SP: Hrvatska pred nemogućom misijom!

Gostovanje Litvaniji za spas kvalifikacija!

Košarka 02.12.2018 | 14:45
SP: Hrvatska pred nemogućom misijom!
Hrvatsku košarkašku reprezentaciju večeras u Vilnjusu očekuje verovatno najteže gostovanje u kvalifikacijama za Svetski kup i susret sa Litvanijom koji bi lako mogao da bude i presudni. Zbog raspleta ostalih utakmica u grupi izabranici Dražena Anzulovića nemaju drugu opciju nego da idu na pobedu. 

U taj će dvoboj Kockasti ući s nešto izmenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je savladao Mađarsku. Naime, umesto Mate Kalajžića u sastav je ušao oporavljeni Josip Bilinovac.

Gledajući surovu realnost, Hrvatska je autsajder u predstojećoj utakmici, ali bi spas mogla da predstavlja činjenica da je Litvanija već obezbedila plasman u Kinu i da bi možda mogla da odigra nešto slabijim intenzitetom. Kako u Grupi J Poljska ima skor 5-4, a Hrvatska i Mađarska 4-5, jasno je da je svaki trijumf važan. U suprotnom, lako bi moglo da se dogodi da Kockasti ne odu u Kinu.

Selektor Anzulović je za ovaj meč odabrao sledećih 12 igrača: Hrvoje Perić, Mate Kalajžić, Marjan Čakarun, Jakov Mustapić, Karlo Žganec, Tomislav Zubčić, Miro Bilan, Domagoj Bošnjak, Martin Junaković, Marin Rozić, Luka Babić i Luka Božić.

U poslednjem dvoboju hrvatske i litvanske reprezentacije, ekipa sa Baltika slavila je u Osijeku 14. septembra i to sa jednim poenom razlike (84:83).

Gledajući statistiku, dve ekipe su gotovo izjednačene. Istina, Litvanija ima bolji procenat šuta za tri poena, pa je u koš ušlo 40,4 odsto pokušaja, dok Hrvatska ima tek 32,7 odsto preciznosti. Vrlo bitan podatak je da Litvanija ima daleko bolji protok lopte i prosečno deli 20 asistencija po utakmici, u poređenju sa 14 na strani Hrvatske. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar