СП: Хрватска пред немогућом мисијом!

Гостовање Литванији за спас квалификација!

Кошарка 02.12.2018 | 14:45
СП: Хрватска пред немогућом мисијом!
Хрватску кошаркашку репрезентацију вечерас у Вилњусу очекује вероватно најтеже гостовање у квалификацијама за Светски куп и сусрет са Литванијом који би лако могао да буде и пресудни. Због расплета осталих утакмица у групи изабраници Дражена Анзуловића немају другу опцију него да иду на победу. 

У тај ће двобој Коцкасти ући с нешто измењеним саставом у односу на онај који је савладао Мађарску. Наиме, уместо Мате Калајжића у састав је ушао опорављени Јосип Билиновац.

Гледајући сурову реалност, Хрватска је аутсајдер у предстојећој утакмици, али би спас могла да представља чињеница да је Литванија већ обезбедила пласман у Кину и да би можда могла да одигра нешто слабијим интензитетом. Како у Групи Ј Пољска има скор 5-4, а Хрватска и Мађарска 4-5, јасно је да је сваки тријумф важан. У супротном, лако би могло да се догоди да Коцкасти не оду у Кину.

Селектор Анзуловић је за овај меч одабрао следећих 12 играча: Хрвоје Перић, Мате Калајжић, Марјан Чакарун, Јаков Мустапић, Карло Жганец, Томислав Зубчић, Миро Билан, Домагој Бошњак, Мартин Јунаковић, Марин Розић, Лука Бабић и Лука Божић.

У последњем двобоју хрватске и литванске репрезентације, екипа са Балтика славила је у Осијеку 14. септембра и то са једним поеном разлике (84:83).

Гледајући статистику, две екипе су готово изједначене. Истина, Литванија има бољи проценат шута за три поена, па је у кош ушло 40,4 одсто покушаја, док Хрватска има тек 32,7 одсто прецизности. Врло битан податак је да Литванија има далеко бољи проток лопте и просечно дели 20 асистенција по утакмици, у поређењу са 14 на страни Хрватске. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар