ITA: Kutrone i VAR za preokret Milana!

Preokret Milana za pobedu protiv Parme! Fudbaleri Milana pobedili su Parmu sa 2:1 u 14. kolu Serije A.  Milan spretno, ali i srećno stigao do pobjede protiv Parme, koja je samo pet minuta imala tri boda u džepu.  Milan za Ligu šampiona? Kutrone i Kesi okrenuli odbojkaše Parme! Na San Siru 2:1 za Rosonere.

Fudbal 02.12.2018 | 16:45
ITA: Kutrone i VAR za preokret Milana!
Izabranici Đenara Gatuza do trijumfa su došli nakon preokreta, pošto su u pedesetom minutu primili gol. Strelac za Parmu bio je Inglese.

Ipak, "rosoneri" su odmah uzvratili i preko Kutronea u 53. minutu poravnali rezultat.

Pobedu Milanu doneo je Frenk Kesi pogotkom s bele tačke u 71. minutu. 

Milan je prekinuo seriju od dva uzastopna meča bez pobede, dok je Parma prekinula seriju dobrih rezultata. 

Direktan okršaj za peto mesto podigao je Milan na poziciju broj četvrti. Barem dok Lacio ne odigra meč u Veroni gde ga čeka fenjeraš Kjevo. Na San Siru nadaće se kiksu Rimljana, jer su preokretom protiv Parme  konačno došli do mesta koje vodi u Ligu šampiona – 2:1 u 14. kolu Serije A.

Patrik Kutrone i Frank Kesi sa penala bili su strelci za domaći tim, mada bi Rosoneri trebalo da zahvalnicu pošalju na adresu Alesandra Bastonija, 19-godišnjeg štopera Parme koji je skrivio bespotreban jedanaesterac igravši rukom na jedan centaršut.

Sudija Đampaolo Kalvareze isprva nije video o čemu se radi, ali je na asistenciju video tehnologije ispravio grešku i tu je bio kraj Parminih nadanja da će ostati neporažena u Milanu.

Nije to ni zaslužila, posebno ne igrom u drugom poluvremenu u kome je Milan bio apsolutno dominantan. Doduše, posle ranog gola Roberta Inglesea u 49. minutu i bilo je za očekivati da će se Krstaši povući. Međutim, jedna je stvar čuvati rezultat, sasvim druga panično pokušati da se drži gol prednosti. Ovako kako je to radila Parma samo je bilo pitanje trenutka kada će se Milan vratiti u meč.

Sve posle tog Parminog pogotka uglavnom se dešavalo na njenoj polovini terena. Energija Patrika Kutronea  pokrenula je Milan. Mateo Skocarela bio je neoprezan i dozvolio Kutroneu da mu otme loptu u opasnoj zoni. Na desnim krilu sam je Suso, ne uspeva u nameri, ali zaslužio je Kutrone da mu se vrati za trud. Pada lopta tačno ispred njega, a on spretno hvata volej i postiže treći gol u Seriji A, ukupno sedmi u sezoni.

Iskoristio je odsustvo suspendovanog Gonzala Iguaina.

Taj gol je samo ohrabrio Milan da još jače krenu napred, pa su se šanse pred Parminim golom smenjivale sve dok Bastonijev greh nije dozvolio Kesiju da preokrene. I Milan se, kad je prešao u vođstvo, povukao, ali Parma je već bila psihološki istrošena. Nije tu bilo snage da se meč uvede u neizvesnu završnicu. Pa čak iako je preko puta bio Milan, koji je sklon gubitku koncetracije o čemu i svedoče brojni golovi primljeni u poslednjim minutima utakmica. Ova sa Parmom nije bila jedna od takvih.

Vođstvo Parme početkom drugo poluvremena podsjetilo je ljubitelje fudbala, posebno navijače žuto-plavih, na dvije pobjede nad “rosonerima” u sezoni 2013/2014, a one starije možda i na legendarne duele sa početka devedesetih, međutim, ovog put iznenađenja nije bilo.

Na San Siru, mjestu gdje je Parma remijem 0:0 26. maja 1991. godine  izborila prvi, istorijski plasman u evropska takmičenja, a potom i 1994. pobjedom  2:0 osvojila Superkup Evrope, ovog puta slavio je Milan.

Ekipa Đenara Gatuza preokretom je stigla do trijumfa 2:1 i osvojila tri važna boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Ni Parma nije daleko od Evrope, trenutno je šesta, ali će se morati pomiriti sa prekidom niza od tri pobjede bez poraza.

Presudio je individualni kvalitet  Patrika Kutronea, ali situacija iz 68. minuta kada je Bastoni bio neoprezan u svom šesnaestercu, što je ostalo potpuno  neprimijećeno na terenu, ali ne i u VAR sobi i greška je ispravljena.

Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova na San Siru, a već nakon četiri minute igre u nastavku zatresla se mreža, i to Đanluiđija Donarume. Ingleze je bio najviši u skoku poslije kornera i doveo Parmu u vođstvo.

Ono je, međutim, trajalo svega šest minuta.

Kutrone se odlično snašao u šesnaestercu domaćih i loptu koja se odbila iza leđa odbrane Parme udarcem iz prve poslao u mrežu za izjednačenje.

Potpuni preokret desio se u 71. minutu kada je Kesi iskoristio jedanaesterac, kojem se praktično niko nije nadao.

Naime, tri minute ranije Bastoni je nakon jednog centaršuta odbojkaškim “čekićem” primirio loptu, što nije primijetio niko od igrača Milana, ali ni sudija Kalvareze i igra je nastavljena.

Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe Kalvareze je pokazao na bijelu tačku, a Kesi donio Milanu sedum pobjedu u sezoni.

SERIJA A - 14. KOLO:

U nedjelju:

Milan - Parma 2:1 (0:0)
/Kutrone 55, Kesi 71 penal - Ingleze 49/

Frozinone - Kaljari (15.00)
Sasuolo - Udineze
Torino - Đenova
Kjevo - Lacio (18.00)
Roma - Inter (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Napoli (20.30)

Odigrano u subotu

 SPAL - Empoli 2:2 (1:2)
/Kurtić 5, 67 - Kaputo 24, Krunić 43/

Fiorentina - Juventus 0:3 (0:1)
/Bentankur 31, Kjelini 69, Ronaldo 79 pen/

Sampdorija - Bolonja 4:1 (3:1)
/Prat 10, Kvaljarela 25, 68, Ramirez 40 - Poli 17/

TABELA: Juventus (+1) 40, Napoli 29, Inter 28, Milan (+1) 25, Lacio 23, Parma (+1) 20, Roma 19, Sampdorija (+1) 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina (+1) 18, Torino 18, Kaljari 15, Đenova 15, SPAL (+1) 14, Empoli (+1) 13, Udineze 12, Bolonja (+1) 11, Frozinone 7, Kjevo 1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar