz Filipsovaca u sezoni, tek sada kreće ono pravo u Holandiji - 2:1.

Fudbal 02.12.2018 | 19:20
HOL: Igra mačke i miša! Tiganj spržio PSV!
Ajaks nastavlja poteru za PSV-om. Kopljanici su dočekali Den Hag i bukvalno se poigrali sa ovim protivnikom. Na kraju je semafor pokazivao rezultat 5:1 (3:1). Moglo je i ubedljivije da bude. Igra mačke i miša... Da je Kopljanicima bila potrebna ubedljivija pobeda, ko zna koliko bi dali.

Gost je došao u Amsterdam da se brani. Da parkira autobus i da proba da prođe što bezbolnije. Ali, Ajaks je odmah uzeo posed lopte i počeo da bije iz svih oružja.

Bukvalno je tim Erika Ten Haga sabio protivnika i uneo sve protivničke odbrambene igrače u krilo golmanu. Jednostavno od toga nije bilo odbrane.

Kada je pao prvi gol, a igrao se 15. minut kada je pogodio David Neres, bilo je jasno kakav nas meč čeka. Potom je precizan bio Nikolas Taljifiko u 21. minutu, a sjajan šut pokazao je i Matijs De Liht u 43. minutu. Na startu drugog dela precizan je bio i Van de Bek u 49. minutu.

Tačku na pobedu stavio je Kasper Dolberg lepim lobom u završnici meča...

Sa ova tri boda Ajaks je stigao do 37. osvojenog boda, dok je PSV prvi sa 39. Den Hag je ostao na 15 i bliži je dnu tabele nego gornjem delu. 

Ajaks će nastaviti da igra ovako i čeka kiks Filipsovaca.

Gori Roterdam, Tiganj spržio PSV! Prvi poraz Filipsovaca u sezoni, tek sada kreće ono pravo u Holandiji - 2:1.

Nema više neporaženih u prvenstvu Holandije! PSV je nanizao 13 pobeda, ali je onda došao na De Kajp gde je popularni Tiganj u Roterdamu učinio svoje. Tim Đovanija van Bronhorsta je odigrao junački i uspeo da iznenadi favorizovane goste iz Ajndhovena za zemljotres na tribinama svog čuvenog stadiona - 2:1 (2:0).

Došao je PSV na ovaj derbi sa oreolom nepobedivog kluba, ali je on pao na travu već u prvom poluvremenu. Fajenord je krenuo pametno, a u 28. minutu je Jorgensen doveo domaćina u prednost.

Bila je to kontra, prilično brza. Jedno dodavanje, drugo, treće, Berhuis je dodao do Nikolaja Jorgensena, a ovaj preciznim udarcem pogodio ugao gola PSV-a.

Posle tog gola, Fajenord je poput ajkule namirisao krv. Krenuo je domaćin u napade, počeo je da vrši visok presing, a sve se isplatilo u 33. minutu.

Opet je gol postignut sa poluodstojanja,Sem Larson se ovom prilikom namestio, odapeo praćku, a lopta je uletela u mrežu Filipsovaca.

Imao je Fajenord šansu i u 53. mintuu kada je Džordi Klasi izveo slobodan udarac, ali je golman Zut u toj situaciji dobro odreagovao. PSV je u 72. minutu smanjio na 2:1, imao je šansu da dođe do boda i izbegne prvi poraz u sezoni, ali nije uspeo u toj nameri. Fajenord je uspeo da izdrži do kraja.

Fajenord je pre ove utakmice dobio dva od poslednja tri meča protiv Filipsovaca kod kuće. I sada je dodatno pojačao taj skor na domaćem terenu. I to je uspeo da uradi sa Robinom van Persijem koji je ostao na klupi zbog povrede.

Pred utakmicu se pretpostavljalo da je PSV iskusnija ekipa i tim sa većim samopouzdanjem, ali je Fajenord uspeo da iznenadi.

Možemo da kažemo da se tek sada zahuktava trka za šampiona Holandije. PSV je i dalje prvi sa 39 bodova, a Ajaks se približio na 37. Fajenord je s ovim trijumfom stigao do 29. boda tako da i tim Van Bronhorsta može da se umeša u borbu do kraja sezone.

HOLANDIJA 1 - 14. KOLO:

Petak

Ekscelzior -  Utreht 3:3 (3:0)
/Omarson 6, Kolvajk 8, Bruins 26 - Kerk 55, Venema 61, Gustafson 65pen/

Subota

Vitese - Emen 1:1 (1:0)
/Linsen 32 - Kavlan 51/

AZ Alkmar - Viljem II 0:2 (0:2)
/Sol 3, 30/

De Grafšap - Cvole 0:2 (0:1)
/Lemans 14, Namli 75/

Herenven - Fortuna Sitard 3:1 (1:0)
/Hoe 43, Zeneli 47, Van Amersfort 79 - Lampru 48/

Nedelja

Ajaks - Den Hag 5:1 (3:1)
/Neres 15, Taljifiko 21, De Liht 43, Van de Bek 49, Dolberg 83 - Mejers 39/

Fajenord - PSV 2:1 (2:0)
/Jorgensen 28, Larson 33 - Bergvajn 72/

Herakles - VVV Venlo 4:1 (1:0)
/Dalmau 3, Duarte 49, 69, Peterson 55pen - Rozeler 66/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar