ИТА: Кутроне и ВАР за преокрет Милана!

Преокрет Милана за победу против Парме! Фудбалери Милана победили су Парму са 2:1 у 14. колу Серије А.  Милан спретно, али и срећно стигао до побједе против Парме, која је само пет минута имала три бода у џепу.  Милан за Лигу шампиона? Кутроне и Кеси окренули одбојкаше Парме! На Сан Сиру 2:1 за Росонере.

Фудбал 02.12.2018 | 16:45
ИТА: Кутроне и ВАР за преокрет Милана!
Изабраници Ђенара Гатуза до тријумфа су дошли након преокрета, пошто су у педесетом минуту примили гол. Стрелац за Парму био је Инглесе.

Ипак, "росонери" су одмах узвратили и преко Кутронеа у 53. минуту поравнали резултат.

Победу Милану донео је Френк Кеси поготком с беле тачке у 71. минуту. 

Милан је прекинуо серију од два узастопна меча без победе, док је Парма прекинула серију добрих резултата. 

Директан окршај за пето место подигао је Милан на позицију број четврти. Барем док Лацио не одигра меч у Верони где га чека фењераш Кјево. На Сан Сиру надаће се киксу Римљана, јер су преокретом против Парме  коначно дошли до места које води у Лигу шампиона – 2:1 у 14. колу Серије А.

Патрик Кутроне и Франк Кеси са пенала били су стрелци за домаћи тим, мада би Росонери требало да захвалницу пошаљу на адресу Алесандра Бастонија, 19-годишњег штопера Парме који је скривио беспотребан једанаестерац игравши руком на један центаршут.

Судија Ђампаоло Калварезе испрва није видео о чему се ради, али је на асистенцију видео технологије исправио грешку и ту је био крај Парминих надања да ће остати непоражена у Милану.

Није то ни заслужила, посебно не игром у другом полувремену у коме је Милан био апсолутно доминантан. Додуше, после раног гола Роберта Инглесеа у 49. минуту и било је за очекивати да ће се Крсташи повући. Међутим, једна је ствар чувати резултат, сасвим друга панично покушати да се држи гол предности. Овако како је то радила Парма само је било питање тренутка када ће се Милан вратити у меч.

Све после тог Парминог поготка углавном се дешавало на њеној половини терена. Енергија Патрика Кутронеа  покренула је Милан. Матео Скоцарела био је неопрезан и дозволио Кутронеу да му отме лопту у опасној зони. На десним крилу сам је Сусо, не успева у намери, али заслужио је Кутроне да му се врати за труд. Пада лопта тачно испред њега, а он спретно хвата волеј и постиже трећи гол у Серији А, укупно седми у сезони.

Искористио је одсуство суспендованог Гонзала Игуаина.

Тај гол је само охрабрио Милан да још јаче крену напред, па су се шансе пред Парминим голом смењивале све док Бастонијев грех није дозволио Кесију да преокрене. И Милан се, кад је прешао у вођство, повукао, али Парма је већ била психолошки истрошена. Није ту било снаге да се меч уведе у неизвесну завршницу. Па чак иако је преко пута био Милан, који је склон губитку концетрације о чему и сведоче бројни голови примљени у последњим минутима утакмица. Ова са Пармом није била једна од таквих.

Вођство Парме почетком друго полувремена подсјетило је љубитеље фудбала, посебно навијаче жуто-плавих, на двије побједе над “росонерима” у сезони 2013/2014, а оне старије можда и на легендарне дуеле са почетка деведесетих, међутим, овог пут изненађења није било.

На Сан Сиру, мјесту гдје је Парма ремијем 0:0 26. маја 1991. године  изборила први, историјски пласман у европска такмичења, а потом и 1994. побједом  2:0 освојила Суперкуп Европе, овог пута славио је Милан.

Екипа Ђенара Гатуза преокретом је стигла до тријумфа 2:1 и освојила три важна бода у борби за пласман у Лигу шампиона.

Ни Парма није далеко од Европе, тренутно је шеста, али ће се морати помирити са прекидом низа од три побједе без пораза.

Пресудио је индивидуални квалитет  Патрика Кутронеа, али ситуација из 68. минута када је Бастони био неопрезан у свом шеснаестерцу, што је остало потпуно  непримијећено на терену, али не и у ВАР соби и грешка је исправљена.

Послије првих 45 минута није било голова на Сан Сиру, а већ након четири минуте игре у наставку затресла се мрежа, и то Ђанлуиђија Донаруме. Инглезе је био највиши у скоку послије корнера и довео Парму у вођство.

Оно је, међутим, трајало свега шест минута.

Кутроне се одлично снашао у шеснаестерцу домаћих и лопту која се одбила иза леђа одбране Парме ударцем из прве послао у мрежу за изједначење.

Потпуни преокрет десио се у 71. минуту када је Кеси искористио једанаестерац, којем се практично нико није надао.

Наиме, три минуте раније Бастони је након једног центаршута одбојкашким “чекићем” примирио лопту, што није примијетио нико од играча Милана, али ни судија Калварезе и игра је настављена.

Ипак, након интервенције из ВАР собе Калварезе је показао на бијелу тачку, а Кеси донио Милану седум побједу у сезони.

СЕРИЈА А - 14. КОЛО:

У недјељу:

Милан - Парма 2:1 (0:0)
/Кутроне 55, Кеси 71 пенал - Инглезе 49/

Фрозиноне - Каљари (15.00)
Сасуоло - Удинезе
Торино - Ђенова
Кјево - Лацио (18.00)
Рома - Интер (20.30)

У понедјељак:

Аталанта - Наполи (20.30)

Одиграно у суботу

 СПАЛ - Емполи 2:2 (1:2)
/Куртић 5, 67 - Капуто 24, Крунић 43/

Фиорентина - Јувентус 0:3 (0:1)
/Бентанкур 31, Кјелини 69, Роналдо 79 пен/

Сампдорија - Болоња 4:1 (3:1)
/Прат 10, Кваљарела 25, 68, Рамирез 40 - Поли 17/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 40, Наполи 29, Интер 28, Милан (+1) 25, Лацио 23, Парма (+1) 20, Рома 19, Сампдорија (+1) 19, Сасуоло 19, Аталанта 18, Фиорентина (+1) 18, Торино 18, Каљари 15, Ђенова 15, СПАЛ (+1) 14, Емполи (+1) 13, Удинезе 12, Болоња (+1) 11, Фрозиноне 7, Кјево 1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар