RUS: Djeco, pa milina vas je gledati!

Krasnodarova „klasa 199i9“ na delu. . . ! Lagana pobeda na Uralom – 2:0.

Fudbal 02.12.2018 | 16:15
RUS: Djeco, pa milina vas je gledati!
Tako su se zaleteli da deluje da niko ne može da im zaustavi. Bezmalo mesec dana traje teror Krasnodara što ruskim, što evropskim terenima, a nova žrtva jednog od najprijatnijih iznenađenja kad je u pitanju fudbal na Starom kontinentu je Ural. Nemoćan je bio tim iz Jakaterinburga na gostovanju drugoplasiranoj ekipi Premijer ligi, nije mu preostalo ništa drugo do da stisne ruku boljem od sebe.

Ne samo zbog rezultata, već načina na koji je ostvaren. Kao da u ruci imaju iglu i konac, fudbaleri Krasnodara su vezli terenom i navijačima darovali trijumf u nedeljnom matineu 16. kola, vredan učvršćivanja na drugom mestu tabele, iza Zenita – 2:0.

Tim Murada Musaeva potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu Krasnodar arene, sa koje su se najveći aplauzi čuli na račun Magomeda Sulejmanova. Popularni Šapi, izdanak „klase 1999“ opet je zasvetlucao na velikoj sceni. Ovo mu je bila osma utakmica u prvenstvu i već peti gol. Svaki put kad bi pogodio mrežu njegov tim nije poražen. Štaviše, na tih pet susreta od potencijalnih 15 osvojio je 13 bodova. Upravo je momak prekomandovan iz klupske akademije u prvi tim bio promenio ritam meča, tako što je smao 11 minuta pošto je ušao sa klupe pokrenuo i završio akciju posle dodavanja Šveđanina Klaesona, da bi se ruske kolege zapitale da li selektor Stanislav Čerčesov vidi mladog igrača za neke buduće akcije reprezenatcije.

Četvrti uzastopni trijumf domaćina, računajući i pobede nad Standardom i Ahisarom u Ligi Evrope, overio je startni špic, takođe iz „klase 1999“ Ivan Ignjatijev, još jedan polaznik Akademije Krasnodara. Pravom bombom!

Odbrana kojom je komandovao srpski reprezentativac Uroš Spajić uspešno odbila ono malo napada gostiju za koje 90 minuta na poziciji štopera odigrao bivši Partizanov prvotimac Gregor Balažic, dok je Dominik Dinga ceo meč presedeo na klupi.

RUSIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Rubin - Dinamo Moskva 1:1 (0:0)
/Lutsenko 69ag - Grulev 86/

Subota

Jenisej – Ahmat 1:1 (0:0)
/Kišin 81 pen – Plijev 69/

Orenburg – Krila Sovjetov, *odloženo

Anži - Ufa 0:0

Nedelja

Krasnodar – Ural 2:0 (0:0)
/Sulejmanov 56, Ignjatijev 76/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar