Ševčenko o Srbiji: Najjači iz trećeg šešira!

Ima dobar bilans legendarni napadač protiv Srbije. I kao igrač i kao trener. . .

Fudbal 03.12.2018 | 11:15
Ševčenko o Srbiji: Najjači iz trećeg šešira!
Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko preuzeo je selektorsku funkciju u julu 2016. godine, nije uspeo da odvede svoju selekciju na Mundijal u Rusiji, ali je zato podmladio tim i uspešno ih odveo u Diviziju "A" Lige nacija...

Na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine "ukršten" je sa Portugalom, Litvanijom, Luksemburgom i Srbijom, što mu nije naročito drago.

"Znali smo da nema lakih protivnika", rekao je Ševčenko za sajt Saveza.

"Iz trećeg šešira smo dobili verovatno najjači tim Srbiju, a sa nama je još i šampion starog kontinenta Portugal. I mi smo ipak jak tim i pokušaćemo da se kvalifikujemo. Ni protiv koga se nećemo unapred predati."

Još uvek se čeka kompletan raspored kvalifikacija od marta do novembra, a Ševčenko smatra da ni tu nije potpuno svejedno kada će s kim igrati.

"Najvažnije je da moji igrači budu u takmičarskoj formi, a ne umorni. Videćemo kakav će biti kalendar, najteže će biti u martu posle duge pauze, dok bi u septembru, oktobru i novembru naši igrači dolaze iz prvenstava i Lige šampiona", dodao je Ševčenko.

Od 1995. godine do 2012. nastupao je za nacionalni tim i postigao 48 mečeva na 111 utakmica, od toga i jedan našoj reprezentaciji.

Takođe, kao selektor ima jednu pobedu protiv Srbije u prijateljskom meču (2:0).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar