ПЛ: Челси "кризирао" против Фулама и није кажњен!

Ко зна шта би било да је Калум Чемберс искористио једну од три шансе. . . Ранијери дао Митровићу капитенску траку – Челси лако с Фуламом! Фудбалери Челсија победили су Фулам са 2:0 у 14. колу Премијер лиге.  Челсијева рутина у дербију Западног Лондона и трака на Митровићевој руци! Фулам мора да тражи бодове на другом месту.

Фудбал 02.12.2018 | 17:00
ПЛ: Челси "кризирао" против Фулама и није кажњен!
Репрезентативац Србије Александар Митровић нашао се у улози капитена за клуб с "Крејвен Котиџа" и тиме му је указана велика част.

Митровић није био од старта капитен, већ када је изашао Том Керни у 76. минуту. Менаџер Фулама Клауди Ранијери одлучио је да у том тренутку наш фудбалер преузме вођство.

Ипак, Митровић није имао најбољи меч на "Стамфорд Бриџу". Српски играч није се нашао нити у једној правој шанси и одбрана Челсија га је неутралисала. 

Голове за Челси постигли су Педро у четвртом минуту после велике грешке одбране и Лофтус-Чик у 82, који је тако само потврдио победу. 

После четрнаест одиграних утакмица Челси је трећи са 31 бодом, док је Фулам последњи са свега осам бодова. 

"Плавци" у наредном колу гостују Вулверхемптон, док Фулам чека Лестер.

Традиција се наставља!

Никада бивши тренер Челсија није са новим тимом успевао да слави на "Стамфорд бриџу", а то није успело ни Клаудију Ранијерију, менаџеру Челсија од 2000. до 2004, у локалном дербију с Фуламом који су решили Педро Родригез (4') и Рубен Лофтус-Чик (82').

Између два поготка, и те како је био опасан Фулам и чак три пута запретио преко Калума Чемберса, али је Кепа Аризабалага оправдао огроман новац уложен у њега.

ЧЕЛСИ - ФУЛАМ 2:0 (1:0)

Н'Голо Канте је фантастично антципирао пас Одоија пре вођства Челсија, успео је лако да "опљачка" Жан Микаела-Серија, а потом да после незадрживог продора асистира Педру Родригезу који је након дриблинга постигао лак гол.

Тиме је Канте "утишао критичаре" који му спочитавају недовољно ангажовање у офанзиви "плаваца", али је на данашњем мечу био можда и најбољи играч у оба смера.

И то против човека који га је "открио" у Лестеру...

Фулам је издржао уводни пресинг Челсија, потом се ослободио притиска и жестоко запретио по боковима и из другог плана, али је "фортуна" овога пута била на страни Мауриција Сарија чији је тим имао добрих двадесетак минута кризе.

Могао је да ју прекине резервиста Алваро Мората када је промашио празну мрежу са три метра, али је то већ у 82. поправио још један који је ушао с клупе - Рубен Лофтус-Чик.

Повремени репрезентативац Енглеске је уписао још један гол ове сезоне, овога пута после фантастичне акције у којој су учествовали Педро, Мората и Азар, с тим да је Белгијанац упутио завршни пас ка потпуно слободном високом везисти који је лако матирао Серхија Рика.

Српски репрезентативац Александар Митровић се није данас наиграо поред Антонија Ридигера и Давида Луиза, није добио праву лопту, али је понео капитенску траку од 75. минута.

Повратак Клаудија Ранијерија на Стамфорд Бриџ пробудио је неке старе успомене на трибинама Стамфорд Бриџа, али међу фудбалерима Челсија није било места, а ни разлога да се воде сетним емоцијама. Због тога су рутински одрадили посао и оверили први тријумф после оног ремија са Евертоном и болног пораза од Тотенхема - 2:0 (1:0).

Упркос поразу гостовање на Стамфорд Бриџу добро ће упамтити Александар Митровић, коме је уручена капитенска трака, самим тим и велика част у каријери српског голгетера. После Бранислава Ивановића, Немање Матића и Луке Миливојевића још један српски фудбалер добио је прилику да буде вођа једног премијерлигашког тима у званичној утакмици, а Митровићу је та част припала после изласка Тома Карнија у 76. минуту. Очигледно је да и Клаудио Ранијери, попут Славише Јокановићадонедавно, јако верује српском голгетеру, а овим потезом италијански стручњак очигледно жели да учврсти самопоуздање свом најбољем стрелцу.

Фулам није имао шта да тражи на Стамфорд Бриџу, поготово јер је Челси узео само бод у претходна два кола. Не само да је разлика у квалитету била очигледна на папиру и да је то одлично потврђивала разлика на табели, Фулам је успео да издржи свега четири минута пре него што је Педро лепо заломио Алфија Мосона и закуцао лопту у мрежу. Велику ствар направио је Нголо Канте, који је нападачки процветао откако је Маурицио Сари стигао на Бриџ. Француз све чешће иде напред, све више учествује у креативном делу и користи своју брзину, интелигенцију и стабилност како би дао Челсију опцију више напред. Канте је тако прочитао намеру Дениса Одоја да упосли Жан Мишела Серија, украо му лопту и потом с њом прешао готово 30 метара пре него што је упослио Педра. На леђима је имао упорног Серија, али је на моменте изгледало да ни не осећа његове покушаје да врати лопту назад. На крају, Челси је брзо отворио утакмицу. 

Челси је у наставку ушао у рутину, уљуљкан у рано вођство које је лако могло да га кошта гола у својој мрежи. После две Ранијеријеве промене на полувремену и увођења Камаре и Ајитеа уместо Сесењона и Јохансена, Фулам је накратко имао иницијативу коју није успео да крунише поготком. Прво је Давид Луиз спречио Александра Митровића да настави голгетерски низ правовременим уклизавањем и избацивањем лопте у корнер, да би управо из ударца са стране Том Карни одлично захватио лопту главом, али је Кепа Аризабалага био на правом месту. То је практично био једини део утакмице у којем је Фулам успео озбиљније да угрози Кепу.

Било је само питање тренутка када ће Челси да дуплира вођство, а то се догодило у 82. минуту после фантастичне акције у којој су учествовали Азар, Педро и Лофтус Чик. Са неколико кратких и прецизних додавања Челсијев трилинг је „провозао“ чак шесторицу играча Фулама, после чега је Лофтус Чик потврдио зашто треба да добије већу минутажу. Био је то његов пети гол у последњих шест такмичарских утакмица у свим такмичењима. 

Челси се сада враћа на треће место на табели, са бодом више испред Тотенхема, који ускоро игра нови градски дерби против Арсенала.  

РЕЗУЛТАТИ 14. КОЛА:

Кристал Палас - Барнли 2:0 (1:0)
/Мекартур 16, Таунсенд 77/

Хадерсфилд - Брајтон 1:2 (1:1)
/Јергенсен 1 - Дафи 45+4, Андоне 69/

Лестер - Вотфорд 2:0 (2:0))
/Варди 12п, Медисон 23/

Манчестер сити - Борнмут 3:1 (1:1)
/Б. Силва 16, Стерлинг 57, Гундоган 70 - Вилсон 44/

Њукасл - Вест Хем 0:3 (0:1)
/Чичарито 11, 64/

Саутемптон - Манчестер јунајтед 2:2 (2:2)
/Армстронг 13, Соареш 20 - Лукаку 33, Ерера 39/

недеља:

Челси - Фулам 2:0 (1:0)
/Педро 4, Лофтус-Чик 82/

Арсенал - Тотенхем 15.05
Ливерпул - Евертон 17.00

одиграно у петак:

Кардиф - Вулверхемптон 2:1 (0:1)
/Гунарсон 65, Хојле 77 - Доерти 18/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 38, Ливерпул (-1) 33, Челси 31, Тотенхем (-1) 30, Арсенал (-1) 27, Евертон (-1) 22, Манчестер јунајтед 22, Лестер 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Брајтон 18, Вулверхемптон 16, Вест Хем 15, Кристал Палас 12, Њукасл 12, Кардиф 11, Хадерсфилд 10, Саутемптон 9, Барнли 9, Фулам 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар