Дивац жели Портера! Шта за њега нуди Визардсима?

Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса, интересује се за Ота Портера, који има слабу сезону у Вашингтон Визардсима.

Кошарка 06.12.2018 | 13:30
Дивац жели Портера! Шта за њега нуди Визардсима?
Портер је био жеља легендарног српског кошаркаша и лета 2016. године, међутим франшиза из престонице САД одлучила је да задржи крилног играча и то за велику цену.

Ото је тада потписао четворогодишњи уговор вредан 107 милиона евра и за сада не оправдава уложени новац.

У одбрану Портера, то је веома тешко када играте против Џона Вола и Бредлија Била који имају тешке и специфичне карактере. Вашингтон ове сезоне игра доста слабо и већ су се појавиле спекулације да би Вол и Бил могли да напусте екипу. 

То покушава да искористи Дивац који веома цени квалитете Портера, којем је ово шеста сезона и просечно бележи само 11,5 поена, док је прошле имао учинак од 15 и 6,4 скокова. 

Сакраменту већ неколико сезона "гори" на позицији ниског крила и Портер се чини као сјајно решење јер игра добру одбрану, а и у нападу је веома користан. Сада, поставља се питање – колика је цена за Портера?

Тешко је проценити јер има лошу сезону, а огроман уговор (чак 26 милиона ове и у наредне две још укупно 55 милиона), међутим може много више од овога и просто није лако играти са Волом и Билом.

Дивац има простора у селери-кепу и прихватио би уговор, али би притом морао да дâ неког младог кошаркаша. Џастин Џексон и Иман Шамперт би могли да се нађу у преговорима, али њих двојица за Портера вероватно нису довољно.

Ако уз њих двојицу укључите још Бадија Хилда, који има сјајну сезону, онда се чини да је превише. Уколико би Вашингтон убацио у трејд Томаша Саторанског или неког другог играча са малим уговорм, ситуација би се побољашала. Међутим питање је колико је Дивац спреман да ризикује.

Шамперту истиче уговор, тако да је његова вредност минимална, Џексон има вредност, међутим малу, док је Хилд овде главни играч у "пакету". Од како се Богдановић вратио из повреде, продукција Бадија доста је пала и питање колико њих двојица заједно могу.

Ипак, нереално је очекивати да ће се Кингси решити Бадија Хилда, јер је он миљеник власника франшизе, и поједини медији спекулишу да би у трејд могао да се укључи и Вили Коли-Стајн, Скал Лабисије...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар