РУС: Дјецо, па милина вас је гледати!

Краснодарова „класа 199и9“ на делу. . . ! Лагана победа на Уралом – 2:0.

Фудбал 02.12.2018 | 16:15
РУС: Дјецо, па милина вас је гледати!
Тако су се залетели да делује да нико не може да им заустави. Безмало месец дана траје терор Краснодара што руским, што европским теренима, а нова жртва једног од најпријатнијих изненађења кад је у питању фудбал на Старом континенту је Урал. Немоћан је био тим из Јакатеринбурга на гостовању другопласираној екипи Премијер лиги, није му преостало ништа друго до да стисне руку бољем од себе.

Не само због резултата, већ начина на који је остварен. Као да у руци имају иглу и конац, фудбалери Краснодара су везли тереном и навијачима даровали тријумф у недељном матинеу 16. кола, вредан учвршћивања на другом месту табеле, иза Зенита – 2:0.

Тим Мурада Мусаева потпуно је контролисао дешавања на терену Краснодар арене, са које су се највећи аплаузи чули на рачун Магомеда Сулејманова. Популарни Шапи, изданак „класе 1999“ опет је засветлуцао на великој сцени. Ово му је била осма утакмица у првенству и већ пети гол. Сваки пут кад би погодио мрежу његов тим није поражен. Штавише, на тих пет сусрета од потенцијалних 15 освојио је 13 бодова. Управо је момак прекомандован из клупске академије у први тим био променио ритам меча, тако што је смао 11 минута пошто је ушао са клупе покренуо и завршио акцију после додавања Швеђанина Клаесона, да би се руске колеге запитале да ли селектор Станислав Черчесов види младог играча за неке будуће акције репрезенатције.

Четврти узастопни тријумф домаћина, рачунајући и победе над Стандардом и Ахисаром у Лиги Европе, оверио је стартни шпиц, такође из „класе 1999“ Иван Игњатијев, још један полазник Академије Краснодара. Правом бомбом!

Одбрана којом је командовао српски репрезентативац Урош Спајић успешно одбила оно мало напада гостију за које 90 минута на позицији штопера одиграо бивши Партизанов првотимац Грегор Балажиц, док је Доминик Динга цео меч преседео на клупи.

РУСИЈА 1 - 16. КОЛО

Петак
Рубин - Динамо Москва 1:1 (0:0)
/Лутсенко 69аг - Грулев 86/

Субота

Јенисеј – Ахмат 1:1 (0:0)
/Кишин 81 пен – Плијев 69/

Оренбург – Крила Совјетов, *одложено

Анжи - Уфа 0:0

Недеља

Краснодар – Урал 2:0 (0:0)
/Сулејманов 56, Игњатијев 76/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар