Divac želi Portera! Šta za njega nudi Vizardsima?

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, interesuje se za Ota Portera, koji ima slabu sezonu u Vašington Vizardsima.

Košarka 06.12.2018 | 13:30
Divac želi Portera! Šta za njega nudi Vizardsima?
Porter je bio želja legendarnog srpskog košarkaša i leta 2016. godine, međutim franšiza iz prestonice SAD odlučila je da zadrži krilnog igrača i to za veliku cenu.

Oto je tada potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 107 miliona evra i za sada ne opravdava uloženi novac.

U odbranu Portera, to je veoma teško kada igrate protiv Džona Vola i Bredlija Bila koji imaju teške i specifične karaktere. Vašington ove sezone igra dosta slabo i već su se pojavile spekulacije da bi Vol i Bil mogli da napuste ekipu. 

To pokušava da iskoristi Divac koji veoma ceni kvalitete Portera, kojem je ovo šesta sezona i prosečno beleži samo 11,5 poena, dok je prošle imao učinak od 15 i 6,4 skokova. 

Sakramentu već nekoliko sezona "gori" na poziciji niskog krila i Porter se čini kao sjajno rešenje jer igra dobru odbranu, a i u napadu je veoma koristan. Sada, postavlja se pitanje – kolika je cena za Portera?

Teško je proceniti jer ima lošu sezonu, a ogroman ugovor (čak 26 miliona ove i u naredne dve još ukupno 55 miliona), međutim može mnogo više od ovoga i prosto nije lako igrati sa Volom i Bilom.

Divac ima prostora u seleri-kepu i prihvatio bi ugovor, ali bi pritom morao da dâ nekog mladog košarkaša. Džastin Džekson i Iman Šampert bi mogli da se nađu u pregovorima, ali njih dvojica za Portera verovatno nisu dovoljno.

Ako uz njih dvojicu uključite još Badija Hilda, koji ima sjajnu sezonu, onda se čini da je previše. Ukoliko bi Vašington ubacio u trejd Tomaša Satoranskog ili nekog drugog igrača sa malim ugovorm, situacija bi se poboljašala. Međutim pitanje je koliko je Divac spreman da rizikuje.

Šampertu ističe ugovor, tako da je njegova vrednost minimalna, Džekson ima vrednost, međutim malu, dok je Hild ovde glavni igrač u "paketu". Od kako se Bogdanović vratio iz povrede, produkcija Badija dosta je pala i pitanje koliko njih dvojica zajedno mogu.

Ipak, nerealno je očekivati da će se Kingsi rešiti Badija Hilda, jer je on miljenik vlasnika franšize, i pojedini mediji spekulišu da bi u trejd mogao da se uključi i Vili Koli-Stajn, Skal Labisije...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar