PL: Čelsi "krizirao" protiv Fulama i nije kažnjen!

Ko zna šta bi bilo da je Kalum Čembers iskoristio jednu od tri šanse. . . Ranijeri dao Mitroviću kapitensku traku – Čelsi lako s Fulamom! Fudbaleri Čelsija pobedili su Fulam sa 2:0 u 14. kolu Premijer lige.  Čelsijeva rutina u derbiju Zapadnog Londona i traka na Mitrovićevoj ruci! Fulam mora da traži bodove na drugom mestu.

Fudbal 02.12.2018 | 17:00
PL: Čelsi "krizirao" protiv Fulama i nije kažnjen!
Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović našao se u ulozi kapitena za klub s "Krejven Kotidža" i time mu je ukazana velika čast.

Mitrović nije bio od starta kapiten, već kada je izašao Tom Kerni u 76. minutu. Menadžer Fulama Klaudi Ranijeri odlučio je da u tom trenutku naš fudbaler preuzme vođstvo.

Ipak, Mitrović nije imao najbolji meč na "Stamford Bridžu". Srpski igrač nije se našao niti u jednoj pravoj šansi i odbrana Čelsija ga je neutralisala. 

Golove za Čelsi postigli su Pedro u četvrtom minutu posle velike greške odbrane i Loftus-Čik u 82, koji je tako samo potvrdio pobedu. 

Posle četrnaest odigranih utakmica Čelsi je treći sa 31 bodom, dok je Fulam poslednji sa svega osam bodova. 

"Plavci" u narednom kolu gostuju Vulverhempton, dok Fulam čeka Lester.

Tradicija se nastavlja!

Nikada bivši trener Čelsija nije sa novim timom uspevao da slavi na "Stamford bridžu", a to nije uspelo ni Klaudiju Ranijeriju, menadžeru Čelsija od 2000. do 2004, u lokalnom derbiju s Fulamom koji su rešili Pedro Rodrigez (4') i Ruben Loftus-Čik (82').

Između dva pogotka, i te kako je bio opasan Fulam i čak tri puta zapretio preko Kaluma Čembersa, ali je Kepa Arizabalaga opravdao ogroman novac uložen u njega.

ČELSI - FULAM 2:0 (1:0)

N'Golo Kante je fantastično antcipirao pas Odoija pre vođstva Čelsija, uspeo je lako da "opljačka" Žan Mikaela-Serija, a potom da posle nezadrživog prodora asistira Pedru Rodrigezu koji je nakon driblinga postigao lak gol.

Time je Kante "utišao kritičare" koji mu spočitavaju nedovoljno angažovanje u ofanzivi "plavaca", ali je na današnjem meču bio možda i najbolji igrač u oba smera.

I to protiv čoveka koji ga je "otkrio" u Lesteru...

Fulam je izdržao uvodni presing Čelsija, potom se oslobodio pritiska i žestoko zapretio po bokovima i iz drugog plana, ali je "fortuna" ovoga puta bila na strani Mauricija Sarija čiji je tim imao dobrih dvadesetak minuta krize.

Mogao je da ju prekine rezervista Alvaro Morata kada je promašio praznu mrežu sa tri metra, ali je to već u 82. popravio još jedan koji je ušao s klupe - Ruben Loftus-Čik.

Povremeni reprezentativac Engleske je upisao još jedan gol ove sezone, ovoga puta posle fantastične akcije u kojoj su učestvovali Pedro, Morata i Azar, s tim da je Belgijanac uputio završni pas ka potpuno slobodnom visokom vezisti koji je lako matirao Serhija Rika.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović se nije danas naigrao pored Antonija Ridigera i Davida Luiza, nije dobio pravu loptu, ali je poneo kapitensku traku od 75. minuta.

Povratak Klaudija Ranijerija na Stamford Bridž probudio je neke stare uspomene na tribinama Stamford Bridža, ali među fudbalerima Čelsija nije bilo mesta, a ni razloga da se vode setnim emocijama. Zbog toga su rutinski odradili posao i overili prvi trijumf posle onog remija sa Evertonom i bolnog poraza od Totenhema - 2:0 (1:0).

Uprkos porazu gostovanje na Stamford Bridžu dobro će upamtiti Aleksandar Mitrović, kome je uručena kapitenska traka, samim tim i velika čast u karijeri srpskog golgetera. Posle Branislava Ivanovića, Nemanje Matića i Luke Milivojevića još jedan srpski fudbaler dobio je priliku da bude vođa jednog premijerligaškog tima u zvaničnoj utakmici, a Mitroviću je ta čast pripala posle izlaska Toma Karnija u 76. minutu. Očigledno je da i Klaudio Ranijeri, poput Slaviše Jokanovićadonedavno, jako veruje srpskom golgeteru, a ovim potezom italijanski stručnjak očigledno želi da učvrsti samopouzdanje svom najboljem strelcu.

Fulam nije imao šta da traži na Stamford Bridžu, pogotovo jer je Čelsi uzeo samo bod u prethodna dva kola. Ne samo da je razlika u kvalitetu bila očigledna na papiru i da je to odlično potvrđivala razlika na tabeli, Fulam je uspeo da izdrži svega četiri minuta pre nego što je Pedro lepo zalomio Alfija Mosona i zakucao loptu u mrežu. Veliku stvar napravio je Ngolo Kante, koji je napadački procvetao otkako je Mauricio Sari stigao na Bridž. Francuz sve češće ide napred, sve više učestvuje u kreativnom delu i koristi svoju brzinu, inteligenciju i stabilnost kako bi dao Čelsiju opciju više napred. Kante je tako pročitao nameru Denisa Odoja da uposli Žan Mišela Serija, ukrao mu loptu i potom s njom prešao gotovo 30 metara pre nego što je uposlio Pedra. Na leđima je imao upornog Serija, ali je na momente izgledalo da ni ne oseća njegove pokušaje da vrati loptu nazad. Na kraju, Čelsi je brzo otvorio utakmicu. 

Čelsi je u nastavku ušao u rutinu, uljuljkan u rano vođstvo koje je lako moglo da ga košta gola u svojoj mreži. Posle dve Ranijerijeve promene na poluvremenu i uvođenja Kamare i Ajitea umesto Sesenjona i Johansena, Fulam je nakratko imao inicijativu koju nije uspeo da kruniše pogotkom. Prvo je David Luiz sprečio Aleksandra Mitrovića da nastavi golgeterski niz pravovremenim uklizavanjem i izbacivanjem lopte u korner, da bi upravo iz udarca sa strane Tom Karni odlično zahvatio loptu glavom, ali je Kepa Arizabalaga bio na pravom mestu. To je praktično bio jedini deo utakmice u kojem je Fulam uspeo ozbiljnije da ugrozi Kepu.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Čelsi da duplira vođstvo, a to se dogodilo u 82. minutu posle fantastične akcije u kojoj su učestvovali Azar, Pedro i Loftus Čik. Sa nekoliko kratkih i preciznih dodavanja Čelsijev triling je „provozao“ čak šestoricu igrača Fulama, posle čega je Loftus Čik potvrdio zašto treba da dobije veću minutažu. Bio je to njegov peti gol u poslednjih šest takmičarskih utakmica u svim takmičenjima. 

Čelsi se sada vraća na treće mesto na tabeli, sa bodom više ispred Totenhema, koji uskoro igra novi gradski derbi protiv Arsenala.  

REZULTATI 14. KOLA:

Kristal Palas - Barnli 2:0 (1:0)
/Mekartur 16, Taunsend 77/

Hadersfild - Brajton 1:2 (1:1)
/Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69/

Lester - Votford 2:0 (2:0))
/Vardi 12p, Medison 23/

Mančester siti - Bornmut 3:1 (1:1)
/B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44/

Njukasl - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Čičarito 11, 64/

Sautempton - Mančester junajted 2:2 (2:2)
/Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39/

nedelja:

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)
/Pedro 4, Loftus-Čik 82/

Arsenal - Totenhem 15.05
Liverpul - Everton 17.00

odigrano u petak:

Kardif - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18/

TABELA: Mančester siti 38, Liverpul (-1) 33, Čelsi 31, Totenhem (-1) 30, Arsenal (-1) 27, Everton (-1) 22, Mančester junajted 22, Lester 21, Bornmut 20, Votford 20, Brajton 18, Vulverhempton 16, Vest Hem 15, Kristal Palas 12, Njukasl 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar