Шевченко о Србији: Најјачи из трећег шешира!

Има добар биланс легендарни нападач против Србије. И као играч и као тренер. . .

Фудбал 03.12.2018 | 11:15
Шевченко о Србији: Најјачи из трећег шешира!
Легендарни украјински фудбалер Андреј Шевченко преузео је селекторску функцију у јулу 2016. године, није успео да одведе своју селекцију на Мундијал у Русији, али је зато подмладио тим и успешно их одвео у Дивизију "А" Лиге нација...

На жребу за квалификације за Европско првенство 2020. године "укрштен" је са Португалом, Литванијом, Луксембургом и Србијом, што му није нарочито драго.

"Знали смо да нема лаких противника", рекао је Шевченко за сајт Савеза.

"Из трећег шешира смо добили вероватно најјачи тим Србију, а са нама је још и шампион старог континента Португал. И ми смо ипак јак тим и покушаћемо да се квалификујемо. Ни против кога се нећемо унапред предати."

Још увек се чека комплетан распоред квалификација од марта до новембра, а Шевченко сматра да ни ту није потпуно свеједно када ће с ким играти.

"Најважније је да моји играчи буду у такмичарској форми, а не уморни. Видећемо какав ће бити календар, најтеже ће бити у марту после дуге паузе, док би у септембру, октобру и новембру наши играчи долазе из првенстава и Лиге шампиона", додао је Шевченко.

Од 1995. године до 2012. наступао је за национални тим и постигао 48 мечева на 111 утакмица, од тога и један нашој репрезентацији.

Такође, као селектор има једну победу против Србије у пријатељском мечу (2:0).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар